“Alaquàs, les nostres falles arribaran, aquest malson es passarà i nosaltres tornarem als carrers”

Viernes, 05 Marzo 2021 11:30 Escrito por  Jéssica Medina Publicado en Entrevistas Visto 74 veces
Valora la noticia
(0 votos)

Entrevista a Alejandro Ramos, regidor d’Alaquàs delegat específic de Falles.

 

Què està suposant tota aquesta situació per al món faller del municipi?

La pandèmia de la Covid-19 sens dubte ha suposat un punt i a part en la vida fallera dels quasi tres mil fallers d’Alaquàs. Econòmicament ha sigut un vertader treball per a les onze comissions falleres, i més si cap, per a aquelles famílies falleres de naixement que s’han vist afectades per aquesta pandèmia, trobant-se sense treball i intentant subsistir i pensant sempre en el benefici de la seua comissió. Anímicament crec que ha sigut un colp bastant fort, si alguna cosa defineix a Alaquàs és el seu teixit associatiu, cultural i fester, i els ànims de totes i tots els fallers es van veure truncat a tan sols un dia de la plantà i hui dia seguim sense saber en quin moment podrem gaudir d’elles.

 

Què és el que més trobeu a faltar de la festa?

Com he esmentat anteriorment, Alaquàs és un municipi amb un teixit associatiu increïble, en l’àmbit faller, fester, i cultural, hui dia, amb els fallers que he tingut el gust de parlar, crec que expressen la seua necessitat de no veure apagar-se la nostra festa, en general es troben a faltar tots i cadascun dels treballs, esforços i actes que se celebren a Alaquàs els 365 dies de l’any, des d’una preparació de disfresses en el casal, fins a un divendres de sopar en els nostres casals. Però, sens dubte, jo crec que el més esperat en el cent per cent dels fallers de la nostra ciutat, és veure els monuments plantats, podent gaudir de la nostra gent, dels nostres carrers plens de polars, parkes i d’indumentària valenciana, de poder tornar a fer falla.

 

Quines activitats o accions alternatives dureu a terme encara que la festivitat no es puga celebrar com a tal?

Des de la Regidoria de Falles de l’Ajuntament, conjuntament amb la Junta Directiva de Junta Local Fallera, s’està treballant en una celebració virtual des de casa amb activitats artístiques per als més xicotets de la casa, fins amb algunes més divertides per als més majors, en la setmana fallera del 2020 ja ho vam fer, i jo crec que va servir per a alçar ànims i no deixar que es perda l’esperit faller del nostre municipi.

 

Teniu pensada o heu parlat alguna data per a celebrar les Falles 2021?

En l’última Assemblea de Presidents, es va prendre la decisió per unanimitat, per part de les onze presidències, la directiva de Junta Local Fallera i l’Ajuntament de posposar la celebració de les Falles 2021 al segon semestre de l’any, sempre que la pandèmia i les restriccions sanitàries ho permeten, els fallers d’Alaquàs tenim clar que la salut és el principal ara mateix, i que eixirem a celebrar les anhelades Falles en el moment en el no siga un risc per a la salut de tots els alaquasers i alaquaseres.

 

Quines ajudes s’estan donant per a superar la crisi?

Des del mateix dia 14 de març de 2020 començàrem a treballar per a posar-li solució al lloc on les onze comissions pogueren guardar els seus monuments infantils i majors, perquè això no els implicara cap despesa econòmica de lloguer de naus. L’ajuntament en encases setmanes va disposar d’un lloc on poder emmagatzemar els monuments que estem desitjant veure plantats als nostres carrers, creiem que era un problema al qual calia atacar i al qual se li va posar solució per part de l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha volgut també recolzar als treballadors locals del món de l’artesania, regalant rams de flors a les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils per donar suport al sector de la flor, també se’ls ha tirat traques a les portes de les seues cases als 35 representants de les comissions i de les Falleres Majors d’Alaquàs, aquesta iniciativa es va haver de paralitzar després de l’enduriment de les últimes restriccions i les quals reprendrem en breu. També s’han llançat una línia directa d’ajudes als comerços d’Alaquàs, als quals s’han pogut acollir els comerços del sector de la indumentària, de la pólvora, perruqueria i altres professionals que s’han vist afectats per la suspensió i ajornament de les Falles.

 

Missatge a la població

Fallers i Falleres, hui queda un dia menys per a tornar a trobar-nos pels carrers, de tornar a fer falla, de tornar a fer plantà i ofrena, de tornar a sopar en els nostres casals, a fer paelles en les nostres comissions, i a gaudir de les nostres anhelades falles. Hui vull agrair a l’incansable esforç que feu i el meravellosament bé que heu demostrat ser ciutadans i ciutadanes, heu demostrat ser tot un exemple. Estic segur que prompte gaudirem junts, hui hem de ser forts, ser optimistes i no deixar mai de fer falla, perquè prompte #Tornarem.

Alaquàs, les nostres falles arribaran, aquest malson es passarà i nosaltres tornarem als carrers, perquè quan un somni i una il·lusió convergeixen unint a milers de persones, tan sols el foc pot donar treva a tanta passió continguda. Alaquàs tindrà Falles.

Modificado por última vez en Viernes, 05 Marzo 2021 11:30