“Esperem amb il·lusió tornar a viure les Falles de Benetússer”

Viernes, 05 Marzo 2021 12:08 Escrito por  Diana Gimeno Publicado en Entrevistas Visto 36 veces
Valora la noticia
(0 votos)

Entrevista a les FFMM, Vera Díez-Madroñero Macías (FMI) i Alba Gómez Giménez (FM).

 

Diumenge passat la Junta Local Fallera de Benetússer va celebrar una simbòlica Crida virtual en la qual les màximes representants de la festa fallera de la localitat, Vera Díez-Madroñero Macías (FMI) i Alba Gómez Giménez (FM) van voler compartir paraules d’esperança i ànim després de viure l’exercici faller més atípic de les seues vides.

 

Què està suposant tota aquesta situació per al món faller del municipi?

Alba Gómez: La veritat és que està suposant un gran esforç per part de tot el col·lectiu faller per a, d’una manera o una altra, tirar cap avant per a poder fer front a les múltiples despeses que té un casal. Però si alguna cosa he de destacar és la fortalesa del món de les Falles, que en cap moment està perdent la il·lusió.

 

Vera Díez-Madroñero: Com tots sabeu, a Benetússer existeixen sis comissions falleres. Tota i cadascuna d’elles, viu les falles amb gran intensitat. Que no puguem gaudir dels festejos, els sopars en el casal, la preparació dels nostres carrers, playbacks,… provoca una sensació d’incertesa però no per això ens desanimem i continuem mantenint el nostre esperit faller. 

 

Què és el que més trobeu a faltar de la festa?

Alba Gómez: El que més es troba a faltar és estar en la falla amb la teua gent, ballant, cantant i menjant paella al carrer, gaudint de cada xicotet moment i, com no, de cada acte faller, des del passacarrer a vestir-se de fallera.

 

Vera Díez-Madroñero: En realitat, jo gaudisc dels actes fallers íntegrament, però el que més m’agrada des de xicoteta és l’ofrena a la nostra cheperudeta. 

 

Quines activitats o accions alternatives dureu a terme encara que la festivitat no es puga celebrar com a tal?

Alba Gómez: Després de celebrar la nostra Crida virtual 2021, també adornarem balcons i finestres amb la senyera i personalment vaig ‘demanar’ als fallers i falleres que lluïsquen les seues brusons i, com no, els seus polars. També s’està programant que hi hagen focs artificials.

 

Vera Díez-Madroñero: Encara que no puguem celebrar les festes com a tal, podem realitzar moltes activitats de manera virtual promovent la germanor, com és el cas de concursos de paelles, fer globotá recordant la mascletà, encés de bengales a la nit... encara que no serà el mateix, almenys, gaudirem de l’esperit faller.

 

Teniu pensada o heu parlat alguna data per a celebrar les Falles 2021?

Alba Gómez: Les Falles 2021 és volen fer i s’està treballant en elles, però tot dependrà de les condicions sanitàries. Però del que no tinc cap dubte és que hi ha moltes ganes de festa. 

 

Vera Díez-Madroñero: La Junta Local Fallera de Benetússer, al costat dels representants de les comissions, estan treballant i prendran la millor decisió a la que puguem optar. Encara, no se sap cap data concreta, serà una decisió meditada perquè puguem celebrar les nostres festes com es mereixen i com mereixem.

 

Missatge a la població:

Alba Gómez: Demane al col·lectiu faller que continue fort, que abans o després les Falles es tornaran a celebrar i, mentrestant, hem de treballar perquè el sentiment faller continue viu a través d’actes virtuals.

També vull manar tot el meu ànim a la meua Cort d’Honor perquè arribarà el dia en què ens tornarem a ajuntar per a gaudir de la nostra festa juntes. I a les falleres majors de les sis comissions de Benetússer, que no perden la il·lusió perquè el nostre somni es complirà i tindrem la nostra setmana tan esperada. 

Molt d’ànim a tots totes i recordeu que els fallers tornarem!

 

Vera Díez-Madroñero: Sé que vivim un moment molt difícil i que tots estem una mica cansats perquè és una situació nova per a nosaltres i que espere que mai més es repetisca. Per la meua part, demane que no vos desespereu ni desanimeu ja que tard o d’hora, podrem celebrar les nostres festes com toca i junts, tornarem a la normalitat.