Entrevista a Candela Molina, actual presidenta de Felcan

Jueves, 08 Octubre 2015 10:43 Escrito por  Diana Gimeno Publicado en Entrevistas Visto 1406 veces
Candela (al mig) junt amb els seus companys de Felcan i la ex presidenta Francis, durant l’esdeveniment Candela (al mig) junt amb els seus companys de Felcan i la ex presidenta Francis, durant l’esdeveniment

Felcan està formada per un grup de voluntaris compromesos en la millora de la qualitat dels animals, i del seu benestar físic i anímic.

Aquesta associació té com a objectiu la defensa dels animals i del medi ambient, a més a més de denunciar els abandonaments. Els animals de l'associació es troben actualment en cases d'acollida i en algunes residències fins que puguen instal·lar-se en el nou refugi.

Durant l'esdeveniment de la col·locació de la primera pedra del refugi Oasis a Torrent (més informació ací) vam tindre l'oportunitat de parlar amb l'actual presidenta de Felcan, Candela Molina Lima, una jove de 34 anys que va accedir molt amablement a respondre una sèrie de preguntes per a conéixer un poc millor l'associació.

 

ENTREVISTA

Com va resultar l’acte de la primera pedra d’Oasis a Torrent el passat 24 de setembre?

Va resultar molt positiu perquè vam ser recolzats per molta gent. A més a més, va ser molt emotiu i la presència d'alguns dels nostres gossos va donar significat a l'acte en el qual vam poder gaudir de les delícies del Forn La Foieta i dels vins de Bodegas Murviedro.

En què hi ha col·laborat l’Ajuntament de Torrent respecte a Oasis?

Ha complit les normes establertes sense fer cap distinció respecte d'altres ciutadans, ha aplicat la normativa com cal.

Per què només teniu pensat allotjar a 30 gats respecte als 150 gossos a Oasis? Quan un dels problemes de Torrent és la sobre població de gats al carrer.

Realment, el tema dels gats té relativa fàcil solució, es tracta simplement de fer (com estem fent i hem fet en altres poblacions) un control de les colònies de gats de carrer, donant-los menjar, medicant-los i esterilitzant-los per tal de què no crien i aconseguir progressivament reduir la població de felins. És a dir, no consisteix tant d'arreplegar-los sinó més bé procurant-los benestar a ells i als veïns.

Què penses sobre l’actual legislació existent respecte al tema dels animals? Penses que s'hauria de modificar?

Pense que no soles s'han d'aplicar normes més estrictes contra el maltractament i ser més durs amb els maltractadors, però també hem de fer un esforç per a educar als nostres menuts per tal de frenar el tema des de xicotets.

Quin és l'objectiu principal de la vostra associació?

El principal és la defensa dels animals i del medi ambient en general. Però també ens dediquem a la promoció i divulgació de la legislació vigent en matèria de protecció animal, l'educació sobre la tendència responsable d'animals domèstics, així com denúncies, atenció als propietaris, difusió de casos, promoció de la seua adopció i, sobretot, creació del refugi d'animals OASIS.

En què consisteix Felcan i quants anys dueu actius?

Som un grup de persones provinents del món de la protecció animal, des de fa més de 10 anys de treball amb gossos i gats i que han decidit treballar junts en aquest nou projecte: FELCAN.

Un grup de voluntaris compromesos amb la millora de la qualitat de vida dels animals i del seu benestar físic i anímic, volem treballar dins de la legalitat vigent i seguir posant en pràctica la nostra visió de com ha de ser la protecció animal, dirigida a vetlar tant per a aquests animals com per a les persones i familiar que conviuen amb ells.

On us pot trobar la gent i com poden col·laborar amb vosaltres?

Ara mateix la seu està en Godella, però tenim correu electrònic (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.), Twitter, Facebook, Instagram i telèfons. A més de la web www.felcan.org.

Teniu preparada alguna campanya especial d’ajuda pròximament?

Tenim diverses campanyes en marxa, shopciable, F. Asorega, venda de loteria de Nadal i calendaris, teaming (un euro al mes), crowfounding, la venda de "El destino de Cartucho" que és un llibre solidari, retrats solidaris d'animals... En fi, un muntó de coses. Totes están detallades en la nostra web felcan.org.

Què mesures dueu a terme per a ajudar als animals?

Ara mateix estem treballant amb vora 30 animals, en cases d'acollida, i ajudem també als casos particulars que ens arriben, donant-los difusió tant a la nostra web com a les xarxes socials. I de tant en tant fem campanyes d'esterilització, però no podem fer molt més perquè no tenim refugi encara.

Penses que és important l’esterilització de les nostres mascotes? Què beneficis els aporta?

Jo crec que no soles és important, sinó que també és responsable, a més dels avantatges mèdics (tenen menys riscos d'enfermetats, milloren el seu comportament, no marquen, no taquen la casa amb sang durant el període...), estalviem una camada no desitjada i per tant, disminuïm el risc d'abandó. Els animals no han de passar el cel ni una volta en la seua vida, és un mite. Tampoc li estem privant de res, perquè ells no senten la sexualitat com un humà, soles es guien per l'instint, no per un desig. El millor consell de tots: esterilitza a la teua mascota, hi ha campanyes en les clíniques veterinàries.

En què consisteixen les cases d’acollida d’animals?

La gent ens envia un correu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i li enviem un qüestionari per tal de conéixer la seua situació i quin tipus d'animal vol acollir. FELCAN s'encarrega de portar-li un animal (gos o gat) i assumeix totes les espesses de manteniment fins que aconseguim una casa definitiva. Per ara, és l'única forma que tenim de salvar vides, per això són tan important les cases d'acollida i, per una altra banda, molt poques.

 

Els animals són uns éssers importants en la nostra vida, i de la mateixa manera que les nostres mascotes ens respecten i volen fins al final dels seus dies, nosaltres hem de fer el mateix en compensació per tots els bons moments que ens fan viure junt amb ells, perquè al cap i a la fi, són un membre més de les nostres famílies.

 

Més fotografies al nostre Flickrhttps://www.flickr.com/photos/nouhorta/albums/72157658661330810

Informa Nou Horta. Torrent

 

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.