Miguel Chavarría: “La nostra prioritat han sigut les persones enfront dels projectes especulatius”

Dimecres, 15 Mai 2019 11:24 Escrit per  Publicat en Especial Elecciones locales 2015 Vist 32 vegades

En què situació es trobava l'ajuntament quan vau començar la vostra primera legislatura?

La situació era dramàtica. Tot eren deutes i retallades. L'anterior govern havia generat un deute de més de 120 milions d'euros.

Enfront d'aquesta situació no volíem que la ciutadania a través de la retallada de serveis, ni els treballadors de l'ajuntament, patiren les conseqüències.

Així que amb el gran esforç dels veïns i veïnes i de l'equip de l'ajuntament treballem per a millorar aquesta situació anteposant les necessitats reals de les persones enfront dels projectes especulatius i les grans obres. 

 

Quines propostes vau fer per a millorar la situació d'Alboraia?

Un element central era sanejar la situació econòmica, així com reorientar la política del poble. Havia caigut en la política de gestos i assumpció de riscos urbanístics que van acabar endeutant-nos en gran manera, i s'havia deixat de costat a les persones i a les seues necessitats. Els grans projectes especulatius van caure un darrere l'altre i es van portar per davant les empreses municipals creades, els llocs de treball, les inversions en turisme, en educació, en serveis socials... Hui, en educació, per exemple, hem dignificat l'escola d'adults, hem invertit en “xarxa llibres” i tot l'alumnat ha deixat de pagar els llibres de text, tenim un solar on es construirà aquest hivern el nou institut i quasi tres milions d'euros de “Edificant” per a invertir-los en eliminació de barracons i reformes de les nostres escoles... Tot això gràcies a que en el PSOE tenim propostes clares i treballem braç a braç amb la resta d'administracions. 

Continuem insistint en aqueix treball per a millorar coses com els equipaments i el transport públic en Port Saplaya, aconseguir una entrada al polígon des de l'autopista A-7 o aprovar definitivament el Pla General que hem exposat al públic, que dóna solució a problemes de dotacions públiques, mobilitat, etc. 

 

De totes aquestes propostes, de quins esteu més orgullosos?

Per exemple de les espectaculars millores en educació, o en joventut i turisme que per fi tenen activitats i pressupost. Tenim un bon finançament per part de la Generalitat per a ajudar-nos a millorar també els serveis socials, en aquest moment estem atenent més usuaris, no solament aquells que necessiten una ajuda d'emergència, i tenim una plantilla de professionals que s'ha multiplicat per tres. 

També estem molt contents amb la instauració que hem aconseguit del Punt d'Atenció Continuada a Alboraia, perquè els veïns i veïnes no s'hagen de desplaçar fins a Massamagrell. 

Però també estem orgullosos de xicotets projectes com “Conectant Generacions”, que fa que els xics i xiques joves dels instituts d'Alboraia connecten amb les persones majors i els ajuden a adaptar-se a les noves tecnologies, aprenent el maneig dels mòbils o les tablets.

 

En qüestions d'ocupació, quines mesures heu pres?

L'ocupació ha sigut un objectiu molt important per a nosaltres, especialment per als joves. Molts d'ells han tingut la seua primera oportunitat d'ús de la mà de l'Ajuntament, amb els diferents programes d'ocupació jove als quals ens hem acollit. També parats de llarga duració, o majors de 45 anys o en risc d'exclusió han pogut trencar aqueixa desesperant situació gràcies a l'Ajuntament, la col·laboració amb els programes d'ocupació de la Generalitat i del SERVEF o el Pactem Nord de la comarca.

 

Per a aquesta nova candidatura, què proposeu per a Alboraia?

Pretenem acabar les reformes en els centres escolars i la construcció del nou institut en La Patacona. 

També hem dissenyat el parc agrari i lúdic dels Peixets, un dels nostres projectes més apassionants, que ha de vertebrar el nostre territori i unir platges, poble i horta d'una manera magnífica.

També apostem per la millora de la qualitat de les nostres platges o la remodelació dels nostres jardins.

A més de continuar fent front als deutes heretats, volem anar més enllà en els serveis per a aconseguir un major grau d'excel·lència i acabar de dissenyar el poble que necessitem i volem amb l'aprovació definitiva del Pla general d'ordenació urbana.

 

El vostre lema de campanya és Enamoratsd’Alboraia, per què esteu enamorats d'Alboraia?

Alboraia és un poble meravellós, és el nostre poble i estem orgullosos d'ell i de la seua gent. El seu entorn combina els valors tradicionals de l'horta amb l'atractiu de les seues magnífiques platges i el pol de modernitat que suposa estar al costat d'una gran ciutat com València. No hi ha un lloc millor on formar una família i criar als nostres fills. I la nostra il·lusió és continuar treballant pel nostre poble.

Modificat el Dimecres, 15 Mai 2019 11:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.