En el marc del projecte de Rehabilitació de l'Alqueria del Pi i creació d'un Centre d'Interpretació de l'Arròs i Turisme Cultural d'Alfafar, l’Ajuntament va iniciar a principis del mes de març el procediment de licitació de les obres que finalitza aquesta setmana. A partir d'aquest moment, el consistori seleccionarà a l'empresa que haja presentat l'oferta més avantatjosa econòmicament, atenent diversos criteris d'adjudicació. Aquests estaran centrats, especialment, en les millores que les empreses oferisquen destinar al projecte, l'especialització del personal que el realitze i els mitjans que es destinen a aquest.

 

La companyia que s'encarregue del projecte rehabilitarà i restaurarà l'edifici i realitzarà una investigació arqueològica del complex declarat Bé de Rellevància Local. A més, a través d'aquesta acció, es posarà en valor l'edifici dotant-lo d'usos culturals i turístics que permeten la seua conservació.

 

Aquesta rehabilitació, que està cofinançada al 50% per la Unió Europea a través del programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, cerca promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural. En aqueix sentit, el projecte dóna suport a la posada en valor del patrimoni cultural local i la generació d'activitat turística sostenible.

 

Per part seua, la subvenció europea inclou no solament la rehabilitació i restauració de l'immoble, sinó també la redacció dels corresponents projectes tècnics i els honoraris relatius a la direcció facultativa de les obres. Així mateix, arreplega el seu musealització en el context d'un centre d'interpretació de l'arròs i del turisme cultural d'Alfafar. Totes aquestes accions compten amb un pressupost d'1.126.913 € dels quals 465.666 € pertanyen als fons FEDER i 661.246 € al consistori que, ateses les bases que regulen la subvenció, assumeix el cost de l'IVA del projecte.

 

 L’Alqueria del Pi, també coneguda com la de Sapatos, va ser construïda entre els segles XVII i XVIII i és exemple de la tradicional tipologia arquitectònica agrícola de l'època, casa-pati-cambra, espai que encara conserva els murs de tapial valencià típics, tres merlets classicistes decoratives, taulells de l'època i un panell ceràmic de la Verge Immaculada. Va ser l'any 2016 quan l’Ajuntament va iniciar els passos per a recuperar aquest enclavament històric i va emprendre mesures cautelars de conservació davant el risc d'ensulsiada.

 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Publicat en Alfafar-VAL

La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Mesa de Contractació, ha proposat l’adjudicació de forma provisional de les obres de soterrament de les vies d’FGV en l’estació de l’Entroncament de Burjassot a l’empresa UTE Vies i Construccions-Grup Bertolín per un import de 8.144.981 euros amb IVA inclòs. Ara l’empresa haurà de presentar tota la documentació requerida per a fer efectiva aquesta adjudicació.

 

El mes de novembre passat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, informava l’alcalde de Burjassot, Rafa Garcia, sobre l’inici de la licitació d’aquest projecte que augmentarà la seguretat i millorarà l’entorn de la zona en urbanitzar els terrenys alliberats amb l’aixecament de les vies.

 

“Continuem fent passos que són inamovibles, l’adjudicació a una empresa i el requeriment de la documentació per a fer-la efectiva per part de la Generalitat ens permet albirar el final del laberint en què va quedar sumida una part de la nostra ciutat. És una importantíssima notícia per al barri de l’Empalme i per a tot Burjassot, ja que per fi la realitat s’imposa a qualsevol altre escenari. Tenim un projecte, tenim una adjudicació, i en breu, tindrem una obres que ens permetran urbanitzar tota la zona i posar en valor el barri i tot el que l’envolta. Han sigut molts anys esperant, però tot té un final, i aquest està més a prop que mai”, ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui també ha volgut mostrar el seu agraïment a la consellera, Maria José Salvador, i al president de la Generalitat, Ximo Puig, per l’esforç que han realitzat per a poder fer realitat aquest final urbanístic, quasi una dècada després.

 

L’actuació programada per la Generalitat consisteix, fonamentalment, en la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i d’aquest amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’Avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de la localitat a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via, que quedarà fora de servei.

 

Actualment, a l’eixida de l’estació d’FGV de l’Empalme a Burjassot, cap a Bétera, existeix des d’abril de 2011, un tram de via que inclou un túnel de 288 metres, amb les seues rampes d’accés, amb les corresponents instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, però no es troba en servei ja que falta executar les connexions ferroviàries del costat Empalme i del costat Bétera.

 

A més, la infraestructura i superestructura ferroviària es completarà amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Publicat en Burjassot-VAL

L’Ajuntament de Torrent ha finalitzat el projecte de millora de la quarta pista del poliesportiu Anabel Medina, una de les moltes actuacions que s’estan realitzant dins del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), derivat del superàvit de 4,6 milions d’euros amb el qual es va tancar el passat exercici. A aquest projecte se suma la reforma durant el mes d’abril de 2017 de les altres tres pistes del poliesportiu, que es van refer amb resina per a exteriors i planimetria, a més de les intervencions en les pistes de pàdel, on es va substituir la gespa. La regidora d’Esports, Nadia Marín, ha destacat que amb aquestes actuacions “hem donat resposta a la demanda dels usuaris i clubs esportius que utilitzen diàriament aquestes instal·lacions, i que ara podran practicar la seua activitat esportiva amb les millors condicions”.

 

A més, entre les millores s’inclou, pròximament, la substitució del tancat metàl·lic del perímetre de la parcel·la, tant en les reixes com en les parts de malla metàl·lica, i es realitzaran labors de sanejament, neteja i pintura dels sòcols d’obra. Finalment, es renovarà la il·luminació de l’entrada principal, amb una nova de tipus ornamental i arquitectònica. D’igual manera es realitzarà la millora de les quatre pistes de frontó, en les quals es pretén reparar els desperfectes en el paviment.

 

D’altra banda, el consistori també durà a terme durant aquests mesos altres intervencions repartides entre el complex La Cotxera, el pavelló El Vedat i el camp de futbol Sant Gregori. A més es construirà un nou pavelló esportiu en el Toll i l’Alberca, i durant el mes de gener es van adquirir les instal·lacions del trinquet, que ara és propietat municipal, amb el que es podran realitzar les oportunes reformes.+

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Publicat en Torrent-VAL

El Col·legi Públic Villar Palasí de Burjassot ha iniciat el nou any amb les obres de rehabilitació del centre finalitzades. Obres que s’han realitzat per un valor de 230.000 euros, ajuda que procedeix del Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València.

 

Gràcies a la subvenció assignada, s’ha substituït per complet la coberta de l’edifici que, a causa de la deterioració pel pas del temps, presentava nombroses goteres que no es podien reparar aïlladament. Així mateix, l’obra ha suposat també el recanvi de finestrals que permetran mantindre millor l’aïllament de les aules.

 

A aquestes obres s’uneix les realitzades per la Brigada Municipal d’Obres de l’Ajuntament de Burjassot durant els mesos de juliol, agost i setembre, que han fet possible que el centre compte també amb una nova cuina. Perquè la nova cuina siga ja una realitat, es va dur a terme la retirada de l’enrajolat antic per a posar un nou, es va col·locar un nou sòl i un sostre desmuntable amb perfileria d’aproximadament 70 metres quadrats, en tots dos casos. Així mateix, es va realitzar la reposició de desguassos i es van fer també noves les instal·lacions de la xarxa d’aigua potable i de la xarxa elèctrica.

 

En el mateix espai, es va procedir al tancament del buit de l’escala al quart de la caldera, es van col·locar dues portes i la reixeta del gas i es va desmuntar la ximenera antiga. Finalment, es va pintar tota la cuina i es van instal·lar pantalles led.

 

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Publicat en Burjassot-VAL

L'Ajuntament de Paterna està ultimant les obres del nou Circuit de Running del Parc Central, que comptarà amb una superfície de 1.000 m de longitud i 2 metres d'ample i que queda projectat perimetralment al clos del recinte. 

 

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde Juan Antonio Sagredo, qui ha destacat que “gràcies a aquest circuit, tots aquells veïns i veïnes que vulguen córrer o gaudir d'un passeig pel Parc Central, comptaran amb una nova zona i recoberta de gespa artificial, il·luminada i segura”. 

 

Les obres, en les quals l'Executiu socialista ha invertit 263. 407 euros, han inclòs a més del circuit, tres nous espais dotats d'elements de gimnàstica que complementen l'activitat esportiva de l'atletisme de pista i zones d'arbratge al llarg del recorregut per a oferir espais de descans i esplai als usuaris i se sumen a la nova pista de patinatge de 1.300 m2, que també s'ha construït i que està complementada amb una pista annexa d'iniciació. 

 

A més, s'ha aprofitat la construcció d'aquestes noves zones esportives per a millorar l'accessibilitat dins del recinte del parc amb xicotetes actuacions de connexió de recorreguts i millores en la senyalització.

 

 

Referent a això, el primer edil, ha recordat que “a Paterna més del 29% dels ciutadans majors de 16 anys practiquen el running amb major o menor freqüència, i a partir d'ara podran comptar amb una instal·lació que s'adapte a les seues necessitats, oferint les millors condicions perquè duguen a terme aquesta pràctica esportiva”. 

 

Finalment, Sagredo ha destacat que “l'objectiu d'aquesta actuació no és un altre que dotar de nous espais esportius al parc i contribuir a la millora del benestar de tots els veïns i veïnes”.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Publicat en Paterna-VAL

L’Ajuntament de Torrent ha començat avui les obres per a instal·lar un dels tres passos de zebra intel·ligents que s’implantaran a la ciutat. Amb un pressupost de 28.000 €, aquesta prova pilot s’està posant en marxa en l’encreuament de l’avinguda al Vedat amb el carrer Azorín i Maestro Sanchís Almiñano; un dels punts amb major trànsit de vianants i vehicles que, a més, és una ruta de pas d’escolars cap als seus col·legis i instituts.

 

La iniciativa, inclosa dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l’Estratègia DUSI, completa el projecte de Rutes Escolars Segures que, després de la seua fase d’estudi, en breu serà implementat a la ciutat

 

Aquests passos de zebra intel·ligents estan connectats a un sistema de sensors que il·luminen les ratlles en el sòl i activen focus de llum en els encreuaments, de tal manera que el sistema prioritza la visibilitat del vianant. Després d’un període de prova i, en cas d’obtindre resultats positius, “els passos de zebra seran instal·lats en la resta del municipi, amb el que aconseguirem que Torrent siga una ciutat més segura, moderna i amable”, ha explicat el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos.

 

El projecte Rutes Segures es completa amb la instal·lació de passos de zebra en tres dimensions, la col·locació de senyals verticals i horitzontals, l’eliminació de contenidors a les portes dels centres escolars o la instal·lació de sensors que permetran seguir els recorreguts escolars a través dels telèfons mòbils, entre uns altres.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Publicat en Torrent-VAL

El President de la Diputació de València, Antoni Gaspar, ha estat en Turís per comprovar el resultat de les obres que s’han dut a terme per condicionar i millorar el tram de carretera que va des de l’accés al municipi per la CV-50 fins a la rotonda d’entrada al nucli urbà.

 

Esta actuació ha comptat amb les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de l’entitat provincial i ha consistit en l’asfaltat i senyalització de la via així com la canalització d’aigües i la reparació de camins adjacents.

 

Igualment s’ha creat un pas de vianants que connecta la rotonda d’entrada al municipi amb la via de servei que condueix fins a Godelleta i s’ha condicionat la Fonteta del Poll, un paratge emblemàtic per als turisans pel qual discorre el nou pas de vianants.

 

Segons explica l’Alcalde, Eugenio Fortaña, “es tracta d’una obra necessària quant a la circulació de vehicles i també, donada la gran afluència de vianants que accedeixen a la via de servei, garantim la seguretat del vianant i contribuïm a disminuir la perillositat”. 

 

“Cal reconéixer el treball que es fa des de la Diputació”, asegura Fortaña, “ja que sense eixa ajuda els municipis com el nostre no podríem afrontar moltes de les actuacions que duguem a terme i que estan destinades sempre a millorar la vida de la ciutadania”.

 

Per la seua part Toni Gaspar destacà que “en estos quatre anys en la Diputació hem decidit que ningú com els mateixos municipis, a través dels seus ajuntaments, poden saber quines són les prioritats. I per això són els consistoris els qui decideixen què volen millorar o executar amb estes ajudes sense obligar-los a utilitzar-les per a alguna cosa en concret”.

 

 

Informa Nou Horta. Turís

Publicat en Turís-VAL

El President de la Diputació de València, Antoni Gaspar, visita Turís el pròxim dissabte de matí per comprovar el resultat de les obres que s’han dut a terme per condicionar i millorar el tram de carretera que va des de l’accés al municipi per la CV-50 fins a la rotonda d’entrada al nucli urbà.

 

Esta actuació ha comptat amb les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de l’entitat provincial i ha consistit en l’asfaltat i senyalització de la via així com la canalització d’aigües i la reparació de camins adjacents.

 

Igualment s’ha creat un pas de vianants que connecta la rotonda d’entrada al municipi amb la via de servei que condueix fins a Godelleta i s’ha condicionat la Fonteta del Poll, un paratge emblemàtic per als turisans pel qual discorre el nou pas de vianants.

 

Segons explica l’Alcalde, Eugenio Fortaña, “es tracta d’una obra necessària quant a la circulació de vehicles i també, donat la gran afluència de vianants que accedeixen a la via de servei, garantim la seguretat del vianant i contribuïm a disminuir la perillositat”. 

 

 

Informa Nou Horta. Turís

 

 

Publicat en Turís-VAL

L’Ajuntament de Meliana ha finalitzat les obres de millora de la llar dels jubilats per a la seua conversió en Centre Integral de Majors (CIM). Les obres, executades per l’empresa Víctor Tormo, SL, han suposat una inversió de 165.770 €, a què s’han afegit, de moment, uns 15.000 € en equipament i mobiliari.

 

Com explica la regidora de Serveis Socials i Majors, Marta Valero, “hem executat la part més complicada, que era l’adequació de l’edifici de la llar dels jubilats a les exigències tècniques de la Conselleria d’Igualtat per a la seu conversió en Centre Integral de Majors. Ara, estem en el procés de l’adjudicació dels diferents servicis”. Així, el nou centre tindrà tres àrees ben definides. Una de prevenció en la salut que inclou consulta i espai per a la gimnàstica de majors i serveis com ara fisioteràpia i podologia. Uns espais d’oci per a les diferents activitats com puguen ser el ball o els jocs de taula; i una aula per a la realització del taller de la memòria o altres tallers, xarrades i activitats formatives i divulgatives. Està en estudi oferir també un servei de menjador al migdia. En tindre el centre els diferents serveis en marxa, es demanarà a la Conselleria d’Igualtat l’acreditació com a Centre Integral de Majors. 

 

D’altra banda, detalla la responsable, “també hi ha diferents despatxos, tant per a la Unió de Pensionistes de Meliana com per al personal tècnic de l’àrea i del servei”. En les obres s’han previst i adaptat tots els aspectes d’accessibilitat, tant en els banys com en els espais comuns, i s’hi ha ubicat un ascensor nou, a més d’una escala nova d’emergències.

 

Finalment, Valero destaca: “Tenim una planificació molt important per a oferir uns serveis socials integrals, amplis i de qualitat per a una població com la de Meliana. El CIM és el primer pas, que ve seguit de la construcció del centre de dia, el projecte del qual està a punt de licitar-se, i la ubicació del Departament de Serveis Socials en un espai nou, també en tramitació”. Pel que fa a la construcció del centre de dia, es farà amb la subvenció de 3,7 milions d’euros concedida per la Diputació, mentre que l’immoble nou per a l’àrea serà a càrrec de recursos propis.

 

 

Informa Nou Horta. Meliana

Publicat en Meliana-VAL

És molt habitual que les obres que realitza l'Ajuntament en la via pública, suposen un perjuí per als comerços que tenen el seu local a la zona. Les grans obres realitzades als carrers,molt a sovint, suposen un tancament al trànsit motoritzat, eviten el pas de vianants i/oimpedeixen l’ocupació de via per part de bars o restaurants, lo qual suposa que els clients del xicotet comerç tinguen dificultats per arribar a ell, i que la imatge del comerç es veja perjudicada en eixe termini de temps, o que vegen reduïda la seua activitat econòmica.

 

"És el que està passant en estos moments, per exemple, en el carrer Jacint Benavent i adjacents del nostre poble, on les obres estan sobrepassant els terminis inicialment previstos i estan ocasionant un perjuí econòmic molt important a tots els negocis que estan ubicats a la zona". Destaca el portaveu municipal de Compromís, Juanma Ramón. 

 

Des de Compromís entenen necessari que estes obres es realitzen i que pot ser inevitable que es produïsquen els retards en la seua execució, però també s'ha d’establir aquelles bonificacions que estiguen al seu abast per a intentar pal·liar esta situació que fiquen en perill als comerços de la zona.

 

Juanma Ramón ha informat que "En molts Ajuntaments existeixen a les seues ordenances previsions per a poder fer front a esta situació. Des de beneficis fiscals mentre duren les obres en la via pública, fins a bonificacions o exempcions en certs impostos i taxes; com, per exemple, l'IBI, l'impost de l’IAE o la taxa per utilització de la via pública que abonen les terrasses dels bars, en funció de la durada de les obres". 

 

Fonts de la coalició indiquen que al tractar-se d'una modificació que pot afectar a més d'una ordenança, demanen un estudi previ de les possibilitats que existeixen i es porte la proposta de l'estudi per a l'aprovació al plenari.

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna

Publicat en Paterna-VAL
Pàgina 4 de 11