L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyat per la diputada autonómica Mercedes Caballero, la diputada provincial Mercedes Berenguer i els regidors de Serveis Socials i Infraestructures, Julio Fernández i Nuria Campos respectivament, han visitat aquest matí les obres de l'edifici de la carretera de Manises on se situarà la futura Residència i Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional de Paterna. 

Durant la visita, la comitiva ha pogut comprovar l'estat avançat en el qual es troben les obres, que estaran finalitzades en desembre i que inclouen dos nous mòduls, que al junt amb l'edifici principal tindran capacitat per a 38 usuaris. 

Tal com ha recordat el primer edil, “els nous mòduls s'alcen sobre dues parcel·les municipals de 1.494 i 2.997 m2 cedides pel consistori a la Conselleria amb l'objectiu de desbloquejar aquesta infraestructura, abandonada durant anys pel partit popular”. 

En aqueix sentit, Sagredo ha reiterat el desig “de l'equip de govern socialista que la conselleria de Polítiques Inclusives recepcione com més prompte millor aquest edifici i comence a prestar servei per a poder així garantir les cures i l'atenció que necessiten les famílies paterneres amb persones amb diversitat funcional al seu càrrec”.

La infraestructura, que es va començar a alçar amb els 2,5 milions d'euros procedents del segon Pla E de Zapatero, ha pogut completar-se gràcies a la cessió per part de l'Ajuntament d'aquestes dues parcel·les i està subvencionada per la Diputació de València. 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Publicat en Paterna-VAL

Davant les intencions de la propietat de la Granja “El Pampo” situada a la partida de la Contienda del terme municipal de Torrent de l’Horta, de fer un seguit d’obres consistents en la construcció d’una bassa de recollida de purins en el vessant del Barranc de l’Horteta amb demolició de la tanca actual i aprofitament d’una zona de servitud de 5 metres sobre el talús, més de dos centenars de persones i dos dotzenes i mitja d’associacions, grups i entitats, han fet costat a les al·legacions presentades.

Per als sotasignats, l’activitat de l’esmentada granja està sobre dimensionada respecte de l’autorització existent de l’any 1973 per a una nau i dos rafals, ja que a l’ortofoto de l’any 2002 es detecten 11 naus més i a la del 2005, encara hi ha dues més i tres anys més tard es comprova com hi ha un parell més, sumant en l’actualitat 15 naus fora de qualsevol normativa.

Però a més d’aquestes il·legalitats, les parcel·les que ocupa la granja, estan situades en sòl classificat com a “no urbanitzable comú agrícola de regadiu” incloses a “sol no urbanitzable protecció de barrancs i infraestructures” on, atenent a la normativa urbanística aplicable, està prohibit expressament l’ús rústic ramader, entés aquest com terrenys, construccions o instal·lacions destinades a la cria i estància de ramat.

Per si tot açò fóra poc, es denuncia als escrits presentats davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i l’Ajuntament de Torrent, que l’activitat va quedar fora d’ordenació en aprovar-se el Pla General d’Ordenació Urbana de 1990 i la modificació posterior, on resten prohibides obres de reforma, millora i ampliació de l’activitat existent.

S’ha de dir que, els tècnics municipals van realitzar --a instància de Guanyant Torrent – Acord Ciutadà— un informe datat el 14 d’abril de 2015, en què s’observaven més de set greus deficiències relacionades amb les basses de purins, la manca de registre sobre el nombre d’animals, edat i pes dels existents en aquesta explotació i la manca d’autorització de la Confederació Hidrogràfica, així com un inexistent pla de gestió i producció de fems, entra d’altres qüestions.

Així les coses, les associacions, grups i entitats, sumades a les persones físiques sotasignades, subratllen que sobre les 11 edificacions primeres, ha prescrit la possibilitat de retorn a la legalitat, però per a la resta, hi ha expedient de protecció de la legalitat urbanística consistent en la demolició de 4 naus.

Per si tot açò no fos suficient, la Direcció General de la Conselleria competent, no ha atorgat l’Autorització Ambiental Integrada, preceptiva per a aquesta activitat. Una autorització que no podrà concedir mai, ateses les restriccions del lloc d’ubicació i de la llicència inicial.

Als escrits de denuncia lliurats aquesta setmana davant la Confederació Hidrogràfica i l’Ajuntament de Torrent, es posa de manifest que és Torrent qui suporta la contaminació d’aquesta Granja no sols en superfície sinó també en la capa freàtica i és per això que se demana que no siguen autoritzades les obres sol·licitades per la propietat i que es revertisquen totes les il·legalitats existents en aquesta instal·lació porcina.

 

Informa Nou Horta. Guanyant Torrent

Publicat en Torrent-VAL

El dimarts 4 de setembre, a les 8h, el Mercat Municipal L’Almara de Burjassot i, amb ell, totes les botigues i parades que ho integren, obrirà les seues portes als clients, després d’unes setmanes en les quals l’espai ha romàs tancat a causa de les obres de millora realitzades en les instal·lacions. Unes obres que s’han dut a terme durant la segona quinzena d’agost, aprofitant el període vacacional i el descens de l’activitat.

Segons ha informat el regidor de Mercats, Roc Senent, les obres s’han realitzat amb fons de la Diputació de València (Pla Provincial d’Obres i Serveis 2017), sota la direcció de les arquitectes Marta Andrés i Isabel Martínez. Entre les accions realitzades a destacar, s’ha instal·lat sòl antilliscant en els corredors del mercat, instal·lant peces arredonides en els angles amb parets, amb la finalitat de facilitar la neteja. També s’ha procedit a la instal·lació de falsos sostres i marquesines (fronts), cobrint les parades del mercat amb la finalitat d’adaptar-se a la normativa tècnic-sanitària. D’altra banda, s’ha modificat l’enllumenat de les parades i s’ha adequat la xarxa de sanejament per al seu correcte funcionament. Finalment, s’han eliminat les reixetes dels carrers interiors per a evitar males olors.

Roc Senent ha destacat també que les obres per a la millora dels lavabos començaran dins de dues setmanes.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Publicat en Burjassot-VAL

L’Ajuntament de Meliana ha estat realitzant diverses actuacions de prevenció d’avingudes d’aigua després que les pluges de final del 2016 i principi del 2017 van ocasionar diferents desperfectes i problemes, especialment al camí de la Mar i al nucli de Roca, però també en diferents camins d’hora i la platja.

Com explica l’alcalde, Josep Riera, “ara, l’actuació més important que estem portant endavant és un ramal de connexió entre dos séquies paral·leles als dos costats del camí de la Mar que permetrà regular i distribuir l’aigua en el cas de fortes pluges i d’avingudes, amb la finalitat d’evitar els embassaments d’aigua a l’entrada del nucli de Roca”. Esta actuació s’està fent de manera coordinada entre l’Ajuntament, la Séquia de Montcada i l’empresa Global Omnium, concessionària del sanejament. Les obres s’està fent ara a l’estiu, abans de les pluges i en previsió de les tempestes de la tardor. A més s’han fet actuacions de regulació dels albellons al nucli de Roca i s’ha netejat tots els tubs de les séquies que transcorren per davall de la infraestructura ferroviària de Renfe perquè l’aigua córrega amb normalitat. Al seu dia, també es van netejar les goles de la platja i es fa adequar el front l,itoral afectat pels temporals de la mar.

Pròximament hi ha prevista l’actuació en alguns dels camins d’horta més afectats per les pluges. L’alcalde remarca: “per a fer front a estes actuacions, hem comptat amb diferents subvencions específiques, tant de la Generalitat com de la Diputació que, en total, sumen uns 112.000 €, una col·laboració molt important que demostra la proximitat de les institucions als problemes dels municipis”. 

Cal recordar que en les obres recentment executades de la rotonda de la Garrigosa també s’ha inclòs una actuació de prevenció d’avingudes a la zona.

 

Informa Nou Horta. Meliana

Publicat en Meliana-VAL

L'Ajuntament d'Albal ha aprofita els mesos d'aturada lectiva en els col·legis públics del municipi per a realitzar obres de millora. Est és el cas de la inversió que s'està realitzant aquest estiu en el col·legi públic Juan Esteve, on s'estan realitzant obres per a la substitució de les velles finestres per unes molt més modernes i que doten al centre d'un perfecte aïllament de les aules.

El col·legi Juan Esteve precisava d'aquesta actuació ja que les actuals no havia sigut substituïdes des que es va construir el centre docent. Ara, les obres estaran totalment finalitzades per a l'inici de curs després d'aquesta inversió municipal. Ara, s'han executat tota la substitució de les finestres de les aules de primària i en breu s'iniciarà el canvi de les d'infantil.

La inversió que ha realitzat l'Ajuntament d'Albal supera els 130.000 euros i és una nova aposta del Govern d'Albal per dotar als alumnes i alumnes del municipi d'unes millors instal·lacions. L'alcalde d'Albal, Ramón Marí, ha recordat que des de l'Ajuntament “volem engegar totes aquelles actuacions necessàries per a millorar les instal·lacions dels nostres centres docents i aquesta actuació és una d'elles. Tots els anys realitzem inversions en els nostres col·legis aprofitant l'aturada lectiva. Ja iniciem aquest pla de millora més ambiciós amb la remodelació de les pistes esportives d'alguns centres que prosseguiran enguany. Que disposen els escolars d'Albal de les millors instal·lacions per a formar-se és una de les nostres prioritats i per açò som dels Ajuntaments que més invertim en la millora dels nostres centres”.

No serà aquesta l'única inversió que realitze l'Ajuntament d'Albal en els col·legis del municipi. També s'està ultimant la construcció d'una zona de sombrajo en el col·legi públic la Balaguera. Aquesta zona d'ombra en el pati del col·legi era una de les peticions dels veïns i serà realitat aquest mateix any. La zona serà de 41 metres per 6 metres d'ample.

També en aquest col·legi està prevista la remodelació d'una de les seues pistes esportives com s'ha realitzat en altres centres docents del municipi. En el col·legi públic Sant Carlos Borromeo també es va a remodelar una de les seues pistes esportives.

L'Ajuntament d'Albal ha volgut fer bé els seus deures i aprofita aquestes aturades lectives durant l'any per a poder realitzar actuacions coordinades amb els diferents centres docents.

 

Informa Nou Horta. Albal

Publicat en Albal-VAL

Durant els mesos d'estiu s'està aprofitant per a substituir portes i finestres exteriors al collegi públic d'Albalat dels Sorells. Amb una Inversió de 130.000€ de la Diputació inclosos en el projecte "Pla Municipal de Manteniment d'Escoles", es va a millorar el tancament de l'edifici del menjador, augmentant així l'eficiència energètica i el confort de xiquetes i xiquets.

Concretament l'obra consisteix en la substitució de totes les finestres, portes exteriors i reparació de la claraboia del sostre que dóna llum al centre de l'edifici. En l’actuació s’han substituït tots els marcs i s’ha instal·lat vidres amb sistema “climalit” que aïllarà l’edifici de la temperatura exterior.

Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, ha comentat que l'ajuntament té el compromís d'anar invertint i fer actuacions per mantenir un col·legi amb més de 40 anys que cada dia necessita més atenció.

En eixe sentit, l'ajuntament es va adherir al Pla Edificant, i ara per ara estem a l'espera que des de Conselleria se'ns cride per avançar i determinar conjuntament quines són les actuacions que calen fer al col·legi públic "el Castell" d'Albalat dels Sorells, ha conclòs Claramunt.

 

Informa Nou Horta. Albalat dels Sorells

Les obres d'ampliació del poliesportiu municipal de Benetússer començaran el pròxim mes de setembre després que en les últimes setmanes s'haja tancat el procés de licitació de les obres. L'actuació tindrà un cost de 528.000 euros que es finançaran amb el pla Confiança de la Generalitat Valenciana que Benetússer tenia pendent d'ingressar des de 2009 i es prologaran per espai de sis mesos. 

L'ampliació es materialitzarà en la construcció de quatre pistes de padel, una nova pista de futbol-sala, una altra de bàsquet i dos més que podran utilitzar-se per a diferents esports com a bàsquet o tennis. A més, s'ha projectat una nova zona infantil per als més xicotets i dues pistes de petanca. La nova zona esportiva, que complementarà a les instal·lacions que ja disposa el poliesportiu, se situarà en els terrenys situats entre el poliesportiu i el carrer de l’Esport, carrer on quedarà instal·lada la nova entrada principal. 

L'ampliació, prevista en el pla Confiança de 2009, s'ha demorat per qüestions burocràtiques relacionades amb les expropiacions de terrè necessàries per a la construcció de les noves instal·lacions. D'aquesta forma, i amb quasi deu anys de retard, el projecte començarà a ser una realitat a partir del mes de setembre. 

“Després de quasi 10 anys amb aquest projecte pendent en la Conselleria, ara per fi ampliarem i consolidarem la zona perquè els nostres esportistes tinguen millors instal·lacions, en horaris més amplis i on practiquen les seues disciplines amb la qualitat que mereixen”, ha explicat l'alcaldessa de Benetússer Eva Sanz.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Publicat en Benetússer-VAL

Durant estos mesos d'estiu, la brigada d'obres de Xirivella continua treballant per tal d'oferir al veïnat unes instal·lacions òptimes per al seu ús. La regidoria d'Infraestructures Bàsiques, dirigida per Vicent Sandoval, efectua diverses actuacions d'adequació, entre elles, les peticions de la ciutadania a l'Ajuntament.

«Són moltes les coses de les quals s'ocupa la brigada d'obres. En època d'estiu aprofitem per a intervindre fonamentalment en escoles i dependències municipals. Este estiu, gràcies al Pla d'Ocupació també estem escometent rebaixes de les voreres al carrer, com al carrer Mariano Benlliure encreuament amb Joan XIII, i la reparació del pis d'algunes places, com el de la plaça de la Concòrdia i el de Vicent Andrés Estellés» explica Sandoval.

Així, entre les tasques realitzades en les escoles públiques destaquem l'arranjament de fugues d'aigua, les actuacions de poda d'arbres, el repintat dels centres i l'adequació i canvi de les rajoles de les cuines del CEIP Antonio Machado i Gregori Mallans, entre d'altres.

Aprofitant l'horari estiuenc també s'han iniciat els treballs de millora en el despatx del CF Sporting Xirivella, així com la pintura de les parets de la biblioteca pública municipal Centre Cultural Ausiàs March.

Estes són només una xicoteta part de les distintes actuacions realitzades al municipi estos mesos per al benefici de tota la població, tenint en compte que les festes, a més, ja estan quasi ací: «En breu començarem a preparar tota la infraestructura necessària per a les festes a setembre» conclou el regidor.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Publicat en Xirivella-VAL

L'Ajuntament de Paterna ha autoritzat les obres de millora del drenatge del Barranc del Rubio per a solucionar els problemes d'inundació que pateixen els veïns i veïnes de la zona. 

La partida pressupostària, que ascendeix a 153. 988 euros, va ser aprovada en Ple extraordinari aquesta mateixa setmana, i permetrà començar les obres d'infiltració al carrer 354 del barri de La Canyada.

Tal com ha explicat la regidora d'Infrestructuras, Nuria Campos “amb aquesta actuació es milloraran les infraestructures d'evacuació d'aigües pluvials en el Barranc del Rubio amb l'objectiu de solucionar de manera definitiva els problemes d'inundacions que se succeeixen en temporada de pluges”.

 A més, la regidora Campos ha assenyalat que “aquestes obres es complementaran amb altres 3 canalitzacions que executarà l'empresa mixta Aigües de Paterna, actuacions que pal·liaran de forma substancial la permeabilitat en cas de pluges”.

Els estudis del terreny, realitzats per l'empresa mixta Aigües de Paterna han inclòs treballs de perforació per a estudiar les característiques hidràuliques del terreny a través d'una tomografia elèctrica i un sondeig elèctric vertical, així com diferents assajos de permeabilitat per a calcular els ràtios i cabals màxims d'infiltració i determinar la tècnica més òptima i efectiva. 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Publicat en Paterna-VAL

El Museu Antonia Mir de Catarroja està pràctiment preparat per a tornar a obrir les portes després que s’haguera de tancar al públic a causa de seriosos problemes de filtracions d’aigua. 

L’edifici, que va ser inaugurat en 2007, ha tingut deficiències des del principi, però va ser en desembre de 2016 quan les fortes precipitacions van provocar danys en la coberta i en l’interior de les instal.lacions que van obligar a tancar-les. 

Les filtracions feien perillar les més de 250 obres de la pintora catarrogina que van haver de ser retirades fins que el recinte es trobara en les condicions adequades. En eixe moment, es va contractar un nou segur especialitzat per garantir la protecció de les obres donades per l'artista, que formen part del patrimoni de Catarroja, ja que es va descobrir que l'anterior assegurança no tenia en compte el valor artístic de l'obra.

 

Més de 100.000 euros invertits

En total s’han invertit més de 100.000 euros en les obres de reparació i la nova assegurança. 70.000 provenen de subvencions de la Generalitat i la Diputació de València, mentre que la resta de la inversió s’ha completat amb fons municipals. S’ha reparat la coberta de l’edifici principal, s’han canviat portes i impermeabilitzat finestres i s’ha pintat tot el recinte. 

També s’ha aprofitat la reforma per a convertir en centre en un espai multifuncional on puguen celebrar-se actes de diverses característiques: conferències, activitats culturals o exposicions temporals d’altres artistes.  Així mateix, s’ha creat un espai audiovisual on s’exhibiran projeccions sobre l’obra i la vida de la pintora catarrogina. 

En estos moments s’estan ultimant les millores amb la col.laboració de l’artista i la Fundació Antonia Mir. Està previst que el centre torne a obrir les portes la pròxima tardor. 

 

Recuperar un espai cultural

Paral.lelament, la regidoria de Cultura ha iniciat els tràmits per a incloure el recinte en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.  Jesús Monzó, alcalde i regidor de l’àrea, assegura que amb esta actuació “s’està recuperant un espai de cultura de gran transcendència per al poble, el qual, incomprensiblement, ha tingut problemes d'humitat des de la seua inauguració”. “Estem posant en valor l'obra d’Antonia Mir que, ni tan sols, estava assegurada”, ha afegit. També ha recordat que el museu forma part de l’avinguda de la Diputació, coneguda com la ‘Via de la Cultura’, en la qual s’ubiquen el Teatre Auditori (TAC), la Universitat i el Centre de Secundària de La Florida, l’Escola de Persones Adultes (EPA) i la futura Casa de la Joventut, que ocuparà l’antic taller de l’escultor Alfonso.  

Antonia Mir ha sigut una de les ambaixadores culturals de Catarroja, per això va ser nomenada filla predilecta de la localitat el passat mes de març. Al llarg de la seua trajectòria ha rebut diversos premis, entre ells la medalla de la Universitat de València en 2017.   

 

Informa Nou Horta. Catarroja

 

Publicat en Catarroja-VAL
Pàgina 9 de 11