El govern de progrés de Meliana ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics tret del Partit Popular, els seus quints pressupostos des que al 2015 es va produir el canvi polític al municipi. Uns pressupostos que se situen ja en els 8 milions d'euros, concretament 7.945.822,35 €, quasi un milió i mig superiors als últims complets aprovats pels populars, de 6,5 milions al 2014.

 

Com explica la regidora d'Hisenda, Maria Pilar Asensio, “l'augment constant dels pressupostos municipals els últims anys es deu en una part important al suport de la Diputació i de la Generalitat que, des de l'acord del Botrànic, ha anat confiant en l'autonomia i la gestió municipals amb augments constants de les subvencions i les línies pressupostàries en favor dels municipis”. Això es constata especialment en l'àrea social i en les inversions. Precisament, la concreció en els pressupostos de la Diputació i de la Generalitat ha motivat que enguany el govern de Meliana haja decidit esperar que aquestes dos institucions tingueren aprovats els seus pressupostos per a portar a l'aprovació els propis amb les partides més definides. Fruit d’eixe suport, les partides socials tenen un pes molt important, especialment en educació, un total de 872.844,68 €, o l’àrea de benestar social, 879.727,43 €.

 

La responsable de l’àrea econòmica incideix: “els pressupostos de Meliana tenen un comportament molt estable, equilibrats, sense endeutament i amb una pressió impositiva ponderada, que permeten, amb planificació i rigor, anar desplegant els diferents projectes i programes de les diferents àrees”. A més, estan plantejats per a atendre les licitacions més importants que ara té l’ajuntament per als serveis de manteniment de parcs i jardins o la neteja viària i la recollida del fem, que s’han de resoldre enguany.  

 

D’altra banda l’alcalde, Josep Riera destaca: “en ser un any d’enllaç entre legislatures, els pressupostos del 2020 estan plantejats més com un període de planificació dels pròxims anys, molt especialment pel que fa al pla Edificant, de millora de les infraestructures educatives, i també de finalització de projectes de la legislatura anterior”. Així, cal recordar que enguany es portaran endavant a Meliana tres actuacions importants com ara la construcció del centre de dia per a persones majors, que executarà l’ajuntament amb la subvenció de 3,3 milions d’euros de la Diputació, i que s’hauran d’incorporar als pressupostos; o la construcció de la rotonda d’accés a Meliana i Foios a la CV-300 i el nou edifici per a les oficines Labora -antic Servef-, en aquest cas a càrrec de la Generalitat. D’altra banda, amb la liquidació dels pressupostos del 2019 s’incorporaran inversions en diferents moments de tramitació, com ara la millora de l’envoltant de l’edifici consistorial per a millorar l’eficiència energètica, l’adquisició del nou immoble per als serveis socials, actuacions de millora en les vies públiques, la ubicació dels torradors municipals, a més del nou accés a Schneider o el canvi de la gespa artificial del camp de futbol. Totes aquestes accions -conclou l’alcalde- “es fan seguint els diferents documents de planificació aprovats per l’ajuntament”, com ara l’estratègia europea ViuHo (EDUSI), el Pacte de les Alcaldies, el pla de mobilitat (PMUS) i altres.

 

Informa Nou Horta. Meliana

El Consell Escolar Municipal de Burjassot, presidit per la Regidora d'Educació, Manuela Carrero, sol·licitava el mes de juliol passat a la Conselleria d'Educació l'aprovació dels dies escolars festius per al pròxim curs; dies que se centraven en la setmana fallera, del 16 al 20 de març.

 

La Conselleria ha respost de manera positiva a la petició del Consell Escolar amb què xicotets i joves del municipi tindran festa tota la setmana fallera, concretament, els dies 16, 17, 18 i 20 de març, ja que el 19 és festiu en tota la Comunitat.

 

Els escolars podran disfrutar així d'aquesta setmana visitant els monuments fallers i vivint cada activitat Fallera programada. Amb la concessió del dia 20 de març com a festiu, el curs escolar finalitzarà un dia més tard el mes de juny, concretament el divendres 19 de juny, per a recuperar la jornada escolar que quedaria pendent de realitzar.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

 

 

Prop de 600 alumnes de segon i quart de Primària dels sis centres escolars de Paiporta han participat en el programa 'Salut en Curs', impulsat des de l'Ajuntament de Paiporta a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA).

 

L'esmentat programa s'incorpora als plans d'educació en valors i prevenció de les drogodependències i altres conductes addictives de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

 

Aquest projecte d'Educació per a la Salut, portat a terme els dies 15 i 16 de gener, ofereix l'adquisició de valors i d'hàbits saludables a través del visionat d'una pel·lícula i posterior treball a l'aula mitjançant una guia didàctica per al professorat.

 

No sols els més xicotets i xicotetes podran desenvolupar aquesta iniciativa. De la mateixa manera, i adaptant els continguts a les necessitats actuals dels i les adolescents, els alumnes del quart d'ESO participaran d'aquest mateix programa aquest dimecres, 22 de gener. 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

En els pròxims dies es publicaran les bases de les places d'ocupació per a la Policia Local de Mislata, mitjançant oferta pública d'ocupació. El que permetrà cobrir 12 places d'agents, que s'integraran en la plantilla actual del cos de la policia local.

 

Aquesta iniciativa es duu a terme amb la finalitat de “incrementar encara més l'eficàcia de la nostra Policia Local, renovar la plantilla i sumar efectius a un model policial de proximitat que, en els últims anys, ha posat en valor que Mislata és una de les ciutats més segures d'Espanya, segons avalen tots els informes de la Junta de Seguretat Local”, ha explicat Ximo Moreno, regidor responsable de l'àrea de Serveis Municipals i Gestió de Recursos.

 

La regidora de Seguretat Ciutadana i vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, ha volgut ressaltar que “es mantindrà el contingent de reserva de places d'un 30% per a dones en cadascun dels torns, seguint les predisposicions de la llei valenciana de Coordinació de Policies Locals, un text que s'ajusta plenament al nostre Pla d'Igualtat Municipal, i pel qual continuarem vetlant”.

 

De les 12 places, set seran de torn lliure i cinc corresponen a la modalitat de mobilitat. En els requisits per a l'accés a les de mobilitat, la condició és ser personal funcionari de carrera en categoria d'agent de Policia Local en qualsevol dels municipis de la Comunitat Valenciana; així com no trobar-se suspés o inhabilitat per qualsevol administració. Les bases s'han emés des del consistori, i seran publicades en els butlletins oficials durant els pròxims dies.

 

Per a l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, “aquesta decisió és un pas més per a continuar omplint la Policia Local d'efectius, de professionalitat i inquietud per a continuar defensant aqueixa labor tan encomiable que duen a terme, i que tan bons resultats està donant a la nostra ciutat, que cada any continua demostrant un altíssim nivell d'efectivitat”.

 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una plantació de marihuana que es trobava en un xalet llogat de la localitat valenciana de Monserrat on s'han intervingut quaranta-un quilos vuit-cents grams d'aquesta substància. Han sigut arrestades dues persones, un home i una dona de 38 i 28 anys, respectivament, d'origen espanyol com a presumptes autores dels delictes de tràfic d'estupefaents i defraudació de fluid elèctric.

 

Les investigacions es van iniciar el mes de desembre passat en tenir coneixement els agents de la comissaria de Torrent de la possible existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'un habitatge de Monserrat -València-.

 

En les primeres perquisicions practicades pels investigadors, i una vegada localitzada el possible habitatge, van poder percebre que desprenia una característica olor a marihuana als voltants de l'immoble, així com que en l'exterior de la casa havia instal·lat un circuit de vídeo-vigilància amb diverses càmeres enfocant els voltants de l'immoble, la qual cosa dificultava la investigació.

 

Els policies van establir diversos dispositius de vigilància en diferents hores i dies per a identificar a l'habitant de l'habitatge, observant com accedien un home i una dona, que no pernoctaven en l'habitatge, i sempre arribaven en un vehicle. Una vegada esbrinat la identitat d'aquestes dues persones i comprovat una possible existència d'enganxament il·legal a la llum elèctrica, els policies van detenir a aquesta parella a l'eixida del seu domicili en la localitat valenciana de Quart de Poblet.

 

Els agents van practicar un registre en el xalet de Monserrat on van confiscar 161 plantes de marihuana que una vegada despullades del seu brancatge ha donat un pes de 41 quilos 800 grams, només de cabdells i fulles, així com diversos aires condicionats, 21 transformadors, diversos llums i bombetes e utensilis habituals per a aquesta pràctica.

 

Els detinguts, l'home amb antecedents policials ha passat en el dia d'ahir a la disposició del jutjat d'Instrucció Un de Picassent, mentre que la dona després de ser sentida en declaració va ser posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial quan fóra requerida per a això.

 

 

Informa Nou Horta. Montserrat

El 17 de gener se celebra la festivitat de sant Antoni Abat i, per això, els clavaris de la confraria del patró dels animals són els encarregats de dur a terme un programa d'activitats per a honrar al sant. Així, el dijous 16 a la nit es va encendre la tradicional foguera, entre els encreuaments del carrer Pare Méndez i Calvari; un acte molt significatiu i arrelat en la localitat, al qual va assistir l'alcalde Jesús Ros i diversos representants de la corporació municipal. Al mateix temps, el públic va poder degustar una misteleta i “rosquetes d'anís”.

 

Així mateix, durant el matí del 17, Gerardo Mora, com a representant de la clavaria de sant Antoni Abat, l'alcalde Jesús Ros, i integrants de la corporació municipal han participat en la festa del barri valencià de Sagunt, dedicada al patró dels ramaders i protector dels animals. La celebració ha donat començament en la parròquia de Sant Antoni Abat, situada al carrer Sagunt, amb una missa major. Seguidament, s'ha realitzat la benedicció d'animals i una processó que ha comptat amb centenars de persones acompanyades de les seues mascotes, així com la participació dels torrentins Vicent Mora, amb una galera tirada per tres cavalls, en la qual també anava l'alcalde Jesús Ros acompanyant a la família Mora; i un carruatge tirat per Salvador Almerich, acompanyat pel aldaiense Paco Olmos.

 

 

Benedicció d'animals a Torrent

L'agenda d'activitats en honor a sant Antoni Abat continuarà amb la Benedicció d'Animals, que enguany tindrà lloc el diumenge, 9 de febrer. Una cita que congrega a un gran nombre de torrentins i torrentines, a més de veïns d'altres poblacions, que assisteixen al costat de les seues mascotes perquè siguen beneïdes. Gossos, gats, cavalls o tortugues es reuniran a la porta de la parròquia Mont-Sión per a, a continuació, desfilar pel carrer Pare Méndez davant de la figura del sant.

 

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Benetússer ha acollit en l'IES María Carbonell la jornada “Riscos per a la sexualitat en el segle XXI” en la qual s'ha tractat de conscienciar als joves dels perills que suposa la difusió de contingut sexual online a través de xarxes socials o en aplicacions de contactes. Les xarrades, oferides per tècniques de l'equip d'investigació SALUSEX de la Universitat de València, van aprofundir en els riscos que suposa l'intercanvi de material sexual lloc que augmenta la vulnerabilitat i les possibilitats de patir sextorsion i/o grooming.

 

En la segona part de la jornada es va abordar també la comunicació amb la parella sexual. Segons les responsables de la jornada, l'exposició a aquestes situacions de risc pot veure's influenciada, en certa manera, per la falta d'una comunicació clara i respectuosa amb la parella sexual. La vergonya o por al què pensarà l'altre o l'escassetat d'autoconeixement, porta a no expressar els pensaments, sentiments o desitjos en situacions sexuals. Aquesta situació, van assenyalar les expertes, “influeix en la satisfacció sexual i constitueix un factor protector davant experiències d'abús, coerció, victimització i conductes sexuals de risc en general”.

 

Per a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Benetússer Ana Martín “queda evidenciat només amb veure les notícies diàriament que estem davant un problema que afecta sobretot als joves i per això creiem en la importància de l'educació afectiu-sexual per a oferir habilitats de comunicació efectiva i conèixer els riscos als quals exposem en una societat tan digitalitzada com l'actual”.

 

“Gràcies a que el nostre municipi és seu de l´Horta Sud del Programa Unisocietat del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, hem pogut acostar aquesta interessant xarra taller als i les adolescents de Benetússer, tenint així, el seu primer acostament amb el món universitari. Per això continuem valorant molt positivament tant la jornada com nostres relacions amb la Universitat de València”, ha remarcat Martín.

 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

L'Ajuntament de Paiporta ha instal·lat recentment a les entrades de la localitat les plaques que l'acrediten com a municipi protegit contra la violència masclista, en complir els requisits de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere, impulsada per la Diputació de València, i a la qual es va adherir al novembre de 2018.

 

Amb l'objectiu de protegir les dones amenaçades i víctimes potencials de la violència masclista, l'Ajuntament ha complit en temps i forma amb els requisits mínims d'entrada i permanència en la xarxa, ja que ha adoptat mesures per a fer front a aquesta xacra social. Les mesures es detallen en el reglament publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) del 14 de març de 2018.

 

La localitat, per exemple, compta amb Regidoria d'Igualtat i disposa d'un Pla d'Igualtat, que són les dos condicions mínimes per a les localitats de més de 20.000 habitants.

 

Quant als requisits de permanència, Paiporta està adherida des de 2017 al sistema VIOGEN de protecció de víctimes de maltractaments; així mateix, més el 10% del personal tècnic municipal compta amb més de 20 hores de formació especialitzada en violència de gènere, compleix amb la formació continuada obligatòria, i disposa de Policia Local amb més de 20 hores de formació especialitzada i homologada per l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE).

 

A més, el consistori realitza campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència masclista, porta a terme projectes relacionats amb aquesta lluita, disposa d'equips de professionals propis per a l'atenció a les dones víctimes i les seues filles i fills, i en destina fons públics per a combatre aquesta xacra.

 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Pàgina 1 de 1507