Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un home 34 anys, d'origen espanyol, en tenir vigent una ordre de cerca, detenció i posada a disposició judicial, emesa per un jutjat d'Alacant des de l'any 2010 per dues temptatives d'homicidi dolós i una de lesions. En el moment de la detenció es va comprovar que utilitzava la identitat d'una altra persona pel que també se li imputa un delicte d'usurpació d'estat civil.

 

Les investigacions es van iniciar per part de la policia, en tenir informació de la possibilitat que un home amb una cerca a nivell internacional per dues temptatives d'homicidi i un delicte de lesions, estiguera residint en una localitat Valenciana amb una altra identitat. Pel que sembla el sospitós va intentar apunyalar a dos germans en el transcurs d'una baralla en la matinada del 18 de febrer de 2007 en l'avinguda Ramón y Cajal d'Alacant i va ferir lleument a l'esposa d'un d'ells. Una de les mates va requerir intervenció quirúrgica i va estar tres dies ingressada en l'UCI.

 

Durant les investigacions els agents van esbrinar que el sospitós, utilitzava una documentació, la qual corresponia a un home que no vivia a la Comunitat Valenciana i la fotografia del qual no coincidia amb la del sospitós.

 

Finalment els agents van establir un dispositiu per a la seua localització, que va finalitzar amb la seua detenció la setmana passada, sobre les dues de la vesprada en els voltants del seu domicili per tenir en vigor una reclamació judicial. En aqueix moment van poder comprovar que la documentació que facilitava era falsa.

 

El detingut, amb nombrosos antecedents, ha passat a disposició judicial, que ha decretat el seu ingrés a la presó. 

 

 

Informa Nou Horta. Successos

 

 

L'Ajuntament de Paterna ha licitat la instal·lació de 440 càmeres de videovigilància d'última generació que serviran per a blindar el municipi i reforçar la seguretat ciutadana. 

 

Així ho ha anunciat la Tinent d'Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha destacat que “es tracta del projecte més ambiciós fins avui en matèria de seguretat,  que permetrà protegir col·legis, patrimoni històric, parcs empresarials, instal·lacions esportives o enclavaments naturals com La Vallesa”. 

 

En aqueix sentit, Campos ha assenyalat que les cambres, que també es col·locaran en parcs, places o avingudes en les quals existisca una demanda ciutadana de millora de la seguretat, “estaran connectades a una central d'alarmes que permetrà donar avís davant qualsevol incidència que es poguera produir, millorant el temps de reacció i facilitant el treball de la Policia Local”.

 

A més d'oferir informació en temps real, les cambres podran donar girs de 360 graus per a captar imatges panoràmiques i permetran enfocar matrícules en aquells casos en els quals s'haguera d'identificar un vehicle.

 

La nova xarxa de vigilància estarà formada per 283 cambres “dome”, que poden col·locar-se en zones exteriors o a l'interior d'edificis, i que permeten seguir un objecte amb un ampli rang de cobertura. A aquests dispositius se sumaran altres 149 cambres que podran identificar matrícules i girar 360 graus,  i la resta es col·locarà en els accessos als polígons industrials i en les avingudes principals per a enquadrar grans àrees. 

 

Tal com ha explicat la Tinent d'Alcalde de Seguretat, el projecte forma part del Pla Actua, està cofinançat amb Fons Feder de la UE,  tindrà una inversió superior als 750.000 euros i “permetrà a Paterna continuar avançant cap al model de Ciutat Intel·ligent que es mereixen els paterners i paterneres”. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'Ajuntament de Paiporta se suma a la convocatòria del Moviment Feminista de València i altres col·lectius per a la mobilització que declararà l'emergència feminista aquest 20 de setembre, amb una concentració nocturna prevista per a les 20.00 hores a la Plaça de la Mare de Déu. A més, el consistori estarà il·luminat amb llums morades en senyal de suport a la iniciativa durant aquesta vigília.

 

Aquesta declaració parteix de la iniciativa de la Plataforma Feminista d'Alacant, que va declarar l'estat d'Emergència Feminista el passat 4 d'agost per a donar la veu d'alarma donada la situació que es viu al País Valencià i a tota Espanya. Sols en el mes de juliol d'enguany, una dona fou assassinada cada tres dies en crims masclistes. Durant aquest 2019, més de 65 dones han mort assassinades a mans d'homes, a més de quatre menors. 17 d'elles han estat assassinades a terres valencianes.

 

Quant a les agressions sexuals a dones, de les quals no es porta un recompte oficial, se n'han produït desenes al llarg d'aquest estiu.

 

A més de convocar a la ciutadania paiportina per a que es mobilitze aquest 20 de setembre, l'Ajuntament de Paiporta també exigeix al govern central l'activació de la Comissió de Seguiment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, per a col·laborar a la implementació, difusió i avaluació de les mesures contingudes al Pacte.

 

Per al regidor d'Igualtat, Guillem Montoro, “les administracions hem d'actuar en el front de posar el marxa mesures que protegisquen les dones, però també hem de mostrar suport a iniciatives sorgides de la societat civil, com és aquesta, i que ens inerpel·len a totes i tots”. Per a Montoro, “assistim a un repunt intolerable en les agressions sexuals i assassinats de dones, i no podem quedar-nos de braços creuats, més encara tenint en compte la corrent negacionista sobre aquesta problemàtica que representen els partits d'extrema dreta i qui arriba a acords amb ells”.

 

Davant aquesta realitat tan adversa, “els moviments feministes i per la igualtat han reaccionat, i nosaltres tenim l'obligació d'oferir-los el nostre suport com a Ajuntament”, ha conclòs.

 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

 

 

 

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (EII) de l'Hospital de Manises ha posat en marxa una nova aplicació per al mòbil orientada a afavorir la comunicació dels pacients amb l'equip de professionals que els tracta i millorar, així, la qualitat assistencial oferida per a aquesta patologia digestiva. L'app, que porta el nom de ADSUM, permet recaptar informació en temps real sobre l'estat de les persones que pateixen Colitis Ulcerosa i Malaltia de Chron i oferir un tractament personalitzat sobre la base del registre de dades obtingudes diàriament.

 

“Amb aquesta nova eina podem conèixer més detalls sobre com es troba cada pacient i, com a conseqüència, oferir una teràpia més individualitzada i eficaç per a una malaltia que afecta cada any a prop de 15.000 persones en la Comunitat Valenciana”, explica Esther Hinojosa, data **manager de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal.

 

 

Des de 2012, aquesta Unitat de l'Hospital de Manises ha apostat per la introducció d'eines de comunicació, que utilitzen les novetats introduïdes per les noves tecnologies i que estan orientades especialment als pacients familiaritzats amb l'entorn digital. “Segons els especialistes, el 25% dels nous diagnòstics en Malaltia Inflamatòria Intestinal (EII) es dóna en pacients joves menors de 20 anys. En el nostre cas, els pacients que atenem són majoritàriament joves actius que ens consulten constantment i demanden informació”, afig Esther Hinojosa.

 

 

Com afavorir la comunicació metge-pacient

Per a atendre aquestes demandes, ADSUM presenta diferents funcionalitats per a la relació metge-pacient. Una vegada registrat en el mòbil, el pacient pot rebre i enviar missatges a qualsevol membre de l'equip clínic multidisciplinari (mèdic, infermera, treballador social sanitari…), seguir les seues recomanacions i mesurar els signes vitals per a conèixer l'evolució de la malaltia, així com emplenar qüestionaris, elaborats per professionals sanitaris sobre la base del pla de cures i els programes en els quals participa cada persona.

 

 Des del punt de vista de la gestió hospitalària, les noves tecnologies han obert noves possibilitats per als professionals sanitaris. “Amb l'ajuda de les Tics, el Servei Digestiu de l'Hospital de Manises vol millorar la relació metge-pacient amb un intercanvi fluid d'informació que quede registrat en la història clínica informatitzada podent així estalviar temps i recursos i millorar l'assistència”, conclou la data manager de la Unitat de EII.

 

 

Unitat de referència

Actualment, la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital de Manises atén a més de 800 pacients afectats per EII. És la primera unitat acreditada de EII en la Comunitat Valenciana, i la segona d'Espanya, atorgada pel Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) i la Fundació Ad Qualitatem. Una certificació que situa al centre sanitari de Manises com un dels hospitals de referència nacional en aquest camp i que reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat dirigida pel doctor Joaquín Hinojosa, cap de Medicina Digestiva de l'Hospital de Manises.

 

 La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal celebrarà el 26 d'octubre la desena reunió de pacients, una trobada on participen els professionals de la Unitat format per equip multidisciplinari amb metges digestius, cirurgians, dermatòlegs, reumatòlegs i infermeres especialitzades, al costat de pacients, on s'aborden els dubtes i novetats respecte a aquesta patologia.

 

Aquesta trobada coincideix amb els 10 anys d'activitat de l'Hospital de Manises i el Departament de Salut que dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l'hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d'especialitats i Hospital de Crònics situat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats. En aquest període de temps l'Hospital ha consolidat un equip de més de 1.500 professionals centrats en l'assistència de qualitat al pacient i uns excel·lents indicadors en excel·lència i temps d'espera en consultes i temps d'espera. ​ 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

L’Ajuntament de Manises se suma a la iniciativa “Nit Violeta” del moviment Emergència Feminista amb un acte reivindicatiu front a la porta del consistori (Plaça del Castell, 1) el divendres 20 de setembre, a les 20:00 hores.

 

L’acció consistirà en una concentració per a exigir la fi dels assassinats masclistes o les violacions múltiples que han sigut notícia al llarg d’aquest estiu.

 

La convocatòria d’Emergència Feminista s’ha fet viral a nivell nacional, de manera que pràcticament totes les ciutats han organitzat manifestacions o concentracions per a mostrar el rebuig contra aquesta xacra social que tantes vides s’ha cobrat ja aquest any.

 

Aquesta Nit Violeta és una manera de recordar que la lluita contra el masclisme és de tots i de totes i que s’han d’exigir solucions efectives front a aquesta barbàrie social que ens fa viure atemorides. 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

 

La pluja marca la jornada en la lliga de perxa

Dimecres, 18 Setembre 2019 12:22

Cap de les dues partides programades en la primera categoria es pugueren disputar. En el cas de la que s'havia de jugar en Castells, on els locals esperaven a la formació de Mutxamel, es va haver de suspendre per les inclemències meteorològiques, mentre que la que s'anunciava a Benimagrell entre els de Sant Joan i Sella A estava suspesa per estar ocupat el carrer per festivitat local. Per tant, la classificació continua tal i com estava, comandada pels equips de Sella A, Top Recambios Castell de Castells i Benimagrell, que empaten a 13 punts. En quart lloc es troba l'equp de Mutxamel amb 5 punts i tanca la classificació l'equp de Sella B amb un punt. Cal destacar que no tots els equips compten amb el mateix nombre partides disputades.

 

Pel contrari, la segona categoria si podia disputar les dues partides anunciades. A Sella, la formació D perdia a la Plaça Major pel resultat de 3 a 10 davant l'equip d'Alcoi. D'altra banda, Sant Vicent també queia a casa per 8 a 10 davant Benifallim. L'equip de Sant Vicent és el ferm líder de segona amb 15 punts. Es segon Alcoi amb 13, i tercer Sella D amb 11 punts. Benifallim té 8 punts i tanca la classificació Sella C amb un punt. També cal remarcar que compten amb diferent nombre de partides disputades cada equip.

 

La tercera categoria manté una pugna molt interessant per veure qui acaba com a líder de grup entre les formacions de Relleu A i Crevillent, que a hores d'ara empaten amb 21 punts. Els equips que més papeletes ténen per acompanyar a estos dos equips en les semifinals són, de moment, els de Benimantell i Relleu B, però encara queda molt per establir l'ordre classificatori definitiu.

 

 

Informa Nou Horta. Esports

 

 

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l'àrea de Projectes Europeus i Innovació que dirigeix Bartolomé Nofuentes, va presentar la iniciativa “Comet Lines” davant un grup d'alumnes i alumnes del Col·legi Sagrat Cor. 

 

“Comet lines- The freedom trails of Europe” és un projecte que rescata de l'oblit els "camins de llibertat", les vies de fuita utilitzades per soldades i ciutadans durant la II Guerra Mundial per a fugir dels territoris ocupats pels nazis. Aquest projecte, en el qual participen altres països com Polònia, Irlanda i Bèlgica, s'emmarca dins del programa “Europa per als ciutadans”.

 

Aquestes rutes de fuita van ser xarxes secretes creades i dirigides per homes i dones que tractaven d'ajudar a escapar als fugitius.  Membres de la resistència lliuraven aliments, roba i documents d'identitat falsos als escapolits en països com Bèlgica, França i Espanya, per a ser després guiats per una cadena de “ajudants” que els van portar a través de França i dels Pirineus a l'Espanya neutral.

 

 Així, el projecte recopila vint històries de persones involucrades en aquestes vies de fuita que es representaran a través de diferents processos creatius, com a tallers de teatre i cinema, i de l'ús de les noves tecnologies.

 

Es tracta d'una iniciativa transnacional d'un any de duració en la qual participen socis de quatre països, Espanya, Polònia, Irlanda i Bèlgica, i que té per objectiu que aquestes activitats servisquen com a element d'unió entre persones i consciencien del poder de la solidaritat europea.

 

L'acte, al qual van assistir tant Nofuentes com la regidora de Memòria i Cultura Democràtica, Cristina Mora, va comptar amb la participació de Fernando Benavente, director d'Iniciatives de Futur per a una Europa Social (IFES COOP), una cooperativa sense ànim de lucre que promou, desenvolupa i executa projectes internacionals en el marc dels programes de la Unió Europea. Durant la seua intervenció, Benavente va voler destacar la importància de la Unió Europea en temes com la igualtat o la cooperació.

 

Per part seua, el titular de Projectes Europeus va animar als joves a emprendre els seus propis projectes amb l'ajuda d'Europa. "Aqueixes idees que teniu es poden transformar en una realitat si tenim finançament per a això", va destacar Nofuentes, insistint que “Europa és un espai únic per a impulsar els vostres treballs i per a continuar formant-vos”.

 

La regidora Cristina Mora va tancar la jornada amb un breu repàs a la història del municipi durant els anys de la Guerra Civil i va destacar la importància de desenvolupar aquest tipus d'iniciatives “que tenen com a objectiu conservar el nostre passat i la nostra memòria”.

 

Després va prendre la paraula L'Ajuntament de Quart de Poblet manté un ferm compromís amb la recuperació de la memòria històrica i democràtica i ja s'han desenvolupat diverses actuacions en seguint aquesta línia. La substitució dels noms dels carrers vinculats al franquisme pel de dones triades per les i els veïns o la creació de la comiteca "Memòria, Història i Còmic" són alguns d'aquests projectes. D'altra banda, es treballa en la posada en marxa d'un Museu Virtual que comptarà amb més de 2000 peces catalogades que componen el Fons de Patrimoni Local. 

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna, està realitzant una completa revisió dels arbres de la localitat per a comprovar el seu estat després del fort temporal registrat durant els passats dies.

 

Tal com ha explicat l'Alcalde, Juan Antonio Sagredo, “s'estan revisant els arbres de tots els centres escolars, encara que no s'ha registrat cap incidència important”.

 

Quant a les conseqüències del temporal, el primer edil ha assenyalat que “no s'han registrat incidències importants encara que s'ha procedit a retirar tres arbres per a garantir la seguretat dels ciutadans”.

 

En concret, s'han retirat dos exemplars que havien caigut pels forts vents en el barri de La Canyada i en la carretera Manises, i també s'ha actuat en un arbre del carrer València que presentava símptomes d'inestabilitat.

 

A més, l'Alcalde ha destacat el bon funcionament de l'operatiu d'emergències durant el temporal, format per més d'un centenar de persones i mitjans tècnics “entre els quals es trobava la brigada de jardineria, que ha duplicat el nombre d'operaris de guàrdia durant el cap de setmana amb l'objectiu d'assegurar una ràpida resposta abans les incidències que es pogueren presentar”.

 

En aqueix sentit, el primer edil ha recordat, que durant els dies de temporal i com a mesura preventiva, es va tancar el **Parc Central i es van col·locar cartells en tots els parcs i jardins del municipi desaconsellant l'ús de les instal·lacions.

 

Finalment, l'Alcalde ha reiterat que “durant els pròxims dies es continuarà la revisió en jardins, parcs infantils i grans vies de la localitat per a prevenir trencaments d'exemplars en el futur que puguen posar en perill la seguretat de les persones”.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Pàgina 1 de 1393