L'Ajuntament de Paterna ha llançat una campanya amb motiu del Dia de la Dona que enguany té com a objectiu posar el focus en la importància d'aconseguir una igualtat professional efectiva i real.

 

Una policia, una arquitecta, una conductora i una científica, totes elles paterneres, són la imatge de la campanya que porta com a lema “També és cosa seua”.

 

Tal com ha explicat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, “enguany es volia trencar amb els estereotips que continuen existint en professions més masculinitzades, donant a conéixer a dones que han decidit desenvolupar-se professionalment en aqueixos àmbits”.

 

A més, la regidora ha volgut destacar que “és important llançar un missatge clar que no hi ha professions d'homes o dones, sinó que tots hem de poder accedir a aquells treballs que ens interessen sense que import el gènere”.

 

Amb l'objectiu de visibilitzar la presència de les dones en aquests àmbits laborals s'han col·locat opis per tota la ciutat amb les fotografies de les dones desenvolupant el seu treball “de manera que es normalitze la presència de la dona en aqueixos treballs”, ha recalcat la regidora Segura.

 

Així mateix, també ha assenyalat que “totes les dones que han participat en la campanya han compartit alguna situació de discriminació en els seus treballs pel fet de ser dona, la qual cosa posa de rellevància la importància d'aquesta mena de campanyes per a aconseguir la tan desitjada igualtat.”

 

La regidora també ha aprofitat per a recordar que enguany, a causa de la situació sanitària, les activitats que s'han organitzat per a commemorar el 8 de març es realitzaran de manera telemàtica i la tradicional marxa cívica serà substituïda per un vídeo en línia.

 

La programació donarà principi demà divendres, 5 de març a les 18 hores amb la xarrada en línia “Noves masculinitats”, a càrrec de l'agent d'igualtat del consistori, Raquel Fernández.

 

Aqueix mateix dia comença també el curs en línia “Processos de participació de dones i homes i creació de xarxes per a l'impuls de la igualtat”. Es tracta d'un curs de 70 hores impartit per Formació Derivada, que durarà fins al 30 d'abril i que en finalitzar-ho, s'obtindrà un certificat acreditatiu d'aquest.

 

El dimarts, 9 de març a les 18 hores s'impartirà la conferència en línia “Sexualitat: una mirada àmplia”, a càrrec de la sexòloga Isabel Ponce i el dimecres, 10 de març tindrà lloc la presentació en diferents xarxes socials municipals de les zones verdes del Parc Tecnològic que porten nom de dones científiques.

 

Finalment, el dilluns, 15 de març es realitzarà un recorregut virtual de l'exposició “La igualtat per a les dones de la Coma”.

 

Totes aquelles persones interessades a assistir a aquestes activitats poden inscriure's enviant un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i indicant l'activitat en la qual estan interessades i se'ls farà arribar l'enllaç perquè puguen connectar-se.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament d'Alcàsser, a través de l'àrea d'Igualtat, ha preparat una programació per a tots els públics i edats que, principalment, es desenvoluparà de manera virtual a causa de l'actual situació sanitària. «La proposta per a enguany és transversal, flexible, adaptada a les actuals restriccions i dirigida a diferents segments d'edat perquè l'educació en igualtat ha de començar en la mateixa família i a l'escola», explica Cristina Lucendo, regidora d'Igualtat.

 

D'aquesta manera, sota el lema 'Gestos per la Igualtat, #totsuma', la commemoració del 8M començarà aquest dissabte, 6 de març, amb el col·loqui virtual 'Parlem de sexe', dirigit a joves d'entre 12 i 15 anys. A més, el 12 i el 26 de març, serà el torn d'un Mural Igualitari per a joves, amb una primera sessió de reflexió i una altra més artística per a l'elaboració del mural.

 

Per descomptat, el mateix 8 de març, es procedirà a la lectura en línia del manifest, i s'anima a la ciutadania al fet que visten els seus balcons de color violeta per a reivindicar els drets de les dones.

 

No obstant això, la campanya del 8M d'Alcàsser s'allargarà uns quants mesos més. Així, fins al 21 de març estarà obert el termini per a participar en el Premi de Relats Curts Carme Miquel – en la categoria d'infantil, juvenil o adult – mentre que del 16 al 23 d'abril, en la BPM, estarà l'exposició Carmelina Sánchez Cutillas.

 

Serà el 28 d'abril quan s'entreguen tant els reconeixements del 8 de març 2020 i 2021 als diferents col·lectius de dones del municipi, com els premis dels relats curts Carme Miquel 2021. Així mateix, s'ha organitzat el recital musical 'Paraula de Dona', en el qual es descobrirà la poesia a través dels ulls de Rosa Leveroni, Clementina Arderiu, Mercedes Sosa, Alfonsina Storni, entre altres.

 

Finalment, el 24 d'abril s'homenatjarà a totes les mestres que van lluitar per a educar en una època de pobresa i opressió, a través de l'obra de teatre 'Historia de una maestra' (19.00 h); el 18 de maig, a les 18.00 h, s'ha organitzat el cinema-fòrum 'Manual de la buena esposa'; i el 3 de juny serà el torn de la sessió formativa 'El llenguatge inclusiu' per al personal de l'Ajuntament. Totes aquestes activitats se celebraran al Centre Cultural.

 

Per a Lucendo, «l'objectiu d'aquestes jornades no és un altre que continuar conscienciant de les desigualtats que existeixen en la nostra societat per a continuar avançant cap a una igualtat real i efectiva de drets i oportunitats entre dones i homes».

 

Per part seua, l'alcaldessa del municipi, Eva Zamora, ha assenyalat que «malgrat estar immersos en una pandèmia sense precedents, la commemoració del 8M continua sent fonamental. Per aquest motiu, la programació s'ha ajustat a la situació sanitària, però sense perdre el vessant reivindicatiu i el sentiment d'unió».

 

Activitats escolars complementàries

A més de totes aquestes activitats, la Regidoria d'Igualtat col·labora en la implementació de llibres i contes d'igualtat – com 'Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?', 'Un món de dones extraordinàries' i 'El diari lila de la Carlota' – per a les biblioteques aula dels centres educatius.

 

Així mateix, cal destacar la publicació d'una xicoteta guia de llenguatge inclusiu, que es repartirà en les instal·lacions municipals i els centres educatius d'Alcàsser.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

Les polítiques d'Igualtat són una de les pedres angulars de totes les accions que duu a terme l'Ajuntament de Mislata. Des del govern municipal han establit la consecució de la igualtat real entre homes i dones i la posada en valor del paper femení en la societat com a polítiques transversals en tots els seus projectes. Per això, el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, és un dia assenyalat en el calendari de Mislata.

 

Per a l'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, “el camí cap a la igualtat real és una cosa que no entén de pandèmies. Les circumstàncies són excepcionals i no per això hem de deixar reivindicar el paper de la dona en la societat i situar la igualtat en el centre de totes les nostres accions.”

 

Amb la finalitat de visibilitzar un dia de reivindicació i de posada en valor del paper femení en la societat com és el 8 de març, la regidoria de Polítiques d'Igualtat, que dirigeix Carmela Lapeña, durà a terme diverses accions perquè “el treball i l'esforç per aconseguir una igualtat real mai pare. La pandèmia no pot ser una raó per a deixar de protegir aqueixes dones que pateixen la desigualtat diàriament. És per això que aquest any el nostre lema és 'La igualatat és la vacuna contra el masclisme'”, aclarix Lapeña.

 

El color violeta serà el protagonista absolut durant diversos dies. Des de fa diversos dies, la façana de la casa consistorial s'il·lumina de morat per a visibilitzar i fer costat al moviment feminista. També, els veïns i veïnes de la localitat han col·laborat a acolorir Mislata penjant les quasi 4000 banderoles habitades que ha repartit gratuïtament la Casa de la Dona amb el lema d'enguany. Tot un èxit de participació ciutadana que mostra el compromís per la igualtat que té el municipi en el seu conjunt.

 

Però si hi ha alguna cosa que ha cridat l'atenció de tota la ciutadania és la instal·lació en el cèntric carrer Miguel Hernández, on està situada la Casa de la Dona. Veïns i veïnes trauen els seus mòbils per a fer-se una foto amb els més de 200 paraigües violetes que decoraran el cel d'aquest carrer per als vianants durant 15 dies, formant una impactant estampa.

 

Al costat del repartiment de 2000 màscares amb el lema del 8-M, les accions del Dia Internacional de la Dona es completen amb la campanya “Tot Suma” que, a través de cartells publicitaris repartits pel municipi i un vídeo, dona veu a persones de diverses edats, gèneres o procedència que parlen i reivindiquen la igualtat i la lluita contra el masclisme. Una campanya a la qual s'han sumat dos rostres molt coneguts de Mislata, l'actriu Empar Ferrer i l'internacionalment reconegut escultor Miquel Navarro.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L’Ajuntament de Burjassot ha fet efectiu hui, 3 de març´, el pagament de les primeres 50 sol·licituds dels empresaris del municipi que han sol·licitat les Ajudes “Parèntesi”, dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana per als sectors més afectats per la pandèmia, inclosos en el Decret llei publicat el passat 26 de gener en el DOGV.

 

Amb el pagament d’aquestes primeres peticions, el Consistori ha desemborsat 110.000€ dels 1.194.215€ que li han correspost dins de les ajudes, de les quals la Generalitat es farà càrrec del 62.5% del cost total de l’actuació a desenvolupar pel Consistori, que haurà de realitzar una aportació del 15% del cost. El 22,5% restant estarà a càrrec de la Diputació Provincial de València. A més, ja s’està tramitant el pagament, per a la propera setmana, de les ajudes que estiguen correctes quant a documentació presentada.

 

La sol·licitud de les ajudes, les bases i la tramitació de les quals es poden consultar PUNXANT ACÍ, va començar el passat 17 de febrer i, en tot just dues setmanes, l’Ajuntament ja ha realitzat el primer pagament, “el nostre objectiu és pagar el més ràpid possible les ajudes al nostre teixit comercial”, tal com ha assenyalat l’alcalde del municipi, Rafa García, “per a nosaltres és una prioritat absoluta que els sectors més castigats per la pandèmia puguen comptar amb els diners que els correspon de les ajudes al més prompte possible ja que serà un important suport per a tots ells”.

 

Les ajudes es poden sol·licitar fins al 18 de març. Si disposa de signatura digital, en la pàgina que s’ha creat de manera específica, a la qual es pot accedir punxant en l’anterior enllaç, el sol·licitant podrà descarregar, emplenar i guardar els impresos necessaris per a la presentació de la sol·licitud. En aquesta pàgina s’especifiquen també els documents addicionals, en el cas que siga necessari, dels quals també s’ha de disposar per a, una vegada tot recopilat i emplenat, anar al tràmit corresponent en la Seu Electrònica de l’Ajuntament, on es podrà pujar tota la documentació.

 

Si el sol·licitant no disposa de signatura digital, en la mateixa pàgina en la qual està tota la informació de les ajudes, haurà de prémer el botó “Iniciar procediment”, completar la informació sol·licitada en el formulari i adjuntar els documents que siguen necessaris, en format digital. En finalitzar, obtindrà un document únic complet per a efectuar la sol·licitud, tal com li indica el procediment digital.

 

El document generat, juntament amb la documentació addicional que no haja adjuntat en format digital en el pas 1, es deurà presentara en el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), situat a la Casa de Cultura, sol·licitant CITA PRÈVIA.

 

En el cas de tindre qualsevol dubte a l’hora de realitzar els tràmits, l’Ajuntament de Burjassot posa a la disposició dels sol·licitants la possibilitat de sol·licitar assistència presencial per a la seua tramitació en CEMEF, sol·licitant CITA PRÈVIA telefonant al 671 435 762. També poden realitzar-se les consultes via correu electrònic en Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o de manera telefònica, de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 hores en el 671 435 762.

 

CONSULTA ACÍ ELS SECTORS QUE PODEN ACCEDIR A les AJUDES

 

Les ajudes han d’anar dirigides a cobrir despeses corrents de l’activitat, entesos com aquelles despeses periòdiques indispensables per al desenvolupament i manteniment d’aquesta. S’admetran les despeses realitzades entre l’1 d’abril de 2020 i la data de publicació de les ajudes. Aquestes despeses hauran de ser acreditats i justificat el seu pagament pels beneficiaris en la forma indicada en les bases.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d’Urbanisme, Pep Val, s’han reunit recentment amb el president de la Fundació Goerlich i descendent de l’arquitecte Francisco Javier Goerlich Lleó, Andrés Goerlich, per a decidir conjuntament la forma de posar en valor els vestigis de l’obra de l’arquitecte trobats a la localitat.


Aquestes restes corresponen a l’antic mercat de les flors, a la plaça de l’Ajuntament de València, coneguda com la ‘tortada’, desarmada al 1963, i que foren abandonades a un solar per les autoritats de la ciutat en aquell moment.


Segons les indagacions realitzades, en els anys 70 les restes es varen rescatar d’un solar municipal de València on es trobaven i se situaren a diferents punts de Paiporta com elements ornamentals i de mobiliari urbà.


Durant la trobada amb el representant de la Fundació Goerlich, l’alcaldessa ha expressar la seua voluntat de posar en valor aquest patrimoni: «Ha sigut tota una sorpresa descobrir l’origen dels bancs i altres elements, i ens alegrem que s’haja descobert la procedència perquè ens dona un motiu més per a mantindre’ls, restaurar-los i donar a conéixer la importància d’aquest arquitecte».


Sobre la possibilitat que aquests elements retornen a algun punt de la ciutat de València, com ha expressat que desitja la Fundació Goerlich, l’alcaldessa ha afirmat que «és un assumpte que afecta a diferents parts: a nosaltres, a l’Ajuntament de València i a la pròpia Fundació, i esperem arribar a un acord que ens satisfaga a totes i tots».


Tot i això, Martín ha afirmat que «el més important és donar a conéixer tant a la ciutadania Paiporta com a la de l’àrea metropolitana l’obra de Goerlich, un dels arquitectes valencians més influents i decisius a l’hora de configurar el paisatge urbà del cap i casal, posant en valor el patrimoni arquitectònic dels nostres pobles i ciutats».


Francisco Javier Goerlich va ser arquitecte municipal i arquitecte major de la ciutat de València entre els anys 1931 i 1956, i obra seua són alguns dels edificis més emblemàtics del centre, així com les reformes de places, carrers, i la planificació urbana de diferents barris de València.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L’Ajuntament d’Alaquàs ha instal·lat el segon punt de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi com a mostra dels seu compromís amb la sostenibilitat i la promoció d’energies respectuoses amb el medi ambient. Amb la posada en marxa d’aquesta nova estació, el Consistori vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de reduir les emissions de CO2 per tal de fomentar els vehicles elèctrics al municipi.

 

El nou punt, de caràcter gratuït, es troba ubicat a l’avinguda Camí Vell de Torrent número 17 amb cantó amb carrer Roser número 7 i es tracta d’una estació de recàrrega semiràpida amb capacitat per a suministar fins 22 KW i que permet la recàrrega de dos vehicles de manera simultània.

 

L’actuació, en la qual s’ha invertit un total de 8.068 euros, ha comptat amb una subvenció de 6.454,40 euros a càrrec del programa Ajudes en matèria de mobilitat sostenible per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics promogudes i finançades per l’Institut de la Competitivitat Empresarial (IVACE). L’Ajuntament d’Alaquàs ha aportat la resta de l’import.

 

Per a fer ús d’aquest punt, cal realitzar la seua reserva a través de l’aplicació Electromaps, un servei creat per tal d’oferir informació i ubicació sobre els punts de recàrrega existents a tota Europa així com donar a conéixer la seua disponibilitat. L’aplicació es pot descarregar de la mateixa pàgina web https://www.electromaps.com/.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Godella fa una crida a la ciutadania per a continuar respectant les mesures imposades per la Generalitat Valenciana per a frenar la pandèmia de la COVID-19 que ha canviat les nostres vides des de fa ja més d'un any. Malgrat la flexibilització de les restriccions, la població ha de ser responsable, ja que la batalla contra el virus encara no ha acabat i cal continuar obeint per a no tornar a moments tan delicats com els que s'han viscut fa escasses setmanes.

 

Per este motiu, la Regidoria de Seguretat Ciutadana, en estreta col·laboració amb la Policia Local, ha establit un dispositiu de vigilància en les zones més sensibles del terme municipal de Godella per a evitar reunions o aglomeracions de persones que incomplisquen amb la normativa vigent.

 

L'horta, els disseminats, la pedrera, Masies… són alguns dels llocs en els quals la policia de Godella ha detectat acumulació de grups nombrosos de persones. De fet, en alguns casos s'han tramitat actes de sanció per incompliments de les mesures sanitàries vigents per a contindre la COVID-19.

 

Fernando Oliveros, regidor de Seguretat Ciutadana de Godella, ha explicat que és important ser conscients del moment actual: “La pandèmia no ha acabat i hem de ser responsables amb la situació. Les nostres actituds i comportaments poden posar en risc la salut de les persones que ens envolten i de la nostra propia. Cal continuar fent un esforç per a acabar amb la pandèmia”.

 

“Este serà el primer cap de setmana de relaxació de les mesures després de la tercera onada i hem d'anar amb molta precaució. Per això, la Policia Local extremarà la vigilància de tot el terme municipal per a evitar actituds i accions incíviques que llastren l'esforç que estem fent tots com a societat”, ha agregat el regidor.

 

Informa Nou Horta. Godella

L'Ajuntament de Foios continua apostant per l'eficiència energètica. D'aquesta manera, l'objectiu és haver renovat tot l'enllumenat públic del municipi abans que acabe la legislatura, la qual cosa suposarà un important estalvi en la factura elèctrica.

 

Amb este objectiu, l'Ajuntament de Foios ha sol·licitat a l'IVACE una nova subvenció, per import de 70.000 €, per a substituir les 171 lluminàries del sector Hugo Bacharach per unes de tecnologia LED. "Es tracta del segon sector amb major despesa elèctrica de Foios. Per tant, aconseguirem una reducció del 30% en la factura elèctrica", assenyala l'alcalde del municipi, Sergi Ruiz.

 

Així, els carrers en les quals es procedirà a la renovació de l'enllumenat són la Plaça Rei en Jaume, l'Av. Hugo Bacharach, carrer la Pau, Alacant, Av. Mediterrani, carrer Glòries Valencianes, Vicente Ruiz el Soro, Periodista Badia, Ausiàs March, Av. Catedràtic Ferrando Badia, carrer Ridaura Alcaide, Moreres i Constitució.

 

A més, en aquests moments, s'està proceditn a la renovació de l'enllumenat públic dels sectors Regne de València i Sud, amb una inversió de 103.160 €, que es traduirà en un estalvi, d’aproximadament, 20.000 euros anuals.

 

Per a Ruiz, "el canvi cap a un model d'eficiència energètica permetrà a l'Ajuntament destinar l'estalvi en la factura elèctrica a les inversions necessàries per als veïns i veïnes del nostre poble". Així, ha explicat Ruiz, "renovarem el 100% dels sectors del municipi amb un estalvi global de 60.000 euros a l'any, a més de l’estalvi aconseguit amb la reducció en el manteniment de les noves instal·lacions".

 

Informa Nou Horta. Foios

Pàgina 1 de 1928