Divendres passat 18 de juny, la cantant Samantha va iniciar la seua gira 2021 “Todo de mí” a l'Auditori Germanias de Manises aconseguint un sold out de totes les entrades previstes per a aquest concert. També va fer una col·laboració amb el grup La Fúmiga com a artistes convidats. A més, amb aquesta actuació va tancar i va posar el fermall d'or al cicle del Manises Ràdio Fest.

 

Recordem que aquest cicle va començar el 26 de març del 2021 i en ell han participat: la banda de flamenc-pop Reina Roja, la banda de pop Atlàntic, la cantant valenciana de Operación Triunfo, Sandra Polop, la banda valenciana “Santero y los muchachos” i, com a tancament del festival, Samantha.

 

Per als qui encara no coneguen a Samantha Gilabert, nascuda a Beniarrés, és una jove promesa que es va donar a conéixer en l'última edició del talent xou “Operación Triunfo”. La seua manera de cantar i el seu gran talent l'han convertida hui dia en una gran cantant que compta amb milers de fans al seu voltant. De fet, cada single que ha tret ha ocupat el top N1 d'ITUNES en països com Espanya, el Perú, Xile i l'Argentina.

 

Informa Nou Horta. Manises

El municipi de Benetússer va acollir ahir al matí la segona edició del ‘Torneig 14 Metres’, un esdeveniment organitzat pel club d’esgrima local, La Robera Sala d’Armes, i pel club Àgora València, que va comptar amb tiradors i tiradores de diferents punts de la Comunitat Valenciana. La competició, amb la qual es va posar fi a la temporada, es va celebrar amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ i amb el clar objectiu d’apostar per una pràctica esportiva bastada en el respecte, la diversitat i la inclusió. D’aquesta manera, en el torneig van participar esgrimistes de diferents edats distribuïts en les cinc pistes delimitades en la plaça Cardenal Benlloch, dues destinades a adults bípedes, una a l’esgrima adaptada i altres dos espais reservats als i les participants de menor edat. Sense cap dubte , “dins de l’activitat esportiva de Benetússer, la pràctica de l’esgrima triomfa de la mà del club La Robera Sala d’Armes, un club que compta amb nombroses tiradores de renom dins de la competició i que ens representa tant a nivell autonòmic com a nivell estatal”, assenyala el regidor Esports, Rafael del Río.

 

Durant l’esdeveniment, els i les participants van competir en les diferents disciplines de la modalitat d’esgrima esportiva, com són el sabre, el floret i l’espasa, així com en la modalitat d’esgrima adaptada, també a través de la realització d’assalts mixtos entre persones bípedes i persones en cadira de rodes. Al torneig, que va comptar amb la presència de nombroses famílies i voluntaris del club, tampoc van voler faltar l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, el regidor d’Esports, Rafa del Río, la regidora d’Igualtat, Ana Martín i la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Tarín, que van participar tant en l’organització de l’esdeveniment com en la imposició de medalles. “La nostra implicació amb la defensa de la diversitat i de la igualtat entre totes les persones és absoluta i, esdeveniments com aquest, permeten donar visibilitat a uns valors que ens representen i que fan de Benetússer una població més respectuosa i socialment més rica”, indica l’alcaldessa del municipi, Eva Sanz.

 

Sota aquestes premisses, la jornada va comptar amb el lema ‘Stop LGTBIfòbia en l’esport’, una aposta pels clubs d’esgrimes organitzadors que treballen cada dia per la defensa de la diversitat sexual i la identitat de gènere com a valors fonamentals de la seua activitat esportiva.

 

Representació en la candidatura als Gai Games 2026

La tiradora Laura Pérez Aguado, doble campiona d’Espanya d’esgrima històrica, ha participat aquest matí en l’acte de presentació de la candidatura de la ciutat de València als Gai Games per al 2026. Durant l’acte, realitzat en La Marina de la capital valenciana, l’esportista de la Robera Sala D’Armes ha realitzat una exhibició al costat del tirador Eduardo Romero, campió autonòmic d’espasa, amb l’esgrimista María José Jordan de Luna com a àrbitre. Entre els assistents convidats a l’esdeveniment es trobava el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

 

El mes de febrer passat, la candidatura valenciana va ser triada finalista per a organitzar aquesta competició internacional que advoca per la inclusió i la creació d’espais esportius segurs per a esportistes de tots els nivells.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Torrent ha iniciat les tasques de reforç de neteja i desbrossament de la muntanya pública amb l’objectiu de reduir el risc d’incendis forestals. Els primers treballs s’han iniciat aquest matí en una àrea d’actuació que abasta des del pàrquing del parc aquàtic el Vedat fins a l’arboretum, en paral·lel al camí del Romeral.

 

En total, les labors s’estenen al llarg de quinze hectàrees del municipi en zones d’interfase urbana-forestal, amb una duració aproximada de dues setmanes, amb desbrossaments selectius en les parcel·les de titularitat municipal i zones pròximes a habitatges, facilitant a més l’accessibilitat a unes certes zones.

 

Per això, s’han contractat els serveis d’una empresa forestal, que ha incorporat sis peons especialitzats amb desbrossadores manuals que facilitaran aquesta labor de neteja per a conservar el patrimoni forestal de Torrent.

 

A més, a partir de l’1 de juliol, a aquestes tasques s’incorporaran, com cada estiu 27 peons i 7 capatassos del Programa de Foment d’Ocupació Agrària i Zones Rurals Deprimides, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, seguint els criteris aplicats i valorats per la Comissió Executiva Provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), que intensificaran la cura i protecció de les zones boscoses del terme.

 

“Aquestes labors manifesten el nostre compromís amb el medi ambient i la voluntat de protegir els nostres espais verds fent ús de les infraestructures per a prevenir qualsevol risc d’incendi”, ha ressaltat el regidor de l’àrea de Medi Ambient, Francisco José Arnau.

 

A aquestes intervencions de neteja de muntanya pública se sumen les de vigilància de Protecció Civil amb la campanya Previfoc 2021 que va arrancar l’1 de juny. En aquestes labors participaran voluntaris i voluntàries de l’agrupació de Torrent formant grups d’acció amb la finalitat de vigilar les zones boscoses del municipi perquè, en cas de sorgir una amenaça d’incendi, aquest puga ser reduït evitant riscos majors.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de cultura, ha desenvolupament una programació cultural durant el mes de juliol amb el nom “Alfafar Fresc, Cultura a les Places”, amb el qual es presente reactivar l’oferta cultural i d’oci del municipi per la impossibilitat de realitzar les festes en els seus formats habituals.

 

Una programació que comptarà amb actuacions en les principals places i espais del municipi, com són les pistes esportives de Alfalares, la Plaça Corts Valencianes, la Plaça Poeta Miguel Hernández i la Plaça de l’Ajuntament del municipi, creant una programació per a totes les edats i centrada en el gaudi i l’oci de les famílies i la ciutadania.

 

L’agenda, que es repartirà porta a porta en tots els domicilis d’Alfafar, i estarà disponible en els punts d’informació municipals i en les xarxes socials de l’ajuntament, consta d’una vintena d’actes en els quals trobem teatres infantils, cinema al carrer, teatre per a adults o musicals, a més d’una actuació d’òpera.

 

Una programació extensa i repartida per tot el municipi que pretén recuperar la intensa oferta cultural que el municipi disposa per a tots els seus veïns i veïnes, mitjançant uns protocols i mesures de seguretat concordes amb la situació sanitària vigent. Per a la regidora de cultura, Fina Carreño, esta agenda “és una mostra del treball que des de l’ajuntament fem per a recuperar la normalitat en este escenari post pandèmia”.

 

A més, l’Ajuntament d’Alfafar està treballant ja en la confecció de les activitats culturals d’agost i setembre, en una col·laboració entre les regidories de cultura, esports i festes, per d’esta forma fomentar la cultura en el municipi i l’oci saludable. L’Ajuntament d’Alfafar porta apostant des de fa mesos per la realització d’activitats culturals i esportives, al costat d’associacions del municipi, amb l’objectiu d’oferir una programació segura a la població.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

L’ajuntament d’Alfara del Patriarca ha posat en marxa un arxiu digital de memòria oral i memòria popular que vol conservar i valorar la història de la població. Aquest projecte s’anomena Alfarapèdia i s’estructura com un arxiu dinàmic i obert a tota mena de contribucions, acadèmiques i populars. El que es busca és expressar tant la singularitat històrica i humana com la diversitat que dona riquesa al poble: riquesa humana, de dones i homes; riquesa cultural, lingüística, patrimonial, natural... d’oficis i pràctiques, de procedències geogràfiques...


“Volem recuperar la identitat d’Alfara com a poble, que la nostra història i tradicions no desapareguen” explica Jaume Martínez, regidor de Cultura, qui a més senyala la importància i la necessitat de tindre accessible aquesta informació de forma senzilla i ràpida. Per això s’ha creat una pàgina web (http://alfarapedia.es/) on estaran disponibles tots els continguts. En definitiva, un museu digital al qual es pot accedir des de qualsevol lloc i en qualsevol moment des d’un dispositiu amb accés a internet.


Amb aquest arxiu, promogut i finançat per l’ajuntament, es vol generar un espai obert a les aportacions veïnals que servisca per a reconéixer el valor que la nostra cultura popular. Aquesta cultura popular inclou patrimoni material i immaterial d’Alfara del Patriarca.


Actualment en aquest arxiu de memòria popular encontrem fotos aèries de la població des de 1945 a 2018, amb elles podem assistir a la transformació del municipi en els últims 73 anys, uns canvis urbanístics i agronòmics que han suposat també un canvi d’època. Les primeres fotografies són molt curioses perquè foren realitzades per l’exèrcit americà després de la segona Guerra Mundial, indica Nelo Vilar, un dels responsables de l’execució d’aquest projecte. En aquest espai digital es pot accedir també a les referències sobre Alfara replegades en els quatre diccionaris geogràfics més importants dels segles XVIII, XIX i XX. I per altra banda, podem viatjar en el temps a través d’una hemeroteca amb les mencions a Alfara de la premsa huitcentista.


Aquest museu-arxiu de memòria oral que incorpora tant el passat com el present s’anirà ampliant setmanalment amb nous articles, documents, vídeos i fotografies. El que interessa és crear un relat de poble que s’estructurarà en tres eixos: un recull de memòria oral autobiogràfica, que serà un museu videogràfic d’històries de vida de persones i entitats del poble; un arxiu de documents, i un museu etnològic participatiu, que es construirà amb objectes i relats de veïns i veïnes, incloent-hi a més la col·laboració amb els centres educatius i distints col·lectius (tallers de memòria, col·lectius, entitats, etc.). Aquesta recuperació històrica es vol fer amb la col·laboració de tota la població, perquè es vol identificar col·lectivament aquells elements especialment importants per a la comunitat.

 

Informa Nou Horta. Alfara del Patriarca

La Junta Local Fallera i l’Ajuntament de Torrent es van reunir el passat cap de setmana amb el gremi d’artistes fallers local, amb l’objectiu d’escoltar les seues inquietuds i establir un pla de retirada de monuments de la nau en la qual es guarden. A més, es va comunicar la data de la plantà dels mateixos per a la setmana fallera, que se celebrarà de l’1 al 5 de setembre.

 

Els artistes fallers van mostrar la seua satisfacció amb el treball de la Junta Local, per la planificació i la seua anticipació en les dates d’evacuació dels monuments i en la conservació d’aquests.

 

El regidor de Falles, Pascual Martínez, va reafirmar el compromís amb el sector i va destacar els estrets vincles que s’han creat entre artistes i comissions falleres.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament de Paterna commemorarà el Dia de l'Orgull LGTBI amb l'actuació de la còmica Elsa Ruiz en el Gran Teatre Antonio Ferrandis.

 

Divendres que ve, 25 de juny, la coneguda còmica madrilenya estarà a Paterna amb dues passes de la funció “Pizza amb pinya: l'última porció” en la qual Ruiz visibilitza en clau d'humor les seues vivències personals com a dona trans.

 

La regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, ha explicat que “hem volgut commemorar aquest dia per a la lluita per la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI amb l'accés gratuït a aquest monòleg, perquè tots els paterners i paterneres puguen gaudir d'aquesta actuació que aborda en clau còmica un tema de gran importància social i humà”.

 

Les entrades per a l'espectacle podran recollir-se en el mateix Gran Teatre durant tota aquesta setmana, entre les 9 i les 14 hores i entre les 17 i les 20.30 hores.

 

A més, el mateix Dia de l'Orgull LGTBI, el 28 de juny, l'Ajuntament muntarà un Punt Divers, un estand que permetrà visibilitzar la jornada i en el qual es repartiran polseres commemorant la data.

 

També, des de la regidoria d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat s'ha preparat una campanya informativa que es llançarà en xarxes socials i que reforçarà el missatge d'igualtat i dignitat davant la diversitat sexual.

 

Informa Nou Horta. Paterna

La Setmana de la Salut de Paiporta es va tancar amb la jornada dedicada a la tercera edat saludable, celebrada a la plaça Casota. Centenars de persones es varen donar cita en aquest emplaçament per a participar en els tallers d’artteràpia i taitxí, així com en les xarrades sobre envelliment actiu i participació social, a càrrec de Sacramento Pinazo, de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, i drets al final de la vida, amb Mari Carmen Alberich, de l’associació Dret a Morir Dignament (DMD).


A més, es va aprofitar la cita per a estrenar la nova campanya en vídeo de la Mesa Comunitària Enfront de la Soledat No Desitjada, organ conformat per diferents associacions i entitats ciutadanes de Paiporta, impulsada per la Regidoria de Benestar Social i el centre de salut de Paiporta. En la campanya, es busca conscienciar sobre el fenomen de la soledat, i s’ofereix ajuda a aquelles persones que se senten a soles, així com a aquelles que sàpiguen d’algun cas, especialment, comerços i associacions, per a que informen a l’Ajuntament.


La Setmana de la Salut Paiporta Saludable s’ha tancat amb un gran èxit de participació al llarg de totes les jornades, des de la primera, dedicada a la infància, fins a la de la tercera edat, el divendres, passant per la de la joventut, el dimecres, i la de l’edat adulta, dijous. Cadascuna d’aquestes jornades s’ha portat a terme a una plaça de Paiporta: les places Major, 3 d’Abril, Xúquer i Casota.


Per a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, aquesta resposta massiva «demostra que la ciutadania té interés en la salut, en la difusió de costums saludables, com a garantia de qualitat de vida i de benestar». Martín ha subratllat que des del govern de Paiporta es manté «una visió comunitària de salut, en totes les etapes de la vida i en totes les polítiques municipals».


El regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut, Rafa Gadea, ha afegit que l’Ajuntament «té competències per a promoure la salut, i així ho està fent, amb programes com el d’envelliment actiu, que s’ampliarà enguany, o el de la soledat no desitjada, totalment innovador». Gadea ha remarcat també el «gran interés de la ciutadania en un assumpte com la salut, del qual s’ha parlat en negatiu durant tota la pandèmia, i al qual nosaltres li hem donat un matís en positiu».


La Setmana de la Salut Paiporta Saludable ha sigut una iniciativa de la Regidoria de Benestar Social, del centre de salut i de la Mesa de la Salut de Paiporta, integrada per personal tècnic de l’Ajuntament i altres entitats i associacions preocupades per la promoció de la salut.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Pàgina 1 de 2077