El Ayuntamiento de Paterna y el C.F. Casas Verdes organizan, por quinto año consecutivo, el IV Campus de Fútbol Barrio de La Coma para impulsar la integración social de los y las menores de este barrio.

 

Así lo ha explicado la concejala de Inclusión Social y Políticas de Igualdad, Isabel Segura, que ha precisado que “en este campus, los/as jóvenes de La Coma podrán disfrutar de entrenamientos y juegos para desarrollar habilidades como el trabajo en equipo, el compañerismo, el respecto y la solidaridad”.

 

El Campus, que será gratuito para los/as participantes, se celebrará del 5 al 9 de julio en horario de 9 a 14 horas en el campo de fútbol de La Coma.

 

El área de Deportes del Ayuntamiento ha cedido las instalaciones mientras que desde la de Inclusión Social se harán cargo de los monitores del material necesario para la realización de las actividades previstas.

 

El Teniente Alcalde de Modernización y Cultura del Esfuerzo, José Manuel Mora, ha destacado que “año tras año colaboramos con el CF Casas Verdes para poner en marcha esta iniciativa que supone ofrecer una alternativa deportiva a los niños y niñas del barrio, impulsando su integración social y permitiendo que disfruten de los valores del deporte”.

 

El Campus, que contará con la participación de Pepe Claramunt, ex jugador del Valencia CF, está dirigido a 45 jóvenes de entre 9 y 14 años, y los interesados pueden inscribirse a través del teléfono 678 877 562.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Veïns i veïnes de Massamagrell van participar el passat diumenge 20 de juny en la recollida de residus de la platja del municipi.

 

Aquesta activitat mediambiental va ser organitzada per la Clínica Veterinària La Graveta, situada en la localitat, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Massamagrell, i estava organitzada amb la finalitat de conscienciar a la població del manteniment i neteja de la platja de cara als mesos d’estiu, en els quals hi ha més afluència de persones.

 

L’acció es va desenvolupar a primera hora del matí, coincidint amb les hores de menys sol, i les persones voluntàries que van participar en l’activitat van recollir botelles, llandes, burilles, plàstics en general i tota mena de residus que arriben a la mar de manera voluntària o involuntària.

 

Entre aquest grup de persones es trobaven regidors i regidores de l’equip de govern i l’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, que va donar les “gràcies a tots i totes els que heu participat i col·laborat en aquesta activitat. Mantenir el nostre entorn lliure de fem és responsabilitat de tota la ciutadania, però encara continuen sent necessàries aquest tipus d’accions”.

 

Raquel Gómez, regidora de Sostenibilitat Ambiental, assenyalava que: “a través d’aquestes campanyes de conscienciació tractem de sensibilitzar, conscienciar i implicar la ciutadania en la importància de recuperar la naturalitat de la nostra platja”.

 

De manera paral·lela a aquesta activitat, els caps de setmana de juny i juliol s’està realitzant un voluntariat per a la conservació del chorlitejo patinegro en la marjal de Rafalell i Vistabella, organitzat per l’Ajuntament de València en col·laboració l’Ajuntament de Massamagrell i amb la Societat Valenciana d’Ornitilogia, Ambiens i Acció Ecologista Agró.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

L’Ajuntament de Torrent continua la campanya per a combatre les plagues de mosquit tigre. A les tasques habituals de prevenció, aquesta setmana se li ha sumat la desinfecció dels embornals interiors i exteriors del Pavelló del Vedat, espai cedit per l’Ajuntament a Sanitat per a la vacunació de la població contra la COVID-19.

 

Aquest pla de xoc, dut a terme per l’àrea de sanitat del consistori, va començar el mes de maig passat i es prolongarà fins a octubre. Les zones objectives d’aquests tractaments són, principalment, aquelles propenses a patir estancament d’aigües i els seus voltants, com els barrancs i espais adjacents, juntament amb unes altres del nucli urbà susceptible d’acollir larves d’aquests insectes, com els parcs infantils amb vegetació i zona enjardinades, així com els embornals, sistemes de desguàs o séquies de reg situats en la rodalia d’aquests recintes recreatius.

 

“Enguany la campanya de prevenció s’ha incrementat en 6.500 euros i va acompanyada d’una campanya informativa perquè la ciutadania ajude a impedir la reproducció del mosquit tigre”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Marina Olivares.

 

A més d’aquesta actuació, l’Ajuntament de Torrent ha dut a terme estudis previs i d’observació directa en zones amb el risc de plagues.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa tota una sèrie d’actuacions per a lluitar contra l’abocament d’enderrocs i residus il·legals en diferents zones del terme municipal. Així ho ha anunciat hui la tinenta alcalde de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Núria Campos, qui ha explicat que “entre aqueixes actuacions destaca el tancament d’accés de més camins, una mesura amb la qual el consistori vol evitar que proliferen punts d’abocament tant en terrenys públics com en terrenys, en els quals legalment l’Ajuntament no pot actuar fins que es complisquen els terminis administratius”.

 

En aquest sentit, Campos ha indicat que “en aquests camins es col·locaran barreres amb cadenats i monticles elevats de terra i rases, que no permetran accedir amb vehicle a les persones que no siguen propietàries d’aquest”. De la mateixa manera, ha puntualitzat que “en el cas dels terrenys privats, l’Ajuntament informarà prèviament del tancament als seus propietaris, facilitant-los a més la manera d’accedir a aquest”.

 

Referent a això, la tinenta alcalde també ha afirmat que la Policia Local juntament amb els tècnics municipals ja hi han georeferenciat les zones afectades per abocaments així com aquelles susceptibles de convertir-se en punt d’abocament incontrolat. En aquestes zones, el personal de la brigada de l’Ajuntament juntament amb el de l’empresa municipal GESPA està procedint, des de hui, al tancament d’accés rodat per a evitar així que es depositen nous abocaments.

 

Paral·lelament a aquestes actuacions, els serveis municipals estan comprovant l’existència d’aquests punts, verificant la seua titularitat (pública o privada) i realitzant una acta per a determinar qualitativament i quantitativament l’abocament, segons el tipus de residu i la quantitat. Sobre la base d’això, si es tracta de punts en terrenys municipals, el consistori procedeix a la seua neteja immediata a través d’un gestor de residus autoritzat.

 

En cas que els abocaments es troben en terrenys privats, el consistori iniciarà el procés administratiu per a instar el propietari a la neteja del mateix en un termini determinat, transcorregut el qual podran imposar-se multes coercitives si no retira els abocaments. En aqueix cas, i acollint-se als terminis legals, l’Ajuntament pot executar subsidiàriament la neteja en terrenys privats, amb càrrec al titular del terreny per no complir amb les seues obligacions.

 

En aquest sentit, des del consistori ja s’ha realitzat la retirada de residus en diversos punts del municipi, com la recentment efectuada en la Partida del Rabosar, en la qual es van recollir 90 tones d’enderrocs i deixalles.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Torrent posa en marxa un any més el Voluntariat Ambiental d’estiu, una activitat impulsada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb el Centre Ambiental El Vedat. Aquesta iniciativa, dirigida a joves d’entre 14 i 25 anys, té com a objectiu educar als seus participants en la protecció de l’entorn així com la gestió dels recursos naturals.

 

La prevenció d’incendis durant l’època estival i formació sobre el canvi climàtic seran uns altres dels aspectes abordats en les diferents activitats que es duran a terme. El programa també inclou la realització de tallers, dinàmiques i jocs, així com rutes pels paratges naturals del municipi així com es realitzaran activitats en la piscina. Els integrants del voluntariat dediquen part del seu temps a les rutes de vigilància, tant a peu com amb bicicleta o en un vehicle de motor facilitat per l’Ajuntament de Torrent.

 

Mitjançant aquestes activitats, es pretén posar en valor la conservació del paratge municipal al mateix temps que es consciencia a les noves generacions sobre la importància de treballar en la preservació del medi ambient.

 

Aquesta activitat s’iniciarà el 19 de juliol i finalitzarà el 15 d’agost. El procés d’inscripció es realitzarà per setmanes a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i 961 255 152.

  

Informa Nou Horta. Torrent

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, s'ha reunit este dimarts en seu provincial amb l'alcalde d'Alaquàs, Antonio Saura, per a conéixer de primera mà les inquietuds de la localitat de L'Horta Sud en temes que afecten la mobilitat de les persones del municipi.

 

En la trobada, en el qual s'han abordat possibles col·laboracions futures entre les dos institucions, han participat també el regidor d'Urbanisme i Mobilitat d'Alaquàs, Jaime Marqués, i la regidora de Participació Ciutadana, Elena María Solís.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

La Diputació de València transferirà a l'Ajuntament de Quart de Poblet dues subvencions per un valor global de 440.000 euros per a la renovació dels col·lectors d'un tram del carrer Trafalgar, d'una banda, i, per una altra, per a la millora de l'entorn del polígon Nou d'Octubre. Aquesta aportació s'inclou en el Pla d'Inversions 2020-2021.

 

Del total, 240.000 euros s'utilitzaran per a la renovació dels col·lectors d'aigua potable i de sanejament del carrer Trafalgar, en el tram comprés entre el carrer Sant Pere i el centre de salut. Aquesta actuació consisteix en la substitució dels conductes d'amiant per uns nous sense material contaminant i més respectuós amb el medi ambient.

 

Així mateix, després que es detectara que encara hi havia habitatges connectats al sistema de séquies, l'Ajuntament ha decidit actuar per a frenar els abocaments. Per això, efectuarà la desconnexió d'escomeses domiciliàries a la xarxa de séquies per a procedir al seu correcte enganxament al clavegueram. D'aquesta manera, s'evitaran els bolcats d'aigües residuals procedents de domicilis a les séquies per a garantir el seu correcte tractament i depuració. Es tracta d'una intervenció fonamental en l'àmbit mediambiental, ja que es frena l'evacuació directa al riu d'aquesta mena d'aigües.

 

Amb tot, a més de millorar el servei a la ciutadania, es prevenen els problemes d'inundabilitat amb la correcta canalització de les aigües. El projecte també inclou la millora de l'accessibilitat en els passos de vianants, per la qual cosa segueix la línia d'actuació de crear espais més amables amb les persones i millorar la seua qualitat de vida.

 

Per a l'àrea industrial es destinaran 200.000 euros per a la remodelació viària, de la xarxa de reg i de la pintura viària. Els carrers que es beneficiaran d'aquestes actuacions són: José María Coll, José Domínguez, Primer de Maig, Marqués del Túria, 13 Roses, Ermita de San Onofre, Ernesto García Raga i Fira de la Ceràmica i Vidre. D'altra banda, també es realitzaran accions de millora del ferm i de les condicions de drenatge en els vials Sèquia de Favara i Exèrcit de l'aire. L'objectiu és invertir en les àrees industrials per a enfortir el sector industrial local i evitar la seua degradació alhora que augmentar la seua competitivitat amb millors serveis públics.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alboraia ha preparat una sèrie d'activitats per a donar alternatives d'oci saludables als i les joves del municipi durant el mes de juliol.

 

Les inscripcions es poden realitzar al telèfon 673 696 005, o enviant un missatge directe al instagram de joventut (@alboraiajove)


Juliol Jove 2021 és el nom que rep la programació, que inclou activitats en la Patacona, Port Saplaya, l'Espai Jove i el poliesportiu municipal.


El dilluns 5 de juliol arranca la programació amb futbol sala en el camp de futbol de l'Espai Jove, d'11 a 13h. El dimarts 6 de juliol és el torn del voley a la platja de la Patacona, de 10 a 13h.


La Fira Jove d'Estiu tindrà lloc els dies 7,8 i 9 de juliol en el poliesportiu Ciutat de l'Esport d'Alboraia., i comptarà amb multitud d'activitats per a joves.


El dilluns 12 de juliol de 10 a 13h es realitzarà un taller de disseny de samarretes en el Espai Jove. El dimarts 13 de juliol de 10 a 13h hi haurà visita a la piscina de Port Saplaya. En el mateix horari, també es podrà tornar a practicar voley en la Patacona el 14 de juliol, i ping-pong i futbolí en l'Espai Jove, el 15 en el Espai Jove.


El divendres 16 de juliol, i el dilluns 19, es jugarà a futbol sala en el camp de l'Espai Jove d'Alboraia, en el mateix horari que la resta d'activitats.


El matí del dimarts 20 tornarà a ser el torn del futbolí i ping-pong en Espai Jove. L'activitat de voleibol de platja tornarà el dimecres 21, a la platja de la Patacona. El dijous 22 tornarà a visitar-se la piscina de Port Saplaya, i el divendres es realitzarà un taller de Hama Beads en l'Espai Jove.


El dilluns 26 de juliol torna el futbolí i ping-pong al Espai Jove. La setmana es completarà amb visita a la Piscina Pool Beach de Port Saplaya el dimarts, voleibol de platja en la Patacona el dimecres, futbol sala el dijous 29 en Espai Jove i, finalment, un taller de globoflèxia el divendres 30 de juliol, també en Espai Jove. Totes les activitats es realitzaran en l'horari de 10 a 13h.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

 

Pàgina 1 de 2079