Alboraia celebra la 'Setmana de la dona' amb una diversa oferta cultural

Dijous, 01 Març 2018 10:19 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 356 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Casa de Cultura José Peris Aragó acollirà l'exposició "No em toques el whatsapp", una exposició de fotografia cedida per l'Institut Valencià de la Joventut, IVAJ, sobre violència de gènere i xarxes socials. D'altra banda, el Centre Portalet es convertirà en la seu de les diferents conferències que oferirà l'Ajuntament d'Alboraia; el dilluns 5 de març a les 19:30 hores, els pallassos Amaia Prieto i Jesús Jara ens delectaran amb "Quien bien te quiere te hará reir" una clownferencia dirigida a homes i dones per a debatre i reflexionar d'una forma divertida sobre conceptes relacionats amb la sensibilització i prevenció de la violència de gènere. El dimarts 6 de març, a les 19:00 hores, Ana López Navaixes ens parlarà sobre l'absència de les dones en els llibres de text d'educació secundària en "Las mujeres que nos faltan". El dimecres 7, el regidor de Joventut i Cultura, Ismael Rubio, lliurarà els premis del concurs de fotografia "Dona'm una història" i, el divendres 9 de març, a les 17:30 hores, tindrà lloc un taller de risoterapia i un berenar popular a càrrec de l'Associació Dones Actives.

El 8 de març, en el Centre Portalet, es procedirà a la lectura del manifest institucional en el Dia Internacional de la Dona a les 17:40 hores per part de la regidora de Serveis Socials i de la Dona, Susana Cazorla, i l'alcade d'Alboraia, Miguel Chavarría, a continuació, a les 18 hores, el doctor Andrés Cervantes - director general i científic de INCLIVA- impartirà la conferència “El camí per a vèncer: la investigació”. Totes les xarrades en Portalet són gratuïtes i aptes per a tots els publicos.

L'aposta musical i cinematogràfica tindrà lloc en el Teatre Agrícola. El 8 de març es realitzarà a les 20 hores un concert de dones en el Jazz per Sónnica Yepes i Knotxi Lorente Quartet, l'esdeveniment serà apte per a tots els públics i gratuït.

El dissabte 10 de març la companyia Fil d'Arena dansa-teatre delectarà als espectadors amb un espectacle de dansa anomenat "Salt" dotat d'un llenguatge físic que convida a reflexionar sobre les connexions entre la migració i el gènere, el viatge i les dificultats a les quals s'enfronten les dones en la recerca d'un futur millor.

Per a concloure amb aquestes jornades, l'Agrícola projectarà la pel·lícula d'Isabel Coixet “La Llibrería”; guanyadora de 3 Goyas en l'última edició dels premis, el diumenge 11 de març a les 19:00 hores. Per a aconseguir les entrades de "Salt" i de "La Llibreria", es poden reservar en la web www.agendaalboraya.com

 

Informa Nou Horta. Alboraia