Alboraia aprova noves actuacions en centres educatius i reclama una major inversió en el transport metropolità valencià

Dimecres, 18 abril 2018 17:28 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 277 vegades

En l'últim Ple Municipal de l'Ajuntament d'Alboraia s'ha acordat, entre altres temes, seguir tramitant les actuacions previstes per al Pla Edificant de la Generalitat, en relació, en aquest cas, a dos centres educatius. D'ací a poc temps s'espera comptar amb la delegació de totes les obres sol·licitades en els tres col·legis públics d'Alboraia.

Els cinc partits polítics amb representació institucional també van votar a favor de formar part de la xarxa de municipis contra la violència de gènere creada per la Diputació de València, un moviment que pretén reforçar el treball que es realitza des de la regidoria de Serveis Socials de Susana Cazorla i del seu agent d'Igualtat.

De la mateixa manera, van quedar aprovades l'adhesió al sistema d'adquisició centralitzada materialitzat en la central de serveis innovadors i sostenibles de la Diputació, la inclusió a la central de compres de la Comunitat Valenciana i la sol·licitud de la subvenció per al pla d'inclusió i cohesió social. Açò últim pretén atendre millor les necessitats de persones que es troben en una posició de vulnerabilitat a través de la redacció d'un pla i la creació del consell municipal de participació ciutadana d'inclusió.

També va tirar endavant la proposta del govern per a iniciar l'expedient que permeta nomenar fill adoptiu a Manel Marí, el reconegut poeta en llengua catalana i veí d'Alboraia que va morir a l'inici de l'any. En la seua memòria l'alcalde va llegir un xicotet poema del seu últim treball "Tabernàries".

El primer edil també va donar compte de l'informe d'alcaldia sobre les resolucions referents a les relacions del municipi amb el Club Nàutic de Port Saplaya, que utilitza les instal·lacions municipals per a les seues activitats. Miguel Chavarría va recordar que es tracta de rescindir els convenis obsolets i ja caducats i actualitzar els compromisos i obligacions per les dos parts, així com que queden ben reflectides les activitats que ofereix als veïns i veïnes d'Alboraia per a la seua adequada difusió en el poble. La renovació de convenis i acords es va fent de manera normalitzada amb tots els clubs esportius de la localitat que utilitzen instal·lacions municipals.

Finalment, es va fer formal la renúncia de Miquel Solís Llistó, regidor de l'Ajuntament d'Alboraia pel grup Compromís que serà substituït per Carmen Valero Blasco. Des de tots els grups del Ple Municipal se li va agrair l'esforç i el temps dedicats a aquesta labor de regidor.

Pel que fa a les mocions, el PSOE va presentar una proposta que reclamava al Govern d'Espanya que incloga una dotació econòmica de 38 milions d'euros a l'Autoritat de Transport Metropolità de València en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018. L'alcalde va recordar que una demanda reiterada d'Alboraia a aquests pressupostos és la parada de rodalies de Port Saplaya. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Esquerra Unida, la resta es va abstenir. Una altra moció aprovada per unanimitat, presentada en aquest cas per Ciutadans, versava sobre la creació d'una Oficina de Coordinació Municipal i Accessibilitat Universal.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimecres, 18 abril 2018 17:29

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.