El Ple de l'Ajuntament d'Alboraia accepta la delegació de prop d'un milió d'euros per a reformar el CEIP Ausiàs March

Dimecres, 01 Agost 2018 12:53 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 328 vegades

En la passada sessió de juliol es va aprovar en el Ple Municipal per unanimitat l'acceptació de la delegació de les obres de reforma del CEIP Ausiàs March. Amb açò queden aprovades totes les delegacions sol·licitades fins ara. Així s'inicien tots els tràmits per a obtenir els projectes i posteriorment traure a concurs les obres.

A més, també per unanimitat es va aprovar el Protocol de coordinació i actuació interinstitucional per a casos de violència de gènere, elaborat des de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alboraia. El protocol pretén posar sobre el paper els mecanismes de coordinació informals que ja existien dins de l'Ajuntament per als casos de violència de gènere, així com fer partícips a altres agents intervinents, com els centres educatius o els centres de salut.

Es divideix en cinc àrees d'intervenció: prevenció, detecció i actuació, tractament, protecció, i coordinació. En aquestes àrees intervenen de forma coordinada serveis socials, policia local, centre de salut i centres educatius. La coordinació es realitzarà a través d'una comissió de seguiment dels casos, composta per almenys una persona representant de cada servei intervinent, que es reunirà com a mínim una vegada al mes. Aquesta Comissió està previst que es constituïsca al llarg del mes de setembre.

En el següent punt de l'ordre del dia, El conveni per al finançament del centre de formació de persones adultes per a l'any 2018 va contar amb la unanimitat del Ple autoritzant a l'alcalde per a la seua renovació, obtenint així els recursos necessaris per a aquest servei, que porta prestant-se a Alboraia més de 30 anys i que des de l'any passat es finança amb fons de la Generalitat.

En la sessió es va aprovar per majoria l'ampliació de la sala fitness del poliesportiu municipal de Patacona. Aquestes obres milloren el servei i l'oferta que ofereix el poliesportiu municipal i un estudi econòmic posterior reajustarà el cànon si fóra pertinent a criteri tècnic.

Per altra banda, també es va tractar l'ampliació del contracte de Recollida de Residus, que va ser també aprovada per majoria i sense vots en contra. Es tracta d'una millora per a les platges, sobretot, en les quals s'augmenta la freqüència de recollida de plàstic i paper per a evitar desbordes que es produeixen encara que no es colmen els contenidors.

Així mateix es va aprovar coordinar amb València la regulació dels semàfors de la rotonda d'Alfauir per a evitar les retencions a primera hora del matí, i la modificació de crèdits per a escometre les obres necessàries per a accedir a aquesta coordinació. També es va aprovar per unanimitat els tràmits finals de la contractació de la gespa artificial per al camp de futbol de la Ciutat de l'Esport municipal.

La moció sobre la paralització de les obres de l'ampliació de la V-21 presentada per Esquerra Unida Alboraia va comptar amb un total de 14 vots a favor i 7 abstencions de l'equip de govern que va adduir que ja s'havien aprovat per unanimitat les mocions sobre la V-21 i que el nou govern, tant a través del nou delegat com a través del nou ministre de foment, tots dos coneixedors de primera mà de les reclamacions d'Alboraia, s'havien compromès a convocar una taula per a millorar el projecte i per tant mereixien un mínim de temps per a proposar solucions. L'alcalde Miguel Chavarría va comentar que Alboraia necessita comunicar-se de forma sostenible amb Patacona, per açò demanen al Ministeri que la solució relacionada amb les obres de la V-21 contemple aquesta necessitat i no supose major barrera entre els nostres nuclis.

Chavarría, afegia: "Demanem que els diners que es va a gastar en la V-21 respecte l'horta protegida i en tot cas que s'obtinguen millores per a Alboraia". El govern municipal ha presentat alternatives tals com que l'autopista deixe de ser-ho ja en Port Saplaya, es rebaixe la velocitat i amb açò el soroll i l'efecte barrera i que es comunique el poble d'Alboraia amb el polígon i els nuclis del municipi, Port Saplaya i Patacona de manera digna i sostenible.

L'oposició formada pel Partit Popular, Ciutadans, Compromís i Esquerra Unida, va presentar una moció demanant l'eliminació de la pista d'arena recentment conclosa en la zona esportiva de Saplaya Nord. L'equip de govern va explicar que, tal com s'havia comunicat als grups polítics i als veïns, la decisió de la retirada de l'arena estava presa, a causa dels problemes que van adduir els veïns durant les obres i vist que les mesures pal·liatives propostes pels tècnics no havien donat els resultats positius esperats. El govern es va abstenir en la votació ja que es demanava la transformació en un "parc intergeneracional" de la zona dotacional esportiva, la qual cosa ha de ser estudiada tècnicament, ja que els espais dotacionals es regeixen per paràmetres aprovats en el Pla General d'Ordenació Urbana i no es disposa de l'informe pertinent.

Finalment, es va aprovar amb un total de 21 vots la moció institucional referent a la dotació d'un servei de geriatria en l'Hospital Clínic, al que està adscrit Alboraia, donat l'envelliment de la població i la falta d'aquesta especialitat en l'hospital. 

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimecres, 01 Agost 2018 12:54

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.