Alboraia tindrà un Punt d'Assistència Continuada sense eliminar cap servei d'atenció primària

Dijous, 20 Setembre 2018 10:17 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 260 vegades

En el ple de setembre l'alcalde Miguel Chavarría va adonar de les novetats en serveis de salut que prepara la conselleria de Sanitat per a Alboraia.

L'alcalde va explicar que és imminent l'obertura d'un PAC en el poble, un servei d'atenció continuada d'urgències, després de la presa en consideració de les peticions tant d'Alboraia com dels pobles adjacents que fins ara havien d'acudir a les urgències a Massamagrell.

El servei se situarà en breu en l'ambulatori auxiliar de Racó de Sant Llorenç, en l'espai que fins ara ocupava el servei de planificació familiar (que atén diverses zones de salut com Alboraia, Tavernes Blanques, Almàssera o Benimaclet) que es trasllada a les noves instal·lacions que s'han construït en Benimaclet i que són lindantes amb Alboraia, enfront de la parada de metro de Machado.

A Alboraia es prestarà servei d'urgències en Racó de Sant Llorenç des de les tres de la vesprada fins a les 8 del matí i els caps de setmana complets.

També està previst completar el mapa de salut d'Alboraia adscribiéndo de nou el municipi al centre d'especialitats més proper, el del carrer Alboraia, evitant així els desplaçaments actuals fins a Pare Porta.

L'alcalde va explicar que en el Consell de Salut, en el qual es va parlar de les diferents possibilitats per a optimitzar els serveis, encara que la conselleria de Sanitat ha assegurat que no hi ha previst cap trasllat de l'atenció primària en aquests moments. Racó de Sant Llorenç seguirà prestant el servei habitual als matins, iniciant-se a partir de les tres de la vesprada el servei d'urgències.

Totes aquestes mesures responen en gran manera a les demandes i necessitats dels usuaris d'Alboraia, posades de manifest pel consistori des de fa diversos anys en diverses peticions d'alcaldia i mocions votades de forma unànime per tots els grups polítics.

La millora dels serveis de salut a Alboraia és ja una realitat molt important, amb la incorporació de facultatius i un altre personal sanitari necessaris per als tres nuclis, i disposar en breu d'aquest servei d'urgències, serà un gran avantatge afegit, molt esperada en el municipi, sobretot en els nuclis de platja.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 20 Setembre 2018 10:19

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.