El Ple aprova la moció de Cs Alboraia per a demanar la construcció d'un nou consultori auxiliar en la Patacona

Dimecres, 17 abril 2019 11:50 Escrit per  Ciudadanos Alboraya Publicat en Alboraia-VAL Vist 180 vegades

 

El Ple de l'Ajuntament d'Alboraia va aprovar per unanimitat la moció presentada per Ciutadans Alboraia per a demanar la construcció d'un nou consultori auxiliar en la Patacona.

 

Cs Alboraia va presentar al Ple aquesta moció després de la denúncia realitzada pel sindicat CSIF sobre el risc per a usuaris i treballadors d'haver de compartir un mateix espai d'emmagatzematge medicaments, productes de neteja i residus tòxics.

 

Després de la seua aprovació, el candidat de Cs a l'alcaldia d'Alboraia, Vicente Martínez Bauset, va manifestar la seua satisfacció “perquè el Ple haja entès la urgent i necessària construcció d'un nou centre de salut per a la Patacona “més concorde als temps i al seu nombre d'habitants”.   

 

 La moció presentada per Cs Alboraia també incloïa la petició a l'Ajuntament d'Alboraia i a la Conselleria de Sanitat que es posen d'acord “per a, que almenys de moment, crear un habitacle en l'entrada del consultori, destinat a magatzem de material usat, residus tòxics i carret i productes de neteja”.   

 

Martínez Bauset també va sol·licitar que es repare o substituïsca l'aire condicionat de la sala d'espera i que la Conselleria subministre recursos suficients als professionals sanitaris amb l'equip necessari per a actuar davant qualsevol emergència sanitària”.   

 

L'alcaldable de Cs considera que “la petició de l'ajuntament d'Alboraia també contemplava la possibilitat que part del local adjacent al consultori de Patacona, cedit per l'Ajuntament a l'Associació Valenciana de detectoaficionats (AVD), es condicione com a sala d'espera i consulta per a pediatria”.   

 

La moció de Cs Alboraia al ple municipal va recordar que les instal·lacions del consultori presenten a més unes altres deficiències que requereixen solució. Martínez Bauset va enumerar algunes d'elles: “l'estretor de les consultes sobretot la de pediatria, contrasta amb la desmesurada altura dels sostres, la sala d'espera necessita més espai i els xiquets haurien de disposar de sala d'espera a part”.   

 

Martínez Bauset va agrair el suport a la moció de Cs que “en entendre que tots pensem que Patacona es mereix un centre de salut digne. Ara cal posar-se a la feina perquè aquesta moció siga una realitat. Jo, almenys, em compromet a exigir-ho si el dia 26 de maig compte amb l'ambfianza dels veïns d'Alboraia”. 

 

 

Informa Nou Horta. Ciudadanos Alboraya

Modificat el Dimecres, 17 abril 2019 11:54

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.