Alboraia Lluitarà pel seu reconeixement ambiental de la mà de 70 bars i quiosquets

Dimecres, 07 Agost 2019 09:26 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 219 vegades

L'Ajuntament d’Alboraia i Ecovidrio han llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Alboraia. La finalitat de la iniciativa és la de reconéixer amb aquest guardó ambiental als 2 municipis costaners de la Comunitat Valenciana més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre. Fins a 70 establiments d’Alboraia han confirmat que col·laboraran per a aconseguir la bandera verda per als seus veïns.

 

Ecovidrio ha anunciat que treballarà braç a braç amb l’ajuntament per a reforçar l’operativa estiuenca i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers. Per a això es faran fins a 210 visites de formació i informació a establiments, s’entregaran poals especials de reciclatge, s’instal·laran nous contenidors vinilats amb motius estiuencs i s’augmentaran les freqüències de recollida.

 

Entre els requisits per a optar a una Bandera Verda, cadascun dels municipis participants haurà d’incrementar la recollida selectiva d’envasos de vidre durant els mesos d’estiu, així com fomentar la participació dels hostalers en aquesta campanya.

 

Alboraia serà un dels 41 municipis en total de la Comunitat Valenciana que involucraran als seus veïns, hostalers i administracions públiques per a aconseguir una de les 2 banderes verdes que s’entreguen a la seua regió. 

 

Si bé, tots els municipis que milloren les seues pròpies marques seran reconeguts, només els 2 més compromesos hissaran la bandera verda de Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d’envasos recollides sobre l’objectiu, el nombre d’hostalers participants per municipi o la col·laboració de l’ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

 

A més, com a incentiu a la participació, els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que aconseguisquen major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estreles Michelín.

 

 

Informa Nou Horta. Alboraia

 

Modificat el Dimecres, 07 Agost 2019 09:42

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.