Alboraia commemora el 9 d'Octubre amb el lliurament dels seus premis més destacats

Dijous, 10 Octubre 2019 12:13 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 312 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ahir es va celebrar el lliurament del més destacat dels guardons de la nostra localitat, els Premis 9 d'Octubre. L'acte institucional ha tingut lloc a l'Auditori d'Alboraia, i ha comptat amb l'assistència de l'equip de govern i la corporació municipal. A més, també ha comptat amb la periodista Pilar Galán com a presentadora de l'esdeveniment.

 

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, en el seu discurs institucional, ha destacat que "Alboraia és un poble acollidor, solidari, respectuós amb les tradicions que ens defineixen i que vol afermar-se en el present i projectar-se en el futur"

 

Amb el lliurament d'aquests premis s'ha reconegut la trajectòria i labor de destacades associacions, col·lectius, veïnes i veïns de la nostra localitat.

 

Enguany les persones premiades han sigut les següents, destacant cadascuna en la seua categoria:

 

Crit Teatre, la companyia formada per Anna Marí, Josep Valero i Daniel Tormo, ha rebut el premi d'Arts Escèniques per una carrera dedicada a la divulgació del nostre patrimoni artístic i cultural a través del teatre.

 

El guardó a l'Educació Musical l'ha rebut la Escola de Música Alboraia (UTEM), per una vida dedicada a la música, i per la creació de la primera escola especialitzada en el mètode actiu d'educació musical Willens a la Comunitat Valenciana, que hui compta amb quasi 200 alumnes.

 

Andreu Greses Rochina ha rebut el premi al Mèrit Esportiu, per la seua trajectòria en el món del patinatge, que li ha portat a conquistar podiums en diferents campionats -tant mundials com nacionals- en la categoria de descens amb patins en línia, "Inline Downhill".

 

El guardó de Dona i Igualtat ha sigut per a Batucanya Carraixet pel seu projecte basat en la integració social i intergeneracional. Un projecte format en gran part per dones en el qual la igualtat és un valor principal.

 

El premi a la Convivència ha recaigut en Ramón Forner Ferrer, jutge de pau d'Alboraia durant més de 25 anys, un home que ha lluitat per solucionar els problemes del nostre poble constantment.

 

Enrique Vaqué Urbaneja ha sigut el guardonat en la categoria de Cultura, per les seues aportacions i creacions literàries, tant en la poesia com en la novel·la, en paral·lel a una destacada trajectòria professional en el desenvolupament d'indústries químiques.

 

La Menció Especial ha sigut per a Jose Vicente Olmos, retor durant 19 anys a Alboraia.

 

El guardó de Ciència i Innovació ha sigut per al prestigiós matemàtic, investigador i docent José Bonet Solves, per les seues destacades aportacions a les ciències matemàtiques.

 

El premi Horta i Tradició ha recaigut en Mari Carmen Montañana Baset, per tota una vida dedicada al treball del camp.

 

I finalment, el Premi d'Honor ha sigut a títol pòstum per a l'escriptor Cristòfol Martí Adell, per la seua destacada trajectòria artística i ingent activitat literària.

 

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 10 Octubre 2019 12:17