Alboraia es suma un any més al Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Dimarts, 19 Novembre 2019 16:08 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 314 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El dia 30 de novembre tindrà lloc la quarta edició del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, i a Alboraia celebrem la nostra Setmana Alboraia Ciutat Educadora, amb les següents activitats i visites. Totes les visites cal sol·licitar-les amb antelació en les oficines centrals del AMIC o telefonant al 963171700.

 

El dimarts hi haurà una visita al Mercat Municipal d'11.00 a 13.00 hores. A la vesprada es realitzarà l'activitat d'intercanvi “Comptar, escoltar, riure, educar, viure” a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Adults. A les 18.00 hores en el Centre Educatiu Canonge Julià.

 

A les 19.00 hores es projectarà el documental “Bicicletes vs cotxes” en el Teatre l'Agrícola, dins del Festival de cinema ”Ciutadà Compromés”, l'entrada és gratuïta.

 

Del 26 al 29 encara podreu visitar l'exposició de modelisme per l'Associació de Modelistes Valencians, a la Casa de la Cultura Peris Aragó. També l'exposició de pintura de Federico Sánchez: “Color interior” en la mateixa localització.

 

El dimecres es durà a terme una visita en el Centre de Formació de Persones Adultes de 09.00 a 13.00 hores. Visita la Casa de Cultura Peris Aragó i Biblioteca de 10.30 h, als 12.30 hores. A la vesprada, a les 17:00 hores, tindrà lloc una jornada educadora en valors solidaris: “Connectant Generacions”, en C/ Portalet, 8. També podreu visitar l'exposició de murals: “Alboraia. Llum, foc i pintura” al Centre Educatiu Canonge Julià

 

El dijous es realitzaran les jornades de visites: “Obrim portes, coneix Alboraia des de dins”. Visita l'Ajuntament de 12.00 a 13.30 i de 17.30 a 19.00 hores. La Ciutat de l'Esport es podrà visitar d'11.00 a 14.00 hores. La Central d'Emergències a les 12.30 hores. I finalment, la visita al Teatre l'Agrícola, que es podrà realitzar de 12.30 a 14.30 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

 

234 ciutats de 19 països i 5 continents han participat en les anteriors edicions. El lema d'aquesta edició: “Escoltar a la ciutat per a transformar-la”.

 

En la Carta de Ciutats Educadores s'advoca per un model de ciutat que supera les funcions tradicionals relacionades amb la simple prestació de serveis (econòmics, socials o de gestió de recursos) per a plantejar, a més, solucions als desafiaments globals del nostre temps que es manifesten en l'àmbit local.

 

A les ciutats i pobles es manifesten molts dels problemes que desafien la nostra supervivència com a espècie, com la contaminació que incideix en el canvi climàtic o les desigualtats socials. Les Ciutats Educadores apostem per a donar resposta a aquests reptes fent de l'educació una palanca del canvi imprescindible per a crear contextos urbans més sostenibles, inclusius, cohesionats i participatius.

 

Des d'Alboraia ens sumem a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora i estem convençuts que ens permet reforçar els vincles comunitaris, enfortir el sentiment de pertinència i assegurar que totes les parts, cadascuna des de les nostres respectives responsabilitat, contribuïm activament en la co-construcció de la Ciutat Educadora.

 

Amb motiu d'aquesta celebració hem preparat un programa d'activitats amb el qual volem visibilitzar aquest compromís col·lectiu i compartir-lo amb tots els nostres veïns i veïnes, i és per això que ens sumem a la celebració mundial del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. 

 

Informa Nou Horta. Alboraia