Compromís per Alboraia proposa dinamitzar el Mercat Municipal i l'elaboració d'un pla estratègic de comerç local

Dijous, 05 Desembre 2019 11:09 Escrit per  Compromís per Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 383 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Alboraia ha preguntat en diferents ocasions a l'equip de govern quines mesures tenia previstes per a dinamitzar el Mercat Municipal El regidor de comerç ha respost que estaven disposats a estudiar les propostes que feren arribar els partits de l'oposició. La resposta de Compromís ha sigut una bateria de propostes, que inclouren propostes noves i propostes antigues que encara no han sigut materialitzades.

 

Un objectiu fonamental de les propostes de Compromís és el rellançament-reviscolament del Mercat Municipal, per això ha treballat unes propostes i continuarà treballant. Per a la coalició és molt important perquè és part del comerç local, un comerç de proximitat, sense necessitat de grans desplaçaments amb vehicle, amb xicotetes empreses locals, a més forma part de la identitat del nostre poble. La coalició planteja per al Mercat Municipal com a punt de partida que les iniciatives i activitats municipals han de ser consensuades amb els comerciants del mercat. Les propostes passen per campanyes de promoció relacionades amb medi ambient (reducció de consum de plàstic); realització d'activitats culturals al mercat ("Art al mercat"; Mercat en la memòria); activitats en què participaren organitzacions sense ànim de lucre del poble; activitats lúdiques i infantils; activitats relacionades amb gastronomia ("Què fem hui de dinar?"). 

 

La proposta més important per a tot el comerç local en conjunt és l'elaboració d'un pla estratègic. Des de Compromís consideren que hauria de ser un pla que comptara amb la participació de tots els agents socials afectats, i que a més el Consell local de comerç establirà un pla de treball per a la seua realització.

 

Altres propostes per al comerç local són: campanyes relacionades amb medi ambient (reducció consum de plàstic); estudi de la implementació d'un mercaet de segona mà (rastre) o mercaet d'intercanvi; campanyes coordinades amb el Consell agrari municipal de promoció dels productes agraris locals; informació periòdica sobre el comerç local en els mitjans de comunicació municipals; vincular la promoció del comerç local amb campanyes solidàries; planificar des del Consell municipal de comerç el calendari anual d'activitats de promoció de comerç local; elaboració de diferents rutes comercials. 

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Alboraia

Modificat el Dijous, 05 Desembre 2019 11:12