Compromís per Alboraia presenta una proposta per a què es bonifique l'IBI per instal·lacions fotovoltaiques

Dimarts, 25 Febrer 2020 10:48 Escrit per  Compromís per Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 147 vegades

Compromís per Alboraia ha presentat per al seu debat i aprovació, si escau, una moció per a què l'Ajuntament d'Alboraia bonifique les instal·lacions fotovoltaiques. La proposta s'inscriu dins de l'àmbit de la declaració d'emergència climàtica de diferents institucions (Consell de la Generalitat Valenciana setembre de 2019 i el Parlament Europeu en novembre de 2019).

 

La moció recorda l'antecedent de l'aprovació de la modificació de l'ordenança de l'impost de vehicles de tracció mecànica en 2016 per a bonificar aquest impost en el cas dels vehicles elèctrics i híbrids.

 

Dins d'eixe context de mesures de les administracions públiques per a millorar el medi ambient i la utilització de les energies renovables, Compromís planteja que  Alboraia es comprometa bonificant les instal·lacions d'energia solar (IBI i ICIO) com ja estan fent altres pobles com Albalat dels Sorells.

 

La moció de Compromís proposa que el Ple d'Alboraia insta a l'alcaldia o a la regidoria competent a què inicien l'expedient per a què els tècnics estudien i modifiquen l'ordenança fiscal reguladora de l'IBI (Impost sobre béns immobles) i de l'ICIO en el sentit de què es bonifiquen les instal·lacions  d'energia solar. Altra proposta de la moció és que l'equip de govern impulse mesures per a què el nostre Ajuntament assessore en la mesura de les seues possibilitats a la ciutadania a l'hora d'instal·lar energies renovables.

 

Informa Nou Horta. Museros

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.