La Policia Local d'Alboraia denuncia a quasi quaranta persones per saltar-se l'Estat d'Alarma sense justificació, en la seua primera setmana

Dilluns, 23 Març 2020 14:18 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 137 vegades

La Policia Local d'Alboraia ha hagut d'actuar amb responsabilitat i contundència contra aqueixes persones que han infringit l'Estat d'Alarma durant la seua primera setmana. Han hagut de tancar 10 locals per estar oberts al públic, i també han denunciat a 39 persones que feien ús de la via pública sense justificar, tant a peu com en vehicle.


L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, declara: “Des de l'Ajuntament d'Alboraia demanem als nostres veïns i veïnes que continuen tenint responsabilitat i solidaritat i es queden a casa, ja que en la seua majoria estan complint amb les recomanacions. Sabem que és un moment molt difícil, però la nostra Policia Local, al costat de la resta de Forces i Cossos de Seguretat, està treballant sense descans per a continuar vetlant per la seguretat de totes les persones”.

 

El passat 14 de març el Govern d'Espanya va declarar l'Estat d'Alarma, arran de la crisi mundial generada a partir del COVID-19. Aquestes mesures, d'obligat compliment per a la població, estableixen unes normes per a poder frenar la propagació del coronavirus i reduir el seu efecte en el sistema sanitari i salut pública.

 

En l'article 7 d'aquest decret, s'estableixen uns límits a la lliure circulació de les persones i vehicles particulars. Recorda que només pots eixir de casa per a:

 

- Comprar productes de primera necessitat, alimentació i farmàcia. El subministrament està garantit, compra el necessari, respectant les mesures sanitàries, i recorda que el Mercat Municipal continua obert.


- Pots eixir per a passejar a la teua mascota prop de casa i en llocs permesos, o portar-la al veterinari, però només una persona per passeig.


- Per a cuidar d'una persona dependent, amb diversitat funcional, major, o causes urgents justificades.


- Anar a centres sanitaris, al banc a traure diners o anar i tornar del treball.


- Tornar a la teua residència habitual.


Per això les Forces i Cossos de Seguretat vetlen pel compliment d'aquestes mesures, podent actuar contra les persones que se salten les normes i posen en perill la Salut Pública de tota la societat.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 23 Març 2020 14:19

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.