Els centres de salut d'Alboraia augmenten l'atenció presencial i continuen realitzant test de la COVID-19

Divendres, 29 Mai 2020 12:36 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 133 vegades

Els centres de salut d'Alboraia, que durant l'Estat d'Alarma han sigut un dels serveis clau que ha estat en primera línia de la pandèmia COVID-19, estan augmentant l'atenció presencial als veïns i veïnes del municipi a mesura que ho permet la desescalada. Ho fa servint-se de la tecnologia amb la finalitat d'evitar aglomeracions i prevenir la propagació del coronavirus.

 

En aquesta línia, les labors administratives s'estan atenent de manera telefònica o online, és a dir, els comunicats de baixa i d'alta, la renovació de receptes i els informes d'analítiques s'estan gestionant sense necessitat que l'usuari acudisca al centre de salut. En el cas de presentar una simptomatologia o sospita de qualsevol malaltia o afecció, s'atén el pacient per via telefònica i, posteriorment, el personal mèdic li concerta una cita.

 

Es tracta d'un protocol d'actuació al qual és necessari sumar importants mesures de protecció i seguretat per part dels usuaris i usuàries que acudisquen de manera presencial. Entre elles es troben l'ús obligatori de màscara quirúrgica, la desinfecció de mans amb solució hidroalcohòlica o sabó tant abans d'entrar en la sala d'espera com, de nou, abans d'entrar en la consulta mèdica o acudir únicament a l'hora de la cita i en solitari excepte en casos excepcionals en el qual calga acompanyar a un menor d'edat o a una persona dependent, així com mantenir la distància de seguretat de 2 metres amb les altres persones i el personal sanitari.

 

A més de totes aquestes iniciatives, també s'estan realitzant proves diagnòstiques del coronavirus, sempre indicades pel personal mèdic en funció de la clínica o situació particular, conforme a les instruccions de les autoritats sanitàries. També és el personal sanitari qui informa el pacient del lloc, dia i hora de la realització d'aquestes proves, a més d'encarregar-se d'informar sobre els resultats.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 29 Mai 2020 12:36

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.