L'Ajuntament d'Alboraia aprova uns Pressupostos Municipals 2020 enfocats a pal·liar els efectes de la COVID-19

Divendres, 26 Juny 2020 15:47 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 318 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Alboraia ha aprovat els Pressupostos Municipals per a 2020, després d'haver adaptat la proposta original a les circumstàncies especials derivades de la pandèmia.

 

Destaca l'augment de partides per a Benestar Social o la promoció i ajudes al comerç local, així com els serveis de seguretat i neteja de platges.

 

El pressupost d'Alboraia per a enguany, que aconsegueix els 23.700.000 euros, es va aprovar amb els vots a favor del PSOE, les abstencions de Ciutadans, PP, Compromís i IU i el vot en contra de VOX.

 

Aquest pressupost, segons va destacar l'alcalde Miguel Chavarría, manté els objectius d'exercicis anteriors quant al pagament dels deutes, en les quals s'inverteixen enguany fins a 4 milions d'euros; l'aplicació de la segona fase de la RPT, que enguany afecta principalment a la policia municipal; i, sobretot, el reforç de les partides de benestar social, que enguany augmenta doblement per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes més vulnerables davant la present crisi.

 

A més, l'alcalde va destacar la inclusió d'una partida extraordinària per a promocionar i ajudar amb campanyes i exempcions de taxes al comerç local amb l'acord de la majoria dels grups i la inclusió d'algunes de les seues propostes.

 

En el pressupost d'enguany s'incrementen també les partides de la vigilància i neteja de les platges amb la finalitat de mantenir la Q de Qualitat, millorar la il·luminació dels espais públics, i s'incideix en l'ocupació amb la previsió d'un taller d'ocupació, les beques a estudiants, la participació en els programes d'ENCORP o els plans d'ocupació per a neteja de platges, entre altres mesures.

 

L'alcalde va destacar i va agrair el fons extraordinari que la Diputació de València ha afegit al fons ordinari amb el qual es dota als ajuntaments entre la Diputació de València i la Generalitat habitualment, al qual s'afigen fons propis per al reforç de les partides relacionades amb el COVID.

 

En punt a part es va votar l'aplicació de la segona fase de la RPT de l'Ajuntament, sense cap vot en contra i es va aprovar la pròrroga del contracte del servei de manteniment i neteja de zones verdes i platges, amb els vots a favor de Vox i PSOE i les abstencions d'IU, Compromís, PP i Ciutadans.

 

Finalment, es va debatre una moció presentada per Esquerra Unida per a suspendre la reactivació de la regulació d'estacionament en la zona terciària de la Patacona, ORA, que va ser rebutjada amb els vots en contra del PSOE, les abstencions de Ciutadans i Compromís, i els vots a favor d'IU, VOX i el PP.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 26 Juny 2020 15:47