Alboraia aprova una bonificació fiscal a les cases de poble tradicionals, amb i sense protecció, i a les instal·lacions particulars d'energia solar

Divendres, 31 Juliol 2020 13:40 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 282 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ahir es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal, en el qual es van aprovar els assumptes dictaminats per les comissions, i les mocions presentades pels diferents grups polítics.


La Corporació Municipal va aprovar un tràmit, per a agilitar la pròxima construcció de l'Institut nou en la Patacona.


D'altra banda, es va acceptar el protocol contra la COVID-19 presentat per la Piscina Coberta Municipal, que va passar pel ple a petició de l'empresa concessionària, i se li va instar a obrir les seues instal·lacions com més prompte millor.


Amb l'única abstenció de Vox, es va aprovar una modificació de l'ordenança fiscal dels impostos sobre construccions, instal·lacions i obres, que bonificaran les obres de reforma a les cases de poble tradicionals del centre històric, amb protecció fins al 90% o fins i tot sense ella, el 40%. També, entre altres, es bonificarà l'impost en un 90% la instal·lació d'energia solar en cases i edificis.


Respecte a les mocions, es van declarar institucionals una moció en suport a l'atenció primària i la salut pública, a proposta del grup Compromís; una moció que sol·licita a la Conselleria que Alboraia tinga les consultes d'especialitats assignades en el Centre del carrer Alboraia, i no en Pare Porta com ara, per les dificiles connexions existents amb aqueixa zona de València, a proposta del grup de Ciutadans, i la moció per a demanar a la Diputació que s'augmente la dotació pressupostària destinada a erradicar el mosquit tigre i la mosca negra, proposta pel grup Popular.


Finalment, es va aprovar amb l'abstenció (Vox) sol·licitar al Ministeri de Foment que finalment resolga a favor la reclamació d'una agricultura per l'afecció a un camp en producció d'una torre d'alta tensió que ha de traslladar-se després de l'ampliació de la V-21, a proposta de Compromís. L'alcalde va destacar, no obstant això, que el ministeri estava atenent convenientment la reclamació i li confirmaven durant el mateix ple que ja estan redactant un nou projecte. També es va aprovar la moció presentada per Ciutadans per a instar el Govern d'Espanya a promoure reformes legals contra l'ocupació d'habitatges, amb les abstencions d'Esquerra Unida i Compromís.
Després del ple i en el torn de preguntes del públic una veïna va agrair a la corporació i a l'alcalde les atencions rebudes per l'equip de serveis socials per a pal·liar els seus problemes de salut i dependència.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 31 Juliol 2020 13:40