Enric Mestre dóna el seu últim llibre homònim al seu poble natal, Alboraia

Dilluns, 19 Octubre 2020 13:19 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 127 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'artista d'Alboraia, Enric Mestre, és un dels ceramistes espanyols amb més publicacions monogràfiques dedicades a la seua obra. Aquest llibre és el primer que es publica en una editorial internacional, en anglés i amb una signatura tan important com és Arnoldsche Art Publishers.

 

Divendres passat 16 d'octubre, Mestre, va voler realitzar una donació al poble d'Alboraia amb un dels seus exemplars. L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va rebre el llibre de les mans de l'artista, on Mestre havia dedicat unes paraules: "Dedicat al meu poble Alboraia".

 

Enric Mestre

Enric Mestre Estellés va nàixer a Alboraia (València) en 1936. Va estudiar Dibuix a l'Escola de Sant Carles de València i Ceràmica a l'Escola Pràctica de Ceràmica de Manises, dirigida per Alfonso Blat (un dels pioners en la renovació del llenguatge ceràmic), i a l'Escola d'Arts Aplicades de València. Finalment, es va llicenciar en Belles arts per la Facultat de Sant Carles, de la Universitat Politècnica de València, en 1982.

 


En 1964 va cursar estudis sobre vidriats artístics d'alta temperatura en el Lycée Technique Henry Brisson de Vierzon (França) gràcies a una beca de la Universitat de València. Al llarg de la seua carrera ha rebut nombrosos guardons nacionals (Primer premi en el Concurs Nacional de Ceràmica de Manises, 1972; Premi Nacional en el Concurs de Disseny Industrial de la Fira de Ceràmica de València, 1972; Primer Premi en el Concurs Nacional de Ceràmica de Calvià a Mallorca, 1982; Premi Alfons Roig de la Diputació de València, 1999; Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana, 2009; Premis 9 d'Octubre Alboraia a les Arts, 2013) i internacionals (Medalla d'Or de l'Estat de Baviera a Munic, 1976; Bayerischer Staatspreis, Alemanya, 2010; Preis de Lotte Reimers – Stiftung Zur Förderung Der Keramischen Kunst, Alemanya, 2010).

 

Mestre comença a exposar en 1964 i és a partir d'aquest moment quan la seua obra ha visitat Espanya, Alemanya, Suïssa, Anglaterra, França, Dinamarca i el Japó. Aquest artista internacional ha rebut una gran quantitat de premis.

 

És membre de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica des de 1979 i, en 1983 va ser nomenat acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles de València. Ha assistit a congressos de ceràmica i ha desenvolupat la seua activitat creativa en ciutats de tot el món.


Informació:
Enric Mestre
Michael Francken, David Whiting i Román de la Calle
Text en anglés i castellà
24 × 28 cm, 216 pàgines
Enquadernat en tapa dura
Preu: 38,00 €
ISBN: 978-3-89790-587-0

 

Contingut:
Foreword. Michael Francken
Introduction. David Whiting
Enric Mestre: Architectures for Silence and Meditation – The Artistic Production of Sculptures, Ceramic Murals and Paintings. Román de la Calle
Works
Biography
Bibliography
Textos en castellà

 

Enllaços:
Per a comprar el llibre: https://arnoldsche.com/en/product/enric-mestre/

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 19 Octubre 2020 13:20