Compromís per Alboraia presenta una moció en què s’insta al Govern Central i a la Unió Europea a la suspensió temporal de les patents de les vacunes de la Covid-19

Dilluns, 26 abril 2021 09:49 Escrit per  Compromís per Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 150 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’objectiu de la moció presentada per Compromís per Alboraia és instar la Unió Europea i al Govern del Regne d'Espanya a donar suport a la proposta de Sud-àfrica i l'Índia de perseguir una solució ràpida que permeta suspendre temporalment les patents i altres drets de propietat intel•lectual relacionats amb els medicaments, les vacunes, els diagnòstics i altres tecnologies de COVID-19.


A més d’exigir a la Unió Europea la total transparència en relació amb els contractes per a l'adquisició de vacunes, medicaments i altres tecnologies de prevenció i tractament de la COVID-19, subscrits i que puga subscriure en el futur amb les companyies subministradores privades.


També s’exigix al Govern del Regne d'Espanya i a la Unió Europea que despleguen tots els esforços necessaris per a fer que el sistema COVAX servisca perquè les vacunes arriben de manera ràpida i suficient a tots els països en vies de desenvolupament i menys desenvolupats.


De la mateixa forma s’insta al Govern del Regne d’Espanya a posar en marxa amb caràcter de urgència plans de I+D+I en biotecnologies orientades a la salut pública i a garantir que els resultats de la innovació arriben, de la forma més assequible possible a les persones, si fóra necessari mitjançant la creació d’empreses biotecnològiques públiques.


Des de Compromís per Alboraia afirmen “pensem que aquest tema és molt important perquè en tot el món hi hagut més de 121’5 milions de persones afectades i més de 2.600.000 de morts per COVID-19. És fonamental que les vacunes i tractaments arriben a tots els països del món perquè tots els éssers humans tenen el dret a la salut i també perquè així es dificulta l’aparició de noves variants de la malaltia”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Alboraia

Modificat el Dilluns, 26 abril 2021 09:52