Almàssera en contra de la violència masclista

Dijous, 22 Novembre 2018 08:58 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 557 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb motiu del dia Internacional Contra la Violència de Gènere assignat al 25 de novembre, l'Ajuntament d'Almàssera s'ha pronunciat sobre aquest tema i ha realitzat una activitat educativa i de conscienciació sobre aquest fet.

El dimecres 21 de novembre s'han reunit a l'auditori del centre cultural del municipi joves de 1r i 2n de batxillerat procedents de l'IES de Tavernes Blanques juntament amb els veïns i veïnes d'Almàssera interessats en el tema i han participat en aquesta activitat reivindicativa.

Carmen Tomás, Regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almàssera ha iniciat l'activitat amb la lectura d'un manifest sobre la violència masclista i a continuació ha presentat a les dues responsables de dirigir l'activitat. Mariana Ureña i Paqui García, pertanyents a la “Associació per la Coeducació” han proposat als assistents el visionat de dos curtmetratges per a iniciar el taller.

Es tracta de Diana en la Xarxa i Comando VDG, curts protagonitzats per joves en els quals salen a relluir les relacions tòxiques de control i agressió verbal i l'assetjament en les xarxes socials. En finalitzar el visionat els assistents han pogut mostrar la seua opinió sobre els temes exposats en els curtmetratges comptant fins i tot experiències personals o de coneguts.

Per a concloure l'activitat les dues ponents han repartit un díptic amb indicacions sobre les relacions de parella per a detectar ràpidament quan una relació és violenta, de control i de poder desigual i per contra, quan la relació és equitativa, justa i de respecte mutu.

 

Informa Nou Horta. Almàssera

Modificat el Dijous, 22 Novembre 2018 08:59