Novetats a les Falles d'Almàssera 2019

Dilluns, 04 Març 2019 09:36 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 298 vegades

El diumenge 24 de febrer de 2019 Almàssera va donar començament a les Falles 2019 amb la tradicional “Crida” des del balcó de l’Ajuntament a les 13:00h.

Prèviament, i per primera vegada, les tres comissions falleres del poble realitzaren una “Despertà” conjunta amb la participació de totes i tots els fallers d’Almàssera per a donar la benvinguda a les noves Falles.

 

Saluda de l'alcalde

Al llarg del temps, les falles i el seu objectiu han anat variant. Des de tindre una finalitat funcional i espiritual, com cremar allò vell i buscar la purificació de les flames, a tindre una intenció plàstica, satírica, teatral, artística o, fins i tot, filosòfica, innovadora i transgressora. 

Tanmateix, darrere de les falles sempre ha estat i estarà el treball col·lectiu de molta gent que bolquen, a la vegada que treballen, els seus sentiments en l’assoliment d’un propòsit o altre. És ací on radica la força de la Festa Fallera. 

Perquè les Falles no són una simple celebració, no són ni tan sols una tradició. Abasten tantes experiències, tantes històries compartides i individuals, tants esforços col·lectius, tanta intensitat que són alguna cosa més. Les falles representen la nostra gent, la nostra terra, la nostra història, però són, sobretot, el resultat de l’alegria dels valencians i valencianes.

Alegria que vosaltres, falleres i fallers, teniu el repte de contagiar als nostres veïns i veïnes i de la qual, tot el poble, tenim el deure de gaudir i compartir.

Vull agrair-vos una vegada més i donar l’enhorabona a totes i tots els que feu possible aquests dies, i demanar-vos que els viviu amb tota la intensitat amb que pugueu.

Us desitge unes bones i inoblidables Falles 2019!

Ramón Puchades Bort

 

Saluda regidor

Diuen que som poble per la nostra gent. Per la nostra terra, mar i cel. Per la nostra cultura, llengua, música, art i gastronomia. Però sobretot, que som poble per la nostra forma de renàixer any rere any de la cendra que deixa la flama. Per eixa forma nostra de celebrar, gaudir, viure i protegir les nostres tradicions.

Som un poble en constant evolució. Un poble mediterrani que utilitza el foc per tal de renovar-se any rere any. Per tal d’oblidar allò que ens fa malbé i deixar-ho a voluntat d’una flama que tot ho purifica. Una flama que permet que l’any següent, tot nasca amb més força. Amb més valentia. Amb més solidesa.

Un poble orgullós del nostre caràcter obert, integrador i alegre. Una forma de ser i comportar-nos que no deixa ningú darrere i que es mostra en aquestes festes que obrin la nostra terra a propis i estranys. Unes festes on la vida s’ompli de felicitat, olor, pòlvora i color. Carrer a carrer. Perquè les Falles són un patrimoni propi de tots i totes les valencianes. De tots els que ens van precedir, i de tots aquells que estan per vindre. 

Per tot això, reivindique un 2019 faller. I et convide, a disfrutar dels monuments, la festa i la il·lusió que brotarà de forma incontrolable de les nostres cases i els nostres casals. Com ja diguera el fill del forner: “no et limites a contemplar estes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa”. 

Bones festes i bones Falles!

 

Aitor Ramon Alcaide

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.