L'Ajuntament de Quart de Poblet ha contractat a dotze persones dins del Pla d'Ocupació Social i el Pla d'Ús d'Oficis que, des del dilluns 25 de maig, estan reforçant algunes de les àrees que més afectades s'han vist per la pandèmia global. Es tracta d'una nova actuació amb la qual es volen pal·liar les conseqüències econòmiques i socials ocasionades per l'estat d'alarma, alhora que s'augmenta l'atenció i serveis per a la ciutadania.

 

Els contractes s'han localitzat, d'una banda, en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), on s'ha incorporat a una persona de suport per a cobrir la gran demanda d'assistències que està rebent arran de la pandèmia; i per un altre, en la Brigada Municipal, amb deu operaris i un peó destinats a Serveis Municipals.

 

Per a la contractació d'aquestes dotze persones, que desenvoluparan les seues tasques durant tres mesos prorrogables, s'ha fet una inversió total de 109.535'67 euros. Es tracta d'una mesura de caràcter marcadament social, que s'ha centrat en els sectors laborals més afectats.

 

El Consistori, dins del seu Pla de Recuperació Econòmica i Social, conscient dels efectes que la crisi sanitària tindrà en l'ocupació, ha destinat 600.000 euros a diferents línies d'actuació enfocades als diferents col·lectius afectats pel cessament de l'activitat o que es troben en situació de desocupació.

 

Aquest pla pretén estimular nous jaciments d'ocupació i millorar la capacitat d'ocupació de les persones joves del municipi mitjançant la convocatòria de borses de treball específiques, tallers d'ocupació i plans de formació per a joves; la millora dels recursos destinats a l'orientació laboral i resposta a les persones autònomes, desocupades i emprenedores; el servei d'assessorament i ajuda a persones emprenedores; o incentius a les empreses que generen ocupació estable en l'àmbit territorial de Quart de Poblet.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

L’Ajuntament de Torrent ha aprovat aquesta setmana la licitació del “Projecte de restauració de la façana de la Casa de la Cultura”, una aposta per a millorar la imatge de l’emblemàtic i històric edifici en tot el referent als elements pròpiament estètics, tant en la planta baixa com en les plantes altes, i que, a més, garanteix la millora de les condicions de confort de l’interior de l’immoble en el relatiu en matèria de soroll, permeabilitat, estanquitat i transmitància tèrmica. Amb un pressupost de 68.244 euros, el projecte està emmarcat en el programa “Estalviar per a invertir” del fons d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), pertanyent al superàvit amb el qual el consistori va tancar l’exercici de 2019.

 

Sense alterar cap element d’estructura, distribució o instal·lacions, la intervenció donarà començament per les finestres i portes balconeres que recauen tant al carrer Sagra com en la plaça Major; actualment es troben totalment deteriorades amb el pas constant d’aigua i vent. Per tant, se substituiran per unes que complisquen amb les condicions d’eficiència energètica i que garantisquen la qualitat de l’aire interior de les sales, bé de lectura com de les àrees de treball. Així mateix, també se substituiran els finestrals de ferro del pati interior de llums, instal·lant uns d’alumini de doble vidre. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha expressat que “després de la reforma aconseguirem no solament l’aïllament tèrmic, sinó també acústic, tan necessari en aquest edifici que s’utilitza com a biblioteca i on s’acudeix a estudiar o a llegir, la qual cosa implica que les condicions de sonoritat han de ser les adequades”.

 

Per a finalitzar, es pintarà la façana de la Casa de la Cultura, mantenint l’actual paleta de colors. A aquesta millora estètica se suma el pintat de serralleria i la millora mitjançant vernissos de les portes principals de la planta baixa que recauen en la plaça Major.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament d’Alaquàs ha llançat una campanya de promoció del comerç local amb l’objectiu d’ajudar a la seua reactivació econòmica. Sota l’eslògan “Per a comprar, queda’t a Alaquàs. Fem comerç, fem poble”, la iniciativa té per objectiu estimular a les veïnes i veïns d’Alaquàs a comprar en els establiments del municipi, col·laborant així a la seua recuperació després d’aquests mesos en els que la majoria dels negocis locals han hagut de tancar les seues portes.


La campanya conté diferents accions de promoció per atraure l’atenció de les veïnes i veïns. L’Ajuntament ha creat una imatge atractiva i original que es podrà veure en els diferents suports publicitaris que hi ha als carrers d’Alaquàs com MUPIS, pancartes i la finestra informativa multimèdia, i que convidarà a la ciutadania a realitzar les seues compres en el municipi. La campanya es reforçarà amb un vídeo de promoció sobre el comerç local i en el que ha participat un gran representació del teixit comercial del poble.


Aquesta iniciativa forma part del Pla Activa Alaquàs, el pla estratègic de reactivació econòmica local per a famílies, comerços, autònoms i pimes que l’Ajuntament d’Alaquàs està posant en marxa. Les línies d’activació del comerç local estan dotades amb un pressupost de 300.000 euros. Del total, 200.000 euros aniran destinats a ajudes directes per a comerços i autònoms i campanyes de promoció directa del comerç i restauració local.


Dins de les ajudes promogudes per l’Ajuntament d’Alaquàs amb els comerços destaca també la supressió, fins el 31 de desembre, de les taxes d’ocupació de la via pública per a taules i cadires dels bars, cafeteries i restaurants així com del mercat ambulant. Una iniciativa que suposa una injecció de vora 100.000 euros en l’economia local.


Aquest pla es completa amb altres accions ja iniciades per tal d’oferir un servei d’assessorament i d’ajuda amb caràcter d’urgència. Per això, l’Ajuntament va reforçar el servei d’emissió de certificats digitals que ofereix l’Oficina d’Atenció Ciutadana d’Alaquàs per tal que totes les persones interessades pogueren sol·licitar les ajudes corresponents. En aquest servei van ser ateses més de 100 persones.


Cal destacar també que amb l’objectiu de poder atendre a tots els comerços i autònoms i oferir un millor servei d’assessorament, l’Agència de Desenvolupament Local va obrir un termini extraordinari d’atenció amb quatre telèfons de comunicació: Informació general: 674 248 274; Ocupació, LABORA, SEPE: 674 248 439; Comerç i hostaleria: 627 826 003 i Mercat i empresa: 627 825 761; i el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

En el marc de la campanya de donacions organitzada per Càritas Parroquial Massamagrell, iniciada fa unes setmanes, l'Ajuntament de Massamagrell ha volgut complementar l'elevat volum de donacions ciutadanes d'aliments no peribles amb la compra d'aquest tipus d'aliments per valor de 1.200 euros i la seua donació a Càritas per a la seua posterior distribució entre les persones més vulnerables.

 

Entre els productes donats per l'adquisició de l'ajuntament destaquen aliments com l'oli, pasta, tonyina, llentilles, cigrons, cacau, sucre i productes de primera necessitat com a gel i paper higiènic.

 

Des de Càritas Parroquial, el rector local Sr. Blas Sales, s'ha mostrat agraït amb les nombroses mostres de generositat per part de la ciutadania de Massamagrell.

 

En paraules de l'alcalde de la localitat, Paco Gómez: "Des del principi vam defensar la idea que, en la mesura que siga possible, no anàvem a deixar a ningú arrere. M'agradaria agrair la solidaritat demostrada pel poble de Massamagrell amb les seues donacions i destacar que aquesta donació complementària de 1.200 euros per part de l'ajuntament es recolza en el bloc d'ajudes d'emergència social dinamitzades des del consistori, que han suposat més de 70.000 euros des de l'inici de l'Estat d'Alarma. També agrair la labor de Protecció Civil que han anat casa per casa aquests dies, a la gent que ens ho requeria, per a recollir aqueixes aportacions per als més necessitats".

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

"Tens un gran poder que ens està ajudant a eliminar la bestiola el coronavirus!". És la llegenda que l'Ajuntament ha imprés sobre els diplomes que s'estan entregant als xiquets i xiquetes de Benetússer al costat d'una màscara infantil des del dilluns.

 

L'Ajuntament de Benetússer ha començat aquesta setmana el repartiment de màscares infantils per als escolars de segon cicle d'infantil fins a quart de primària en coordinació amb els centres educatius. Però "abans de res", comenta l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, "obsequiem els xiquets i xiquetes d'un alegre diploma en reconeixement al mèrit per la seua alegria, força, generositat, intel·ligència, i valentia que han demostrat tindre durant el confinament i que han sigut una gran inspiració per a tots i totes".

 

La 'Patrulla contra el Coronavirus' rubrica aquest simpàtic document il·lustrat amb divertits 'Benemonsters', un símbol que va nàixer de la participació de l'Ajuntament i la ciutadania durant les primeres setmanes de la pandèmia per a 'defensar' les cases del coronavirus.

 

Aquestes màscares infantils estan sostingudes per la norma UNE 065, són reutilitzables i llavables fins a 10 ocasions. Segons explica l'alcaldessa "l'Ajuntament està distribuint màscares per als xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys per a facilitar existències d'aquesta talla més reduït".

 

Aquesta iniciativa se suma al recent repartiment del Consistori de 14.000 màscares entre tots els habitatges de la localitat per a vetlar per la seguretat dels seus veïns i veïnes, i que ara s'estén també als menors.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

La nova "Lanzadera Conecta Empleo" de Torrent ha començat a funcionar aquesta setmana per a ajudar a 20 persones en desocupació (15 dones i 5 homes, amb edats compreses entre els 20 i els 54 anys) a reactivar la seua cerca de treball amb noves tècniques d'orientació laboral. Aquesta iniciativa, totalment gratuïta, està impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrent a través de l'empresa pública IDEA´T i el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES.

 

En l'equip hi ha persones amb diversos nivells formatius (ESO, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris). Hi ha qui busca el seu primer treball i qui perseguix una nova oportunitat laboral després d'anys d'experiència en diferents sectors, com a indústria, comerç, logística, hostaleria, administració, educació o finances, entre altres.

 

Cultura col·laborativa
Jesús López Jordán, que és el tècnic que ha realitzat el procés de selecció i l'encarregat de gestionar la llançadora durant els pròxims quatre mesos, explica que els participants tenen perfils molt diversos, però molt complementaris. La seua labor ara és convertir-se en un equip, millorar les seues competències transversals, compartir experiències i coneixements, reactivar la seua cerca de treball de manera col·laborativa i obtenir noves oportunitats laborals. "Volen reactivar la seua cerca de treball perquè siga més efectiva. Demanden orientació adaptar les seues eines i tècniques de prospecció laboral a un entorn competitiu i altament digitalitzat", especifica Jesús.

 

Activitats i novetats Covid-19
A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, la "Lanzadera Conecta Empleo" ha començat en digital: els seus participants es reunixen de manera virtual a través de diferents aplicacions informàtiques. La idea és que el programa reprenga el seu format presencial al llarg de l'estiu, quan les autoritats sanitàries així ho permeten en els seus plans de desescalada per territoris.

 

Els seus participants comptaran amb l'assessorament d'un tècnic especialitzat per a millorar la seua ocupabilitat. Realitzaran dinàmiques d'intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional; aprendran nous programes per a actualitzar el seu currículum; assajaran entrevistes de treball per a guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s'enfronten; trauran partit al Telèfon intel·ligent i les xarxes socials per a la cerca d'ocupació online, realitzaran mapes d'ocupabilitat i contactaran amb empreses a la recerca de la seua inserció laboral.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

La Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta concedirà ajudes a empreses, comerços, treballadores i treballadors autònoms per un valor global de 350.000 euros. Les ajudes poden arribar als 950 euros, es podran sol•licitar des d’aquest 27 de maig i tenen com a objectiu donar suport a negocis obligats a tancar per la declaració d’estat d’alarma del passat 14 de març, i també aquells autònoms, autònomes o empreses obertes que hagen patit una disminució d’ingresos del 50% o més.


El termini de presentació de sol•licituds es perllongarà fins al 23 de juny, i la documentació es deu aportar exclusivament per via telemàtica, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Paiporta.


Per als comerços tancats pel decret d’estat d’alarma del 14 de març, les ajudes extraordinàries de la Regidoria d’Economia preveuen 500 euros per al pagament del lloguer o la hipoteca del local, fins a 250 per a pagar despeses fixes com subministraments, telefonia, programes informàtics, dominis i hosting, 150 euros de subvenció en l’Impost de Béns Immobles (IBI) i 50 euros per a elements de protecció com mascaretes, guants, mampares o desinfecció del local.


Per als comerços i empreses declarats essencials i oberts durant l’estat d’alarma amb una disminució del 50% o més del seus ingressos, la Regidoria d’Economia assumirà 250 euros d’ajuda al lloguer o la hipoteca, contribuirà a pagar les despeses fixes amb fins a 125 euros, i subvencionarà 75 euros de l’IBI, a més dels 50 euros per a elements de protecció.


Amb aquesta mesura, el govern de Paiporta dóna un suport especial a aquells negocis sobre els quals ha impactat amb més intensitat l’aturada de l’activitat econòmica a conseqüència del confinament.


Els requisits per a beneficiar-se de les ajudes són exercir l’activitat comercial o professional al municipi de Paiporta i estar donat d’alta a 31 de gener de 2020, posseir el títol habilitant per a exercir l’activitat (antiga llicència d’obertura), estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social, i aportar la documentació contable que acredite la disminució d’ingressos, en el cas dels comerços que s’han mantingut oberts. Tots els detalls es poden consultar en les bases publicades al web municipal.


“La bona gestió dels últims anys ens ha permés ser un Ajuntament amb els comptes sanejats i disposem de diners per a fer front amb garanties a les necessitats d’una situació excepcional com l’actual”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín. “La primera prioritat del govern han sigut les persones més vulnerables, però també cal atendre aquelles i aquells als quals, de la nit al matí, li ha desaparegut la seua font principal d’ingressos a causa d’aquesta alerta sanitària”, ha conclòs la dirigent paiportina.


La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, ha afegit que “el xicotet comerç, les PIMEs i les treballadores i treballadors autònoms són un pilar fonamental del teixit econòmic de Paiporta, i hem d’ajudar-los perquè d’ells i elles depén la vida dels nostres carrers i l’economia del nostre poble”.


Jiménez també ha avançat que les ajudes que ara es posen en marxa “són sols el primer pas, però ja estem treballant sobre escenaris futurs per a ampliar-les o ajustar-les a de cada moment en els pròxims mesos”.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Paterna està ultimant l'habilitació i l'equipament del local que va adquirir l'any passat en el número 22 del carrer Alfons X El Savi de la localitat per a ampliar les instal·lacions dels serveis socials situats en aqueix mateix carrer i millorar el servei que es presta als veïns.

 

Per a dur a terme aquesta adequació, l'Executiu socialista portarà al ple de demà una modificació de crèdit que permetrà que la millora del local, pressupostada en 178.308 euros i inclosa en el Pla Actua, puga ser cofinançada amb fons europeus.

 

El nou local, de 171 m², permetrà ampliar l'espai actual fins als 223 m², millorant la capacitat i la gestió de tots els programes i serveis d'atenció que es presten als veïns i veïnes de Paterna.

 

Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Isabel Segura, "ara més que mai es fa necessària aquesta adequació i reestructuració de l'àrea de Serveis Socials per a poder oferir un millor servei, més integral i adequat a tots els paterners i paterneres que el necessiten".

 

Així mateix, la regidora ha assenyalat que "la crisi sanitària de la COVID-19 i la seua repercussió en les famílies han motivat que donem prioritat a la millora d'aquest servei" i ha indicat que "més endavant reprendrem altres projectes previstos com la futura Casa de la Dona, la projecció i l'execució de la qual també volem dur a terme com més prompte millor".

 

Finalment, Isabel Segura ha tornat a destacar l'enorme esforç que s'està realitzant des de l'Àrea de Serveis Socials durant tot aquest estat d'alarma i ha recordat les xifres que avalen la gestió com els 850.000 euros destinats a 1.228 ajudes d'emergència atorgades, les 5.997 crides realitzades de seguiment i atenció de famílies vulnerables, el repartiment de 2.000 lots d'aliments de primera necessitat en el Pla de Xoc a la Coma i altres barris vulnerables, 485 repartiments d'aliments bàsics i bolquers i llet de lactància, la posada en marxa d'un telèfon d'atenció psicològica que ha rebut 692 crides o el seguiment continu a 991 menors, a les 2096 persones en situació de dependència registrades en l'àrea i el seguiment setmanal a les 40 famílies d'acolliment familiar.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Pàgina 1 de 1637