Burjassot llança una nova campanya de sensibilització per a la retirada d'estris en la via pública

Dimarts, 31 Octubre 2017 13:22 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 367 vegades

L'Ajuntament de Burjassot vol garantir a les seues veïnes i veïns uns carrers lliures d'estris, mobles i andròmines. Per a açò, i després d'ampliar i millorar aquest estiu el servei de recollida de mobles i estris dipositats en la via pública, ha llançat una nova campanya de sensibilització i conscienciació per a garantir uns carrers lliures d'aquests elements, el lema dels quals és El moble fora del poble.

Per a l'Alcalde de Burjassot, Rafa García, "és un objectiu prioritari aquest servei, i que totes i tots siguem conscients de com utilitzar-ho. Per açò, sol·licitem la col·laboració de la ciutadania, ja que encara que posem tots els mitjans, sense ella, és difícil que la nostra ciutat estiga neta d'estris i andròmines en els carrers. Fem un gran esforç per a poder tenir una recollida diària en els nostres carrers, i per açò, la resposta cívica de nostres i els nostres veïns és essencial, cal cridar abans de baixar gens al carrer perquè puguem retirar-ho sense problemes. I estem convençuts que Burjassot va a aconseguir estar lliure d'estris en molt poc temps".

Amb una fullet molt atractiu, que es va a repartir per les llars de Burjassot i que simula una revista, el Consistori informa a la ciutadania sobre la importància de, entre tots, mantenir un Burjassot net. Així, a més de presentar el nou servei de retirada d'estris, l'Ajuntament també informa sobre el funcionament del mateix, els seus horaris i dia de recollida i la manera en la qual cal avisar perquè passen a arreplegar els mobles que es van a retirar.

D'igual manera, el fullet arreplega també informació sobre la APP Burjassot Info que dóna l'oportunitat, a les persones que la descarreguen en els seus dispositius mòbils, d'estar en contacte directe amb l'Ajuntament per a comunicar la necessitat d'una retirada d'estris dipositats en la via pública. També s'informa, per a les persones que realitzen el transport d'andròmines pels seus propis mitjans, que han de consultar amb l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE) quins són els Ecoparcs més pròxims a Burjassot.

Finalment, el fullet també arreplega la informació sobre l'Ordenança Municipal Reguladora de la Convivència Ciutadana que, en el seu Títol VII, arreplega les sancions a les quals s'enfronten totes aquelles persones que incomplisquen la normativa en matèria de retirada d'estris. Sancions que van dels 301€ als 1.202€.

El servei de recollida de mobles i estris funciona de dilluns a divendres amb l'objectiu que Burjassot estiga net i lliure de mobles i andròmines dipositades en la via pública. Per aquest motiu, el Consistori anima al bon ús del mateix confiant plenament en el bon criteri de les veïnes i els veïns de Burjassot.

Els avisos de recollida d'estris poden realitzar-se a través del telèfon de contacte gratuït 900 921 922 o bé el 96 364 50 48, als quals els veïns i veïnes de Burjassot han de cridar per a avisar que van a procedir a traure andròmines, mobles i/o estris a la via pública. Les trucades hauran de realitzar-se, preferiblement, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. Així mateix, també pot enviar-se un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La Brigada Municipal d'Obres indicarà en la seua resposta el dia i l'hora en què s'han de dipositar els mobles o andròmines en el carrer. En el cas dels usuaris de la APP, poden seguir fent ús del botó "Incidències" per a geolocalizar i enviar l'existència de mobles i andròmines en els carrers.

Un camió recol·lector-compactador de càrrega posterior, amb dos operaris, està ja recorrent els carrers de Burjassot procedint a la recollida de tots els mobles andròmines i estris, a partir de la coordinació amb la Brigada d'Obres Municipal. Aquesta coordinació és possible ja que s'ha dotat a l'equip de recollida d'un terminal mòbil (Tablet), on es reben els avisos i es gestionen l'execució dels treballs. Per a açò, el vehicle del servei de recollida disposa d'un dispositiu de seguiment GPS, la qual cosa permet analitzar les rutes realitzades i treballar amb dades actualitzades que permeten portar un millor control i seguiment del servei.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimarts, 31 Octubre 2017 13:28

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.