Giner exigeix explicacions a Ribó sobre el manteniment de les Sitges de Burjassot

Dimecres, 19 Setembre 2018 09:23 Escrit per  Cs Burjassot Publicat en Burjassot-VAL Vist 135 vegades

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit avui explicacions a l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre el manteniment d'un mur de les Sitges de Burjassot.

El portaveu de Cs Fernando Giner i el diputat autonòmic i coordinador de Cs a Burjassot, Toni Subiela, han acusat als consistoris de València i Burjassot de ser "els causants indirectes de l'esfondrament del mur del pati de les Sitges de Burjassot, Bé d'Interès Cultural i Monument Històric-Artístic Nacional, per no haver fet un correcte manteniment”.

“Volem saber si València ha complit amb les seues obligacions, ja que és el propietari de l'espai, i si ha reclamat a Burjassot el compliment de les seues obligacions”, ha explicat el portaveu de Cs, Fernando Giner.

Giner ha recordat que des de l'àrea de Turisme de València s'anava a incloure l'edifici en la seua oferta de turisme cultural i ha anunciat que farà preguntes sobre aquest tema a la delegació de Turisme.

Sobre aquest assumpte, el diputat autonòmic Toni Subiela ha declarat: “l'ensulsiada és el resultat d'una política de desídia i falta de manteniment del PSOE i de Compromís cap al monument, que és l'emblema del nostre poble. És la crònica d'una mort anunciada. Fa anys que s'està denunciant per tots del mal estat de les Sitges i s'estan reclamant obres de condicionament, perquè hi havia grans esquerdes i desnivells”. “Fa uns dies havien començat unes obres d'urgència, però lamentablement s'ha arribat tard i el mur s'ha enfonsat”, ha afegit.

Subiela ha explicat que “les visites al monument portaven suspeses des de fa mesos de forma preventiva, la qual cosa posa de manifest el mal estat de conservació de les Sitges”. “Des del bipartito ens van cridar alarmistes per denunciar alguna cosa que era una evidència”, ha assegurat el diputat de Cs.

Per a concloure, el diputat de Cs ha reclamat que s'engegue “un pla d'emergència perquè la situació no siga encara més greu i per a la reconstrucció i conservació del monument més significatiu de Burjassot”.

 

Informa Nou Horta. Cs Burjassot

Modificat el Dimecres, 19 Setembre 2018 09:25

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.