Burjassot celebra la festa de la seua patrona, la Mare de Déu i de Sant Miquel Arcàngel

Dilluns, 01 Octubre 2018 11:39 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 159 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quan el mes de setembre arriba a la seua fi, el municipi de Burjassot es disposa a celebrar la festa en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Cabeza. Després de la tradicional Baixada de la imatge de la Verge, el passat 19 de setembre, i la celebració de la Novena, la festa patronal culminà el 30 de setembre, amb l’arribada del dia gran, protagonitzat per les joves clavarieses de la Mare de Déu de la Cabeza 2018: Winona García, com a clavariesa major; Laura López; Claudia Esteban; Mireia Esteban; Sara Huguet; María Cebriá; Almudena Segovia i les germanes Elisa i Paula Tortajada.

No obstant això, el 29 de setembre, es celebrà també la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, una jornada festiva sempre lligada en el municipi, a la festa de la Patrona. Així, des de la clavaria de San Miquel, el clavari major de la qual és enguany David Cuadros, es va organitzar, per al divendres 28 de setembre, una vesprada d’animació, jocs, inflables, orxata i fartons per als més menuts. Aquesta vesprada festiva va tindre lloc en la Plaça de Els Furs, a partir de les 17h.

La festivitat de Sant Miquel Arcàngel, que la seua clavaria està integrada enguany per David Cuadros, com a clavari major; Javier Andrés; Claudi Aragonés; José Carbonell; Paco Carbonell; Carlos Domingo; Pepe Pardo; Raúl Soriano, Juan Carlos Subiela i Vicente Valle, començà a les 8h del matí, amb el volteig general de campanes i la tradicional despertà a càrrec dels clavaris i amenitzada musicalment per l’Agrupació Musical Los Silos. A les 19:30h, els clavaris de Sant Miquel es concentraren en la Plaça d’Emili Castelar per a dirigir-se a l’Església Parroquial de Sant Miquel on, a les 20h, va tindre lloc la Missa Solemne en honor a l’Arcàngel Sant Miquel, titular de la Parròquia. Després de la Missa, va tindre lloc la processó en honor a l’arcàngel que, de retorn al temple, es tancà amb un ramillet de focs artificials. Finalitzada la processó, es dispararen les 21 salves que anunciaren la proximitat del dia de la patrona.

El 30 de setembre, els burjassoters celebraren la festa de la Patrona des de ben d’hora, a les 8h, amb un volteig general de campanes. A les 10h, començà la recollida de les clavarieses en les seues llars, amb l’acompanyament musical de la A.M Los Silos. Finalitzada la recollida, totes les clavarieses es dirigiren a l’Església de Sant Miquel, per a participar de la Missa Solemne en honor a la Patrona, que començà a les 12h.

A les 14:30h, l’aparcament de les Palmeres va acollir el tret d’una espectacular mascletà, la qual ha canviat d’ubicació, amb l’objectiu d’aïllar la zona afectada del conjunt monumental del Pati de les Sitges. A la vesprada, a les 20h, es celebrà la solemne processó de la Mare de Déu de la Cabeza, que tornà a l’Ermita, custodiada per les imatges de Sant Miquel Arcàngel i del Patró, Sant Roc. La processó va discorrer pels carrers Bisbe Muñoz, Plaça Sequera, Màrtirs de la Llibertat, Fermín Galà i García Hernández, Rubert i Villó, Mendizábal, Godella, Fermín Galan i García Hernández, fins a arribar a l’Ermita, on una vegada entre la imatge de la Patrona, es cantà la Salve i es disparà un ramillete de focs artificials.

Com tota festa patronal a Burjassot, la jornada festiva va concloure, a les 23h, amb la tradicional Pujà i Rodà de Sant Roc, en la Plaça d’Emili Castelar, ambdues declarades Festes d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dilluns, 01 Octubre 2018 11:44