Burjassot presenta un plànol de temps per a impulsar els desplaçaments a peu i en bicicleta

Dilluns, 28 Octubre 2019 10:12 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 86 vegades

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Transició Ecològica que dirigeix directament l’alcalde, Rafa García, i gràcies al treball de l’Oficina de Sostenibilitat Local, ha elaborat i publicat un plànol de la localitat, diferent, útil i amable amb el medi ambient. Es tracta d’un mapa de la ciutat amb el qual els ciutadans i ciutadanes podran saber el temps en minuts que es tarda a anar caminant, o en bicicleta a diferents llocs d’interés, com poden ser centres educatius o de salut, estacions de metro, parcs i jardins, centres socials, monuments o llocs turístics.

 

 

Així, el plànol contempla els temps aproximats de trajecte, a peu o amb bicicleta, entre diferents punts geogràfics de Burjassot. El càlcul s’ha realitzat sobre l’estimació d’un vianant que camina a 5 quilòmetres per hora i d’un ciclista que pedala a 15km/h i per al càlcul del trajecte amb bicicleta s’ha respectat en sentit de la circulació en la calçada de la resta de vehicles.

 

L’objectiu que es persegueix aconseguir amb l’elaboració i difusió d’aquest plànol de temps entre la ciutadania és, principalment, promocionar l’ús del carrer per a desplaçaments no motoritzats i animar a la ciutadania a circular pel poble caminant o en bicicleta, a deixar el cotxe a casa i reservar-lo per a trajectes més llargs i a invertir en la seua salut, dedicant aqueixos minuts de trajecte, caminant o sobre rodes, fent exercici. D’aquesta manera a més, s’aconsegueixen també altres beneficis per a la preservació del medi ambient i de l’entorn, amb la conseqüent reducció de les emissions de C02, al mateix temps que també es caminarà cap a carrers més tranquils, menys sorollosos i més segurs.

 

El mapa de temps de Burjassot es podrà trobar, en paper, en diferents dependències municipals, però també estarà disponible en format digital, per a la seua consulta o descàrrega, en la web municipal. A més, disposa de codi QR.

 

La ciutadania té ara més fàcil realitzar els seus desplaçaments pel poble, sense necessitat d’agafar el cotxe, sabent que, per exemple, de l’Ajuntament al Mercat Municipal només hi ha deu minuts caminant o tres minuts amb bicicleta. 

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dilluns, 28 Octubre 2019 10:14

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.