Ciutadans Burjassot adverteix del final del termini per a demanar subvencions per a la rehabilitació de les Sitges

Dimecres, 12 Febrer 2020 13:52 Escrit per  Cs Burjassot Publicat en Burjassot-VAL Vist 78 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El portaveu de Ciutadans (Cs) de Burjassot, Toni Subiela, ha advertit que aquest dijous 13 de febrer acaba el termini per a la presentació de sol·licitud d'ajudes per a finançar la conservació de Patrimoni Històric dins del Programa 1,5% Cultural del Ministeri de Foment.

 

“El ministre Ábalos es va comprometre amb Burjassot a destinar 1 milió d'euros per a començar la restauració integral de les Sitges, i ara es presenta l'oportunitat que complisca la seua paraula”, ha assegurat Subiela, qui ha afegit que és “imprescindible” comptar com més prompte millor “amb un Pla Director de la Rehabilitació Integral de les Sitges”. “Aquest pla, a més de molta faena costa molts diners, per la qual cosa no es pot perdre ni una sola oportunitat”, ha remarcat.

 

En aquest sentit, el regidor ha informat que Cs Burjassot va presentar el passat 6 de febrer un escrit per a “recordar a l'executiu socialista que s'acostava el final del termini per a sol·licitar les ajudes” que concedeix el Ministeri. “Seria imperdonable que es retardaren les obres del nostre monument més emblemàtic per la tradicional ineficàcia del PSOE”, ha indicat l'edil de la formació taronja, al mateix temps que ha explicat que “aquest és el motiu que ha portat a Ciutadans, en el seu paper d'oposició constructiva, a recordar que el termini estava pròxim a la seua fi”.

 

“Les ajudes des del Ministeri de Foment, des de la Generalitat i des d'Europa seran necessàries per a rehabilitar el nostre monument, que mai degué arribar a l'estat d'abandó i deterioració en el qual es troba”, ha afirmat Subiela. Així, ha recordat que l'Ajuntament de Burjassot haurà de posar-se d'acord amb el de València, el propietari del monument, com que no està signat encara el conveni de cessió d'ús. “Confiem que d'una vegada per sempre, l'habitual falta d'entesa entre les administracions no acabe en la pèrdua d'una subvenció absolutament necessària per a la supervivència de les Sitges”, ha destacat el portaveu de Cs.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimecres, 12 Febrer 2020 13:54