Amb motiu del Dia del Medi Ambient el dia 5 de juny, Carrefour i P&G han llançat una nova edició de la iniciativa #MiPlayaSinPlásticos, en la qual platges de tota Espanya competeixen en una votació popular i les tres guanyadores de les 12 participants reben una campanya de neteja encapçalada per Jesús Calleja, estrela de televisió.

 

La platja de Massamagrell, rica en paisatge i biodiversitat, ha sigut seleccionada com una de les 12 platges finalistes que competeixen en aquesta votació, sent l'única platja de tota la Comunitat Valenciana a optar al guardó. Les votacions, que han començat hui, 4 de juny, s'allargaran fins al pròxim 31 d'agost.

 

En paraules de l'alcalde de la localitat, Paco Gómez: "El paratge natural de la platja de Massamagrell compta amb plantes com les gramínies, la campaneta de mar, el jonc negre, la creudeta marina i la posidònia i amb ocells, la qual cosa la converteix en un referent de biodiversitat que se suma a l'alt valor paisatgístic de les dunes costaneres. És tot un motiu d'orgull que siguem l'única platja de la Comunitat Valenciana que opta a guanyar aquest concurs i, en cas que ocórrega, que rebem a l'equip de neteja de platges encapçalat per una personalitat televisiva i defensor del medi ambient com és Jesús Calleja".

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

La bona coordinació entre el Centre de Salut i l'Ajuntament de Paiporta, l'actuació primerenca en les mesures de contenció conjuntes i el comportament responsable de la ciutadania han sigut les claus de la bona situació sanitària de Paiporta després dels tres primers mesos de pandèmia del coronavirus Covid-19. Aquestes són les principals conclusions de la reunió de coordinació i avaluació celebrada a l'Ajuntament, amb la participació de l'alcaldessa, Isabel Martín, el regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut, Rafa Gadea, i el coordinador del Centre de Salut, Juan Carlos Beguer.


Isabel Martín ha destacat al finalitzar la trobada com “la comunicació entre la Regidoria de Benestar Social i el Centre de Salut ha sigut fluïda des del primer moment, amb mesures conjuntes, col·laboració estreta a tots els nivells, i suport a les mesures de contenció proposades pel personal especialista de cara a previndre possibles contagis”.


Malgrat tot, la dirigent paiportina ha insistit en que “no podem baixar la guàrdia, encara estem en plena desescalada i cal pegar passos endavant ferms i segurs, i no anar enrere”. Per això, ha animat a la ciutadania a “seguir en tot moment els consells de les autoritats sanitàries, mantindre la distància física, tindre cura de la higiene de mans i utilitzar la mascareta”.


El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha agraït "la bona coordinació amb el Centre de Salut" i ha mantingut la "voluntat de seguir col·laborant amb totes aquelles necessitats que puguem satisfer des de l'Ajuntament". Gadea ha destacat com han funcionat iniciatives com la de repartiment de 'Medicaments a casa', amb la col·laboració de voluntariat de Creu Roja, l'efectivitat de la comunicació de les decisions del Centre de Salut a través del ban municipal amb megafonia a més dels canals de comunicació habituals en xarxes socials, i la coordinació a l'hora d'atendre aquelles persones vulnerables en els moments de confinament més estricte. "Hem fet un gran treball en equip i hem de continuar en aquesta línia", ha conclòs el regidor.


El coordinador del Centre de Salut, Juan Carlos Beguer, ha valorat que "la comunicació i la coordinació han sigut molt bones, hem sentit el suport de l’Ajuntament des del moment inicial de la pandèmia”. Sobre la situació sanitària general de la localitat, Beguer ha afegit que, “com en tota la Comunitat Valenciana, la incidència del virus s’està reduint, però no podem baixar la guàrdia”.


Segons les dades oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Paiporta registra actualment 35 casos positius de coronavirus Covid-19, amb 5 altes en l'última setmana. Tres persones de Paiporta han perdut la vida a causa de la malaltia des de l'inici de la pandèmia.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Manises s'ha reunit novament amb els representants dels mercats de venda no sedentària de la localitat amb la finalitat de reprendre l'activitat dels comerciants, sempre sota el compliment de la llei en aquesta fase dos de la desescalada.


El mercat dels dilluns tornarà el pròxim dia 8 de juny mentre que el mercat dels dimecres reprendrà la seua activitat el pròxim 10 de juny, tots dos en les seues ubicacions habituals, però amb les mesures de seguretat necessàries.


Es delimitarà el recinte per a poder controlar l'aforament des de les entrades i eixides als mercats. A més es reubicaran alguns puestos per a mantindre la distància mínima de seguretat exigida i es col·locaran unes lones separadores entre els parades.


A més, en aquesta fase 2 de la desescalada, podran eixir la totalitat de venedors a causa de la reubicació de parades i a la solidaritat d'alguns comerciants que han renunciat a una xicoteta part del seu espai.


La Policia Local de Manises juntament amb conserges municipals realitzaran controls d'accés en els quals es dispensarà gel hidroalcohòlic i serà obligatori l'ús de mascareta per a accedir al recinte. Aquestes mesures no impediran l'accés al mercat municipal de Els Pins que comptarà amb el seu propi control d'aforament com s'ha estat fent fins a l'actualitat.


Totes aquestes mesures es van acordar en la reunió que va tindre lloc aquesta setmana entre els representants dels mercats de venda no sedentària, la policia local, tècnics municipals i membres de l'equip de govern.


Des del consistori maniser som conscients que per a molts aquesta és l'única manera de guanyar-se la vida i per això, hem intentat fer un esforç de logística i organització perquè puguen eixir a vendre. A més, una de les mesures econòmiques inicials per a beneficiar a aquests venedors, va ser l'eliminació de la taxa de mercats ambulants a partir del 14 de març fins al 31 de desembre de 2020.


També volem agrair el seu esforç i compromís per a vendre sempre complint amb les normes i mesures establides tant per a venedors com per a compradors.

 

Fets anteriors
Recordem que durant les fases inicials de la desescalada, també es va mantindre una reunió amb els venedors amb la finalitat d'oferir diferents possibilitats per al muntatge de les parades. En la primera reunió mantinguda, es va proposar una nova ubicació, alternativa i temporal, que garantia els requisits de seguretat, la Ciutat de l'Oci i de l'Esport, per a poder complir amb les normes imposades per l'administració central. Els venedors van rebutjar aqueixa proposta, així com també van rebutjar la possibilitat d'eixir, en la ubicació habitual, per torns una vegada al mes per a poder complir amb el 25% de l'aforament permés en la fase 1 de desescalada.


Resultava totalment inviable muntar el mercat ambulant en les ubicacions fins ara actuals, amb les restriccions decretades inicialment en compliment de la llei.


A més, des de AVAME i AIVAV van enviar diversos escrits consensuats a l'Ajuntament sol·licitant que no es reprenguera l'activitat fins que s'assegurara la incorporació del 100% dels comerciants amb les mesures adequades de seguretat, tant per a clients com per a venedors.


Per tot això i amb la finalitat de garantir les mesures de precaució necessàries davant aquesta pandèmia, l'Ajuntament va proposar una alternativa que no va ser acceptada pels comerciants i, per tant, es va decidir no muntar fins a fases més avançades de la desescalada el mercat ambulant com la que actualment ens concerneix.

 

Informa Nou Horta. Manises

L'Ajuntament de Paterna reobrirà dilluns que ve, 8 de juny, el Parc Central i el Parc del carrer València, que han romàs tancats al públic des de mitjan març a causa de la crisi sanitària originada per la COVID-19 com a mesura de contenció de la propagació del virus.

 

Tal com ha manifestat la Tinenta Alcalde de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Nuria Campos "amb aquesta reobertura fem un pas més en la desescalada que estem realitzant a Paterna, progressiva, responsable i controlada, per a garantir les condicions de seguretat dels veïns i veïnes del municipi en aquesta situació excepcional".

 

En aquesta línia, Campos ha indicat que en aquests recintes s'aplicarà la normativa vigent quant a la distància de seguretat i l'ús obligatori de màscara quan no puga mantenir-se aquesta distància.

 

A més, el Parc Central, en el qual s'han automatitzat les portes per a augmentar la seguretat i l'eficiència energètica del recinte, estarà obert al públic amb horari, de 7 del matí a 1 de la matinada durant els mesos d'estiu i de 7 a 23 hores a l'hivern.

 

Així mateix, Campos ha indicat que "tots dos espais facilitaran l'esplai públic dels veïns" i ha recordat "la importància de la col·laboració ciutadana en el compliment amb les recomanacions sanitàries inherents a la Fase 2, ja que, encara que anem recuperant espais que havien romàs tancats, hem de continuar sent prudents i previnguts per a evitar contagis i prevenir la propagació del coronavirus a la nostra ciutat".

 

Informa Nou Horta. Paterna

Si alguna cosa ha unit als torrentins i torrentines durant aquests últims mesos en què la COVID-19 ha canviat els hàbits de totes les persones han sigut les iniciatives solidàries. Associacions, col·lectius, empreses o particulars s’han unit en diferents propostes, però totes amb un punt en comú: ajudar a tots els veïns i veïnes que ho necessitaven. Ara, en l’àmbit fester, és el torn per a la filà Hospitalaris i la capitania Contrabandistes, amb la col·laboració de la FMCT, que han organitzat una recollida d’aliments per a l’Economat de Càritas de Torrent. Per això, durant el dissabte 6 de juny de 10 a 20 h s’arreplegaran en la caserna de Hospitalaris, Sant Roc, 20, aliments no peribles.

 

En aquesta col·laboració amb l’Economat cal sumar la carrera virtual solidària que va organitzar el Grup Missió de la Parròquia de l’Asunción i que va tenir lloc el 23 i 24 de maig. L’esdeveniment va aconseguir recaptar 9.777,54, unint-se 800 participants, una xifra molt positiva i que ha sigut íntegrament donada per a la compra d’aliments per a les famílies que més els necessiten.

 

Així mateix, l’equip Torrent C.F. encara té activa un compte bancari per a realitzar donacions perquè cap família es quede arrere. El número del compte és: ES17 3118 2024 1027 2001 5098; poden fer-se ingressos des d’1 € fins al dia 15 de juny.

 

Com no podia faltar, ADISTO, associació que sempre col·labora en tot el que se li proposa, està confeccionant una sèrie de turbants per a evitar que les persones que hagen de treballar amb màscara i, per tant, fer ús d’elles durant moltes hores, puguen estar més còmodes i protegir-se les orelles.

 

Per part seua, Col·lectiu Soterranya no ha parat ni un sol moment i des del principi va estar fabricant viseres solidàries per a repartir pels centres de salut, residències i hospitals o comerços de primera necessitat. Ara, han tornat a posar en marxa el seu taller social de Bicis Per a Totes, donant resposta a les peticions i la necessitat de tantes persones de disposar d’aquest mitjà de transport i que no poden adquirir.

 

Finalment, la comunitat educativa ha estat molt involucrada i ha desenvolupat diferents propostes, com ‘Tirem avant amb art’, una iniciativa de el IES Tirant lo Blanc consistent a adornar els balcons i finestres de cors verds per a donar esperança i reconèixer la gran labor de tots els professionals que han treball pels altres.

 

El alumnat de MontSió també va participar en un projecte per a animar a les persones majors pertanyents a la residència Santa Elena, per la qual cosa els van escriure cartes amb missatges d’esperança, un gest que va emocionar als receptors d’aquests correus. D’altra banda, les AMPAS de Veles e Vents, Antonio Machado, Federico Maicas, Sant Pasqual i Miguel Hernández es van unir per a confeccionar màscares.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament de Foios, des de la Regidoria de Salut, ha començat a repartir mascaretes pediàtriques per als xiquets i xiquetes de la localitat d'entre 3 i 14 anys. Des del dilluns 1 i fins al final de la setmana, el repartiment es fa en diferents horaris i ubicacions per a cadascun dels grups que s'han elaborat, separant per edats i centres educatius.

 

Gràcies a la col·laboració del sindicat d'infermeria SATSE, en cadascun dels punts de recollida, hi ha infermers i infermeres que, a més de fer l'entrega de la mascareta, fan una breu explicació de com s'han d'utilitzar correctament. En aquesta línia, a través de la web i les xarxes socials municipals, s'ha publicat un vídeo on la Pediatra del Centre de Salut de Foios, la Doctora Blanca Borràs, ha donat unes nocions bàsiques sobre l'ús de les mascaretes.

 

Paco Serrano, regidor de salut, ha assenyalat que "les mascaretes s'han de portar sempre que no es puga respectar la distància de seguretat, com en el transport públic o els comerços, i des de la regidoria hem vist que era important fer arribar al veïnat aquestes mascaretes pediàtriques perquè són les més complicades de trobar".

 

Elena Plaza, des del SATSE, ha destacat que "el sindicat està molt compromés amb la formació dels professionals infermers i fisioterapeutes, i també amb la informació i educació en matèria de salut cap a la població". A més, Plaza ha afegit que "des del SATSE respondrem sempre a totes les invitacions futures per a poder formar part d'aquest tipus d'activitats".

 

Tant en la web com en les xarxes socials municipals s'ha publicat la relació de llocs i horari en què s'han de recollir les mascaretes. Els grups s'han distribuït en diferents edificis municipals depenent de l'escola i curs al qual van els xiquets i xiquetes. Per a fer la recollida, només s'ha de portar el DNI i únicament es repartiran mascaretes per als xiquets empadronats a Foios.

 

Informa Nou Horta. Foios

L’Institut d’educació secundària Clara Campoamor d’Alaquàs impartirà per al nou curs 2020-2021 el Cicle Formatiu de Grau Superior en Transport i Logística. Es tracta d’un compromís assumit per l’Ajuntament d’Alaquàs amb tota la comunitat educativa que s’ha fet realitat gràcies al treball realitzat conjuntament amb la Conselleria d’Educació, que ho va comunicar oficialment ahir dimecres 3 de juny.

 

Es tracta d’un cicle amb projecció de futur donades les noves activitats logístiques previstes amb el desenvolupament del sector VI del polígon dels Mollons i que suposarà una ampliació de vora 82.000 metres quadrats que quedaran distribuïts en dos sectors. Una parcel·la d’estos sectors, dotada amb 46.817 metres quadrats, es destinarà a una nau logística de 32.000 metres quadrats.

 

La realització d’aquests estudis condueix a l’obtenció del títol de Tècnic Superior en Transport i Logística, un títol oficial de la família professional de comerç i màrqueting que capacita l’alumnat per gestionar i controlar les operacions de transport de mercaderies i de viatges en l’àmbit nacional i internacional. Aquest títol permet la continuïtat dels estudis iniciats amb el cicle de grau mitjà d’Activitats Comercials de la família de comerç i màrqueting que ja s’imparteix en el centre.

 

Es tracta d’uns estudis amb diferents eixides professionals relacionades amb el transport de viatgers per carretera, o inclús de transport terrestre, aeri, marítim i multimodal. Amb aquests estudis es podrà aspirar a càrrecs com cap d’operacions, gerents d’empreses de transport o operadors.

 

Per tal d’accedir a aquest cicle, s’ha d’estar en possessió del títol de batxillerat o del títol de Tècnic de Formació o Professional LOE/LOGSE o el títol de Formació Professional de Segon Grau o equivalents. Si les persones interessades en cursar-lo tenen a partir de 19 anys, es podrà accedir també a través de prova sense complir aquests requisits però tindre 19 anys d’edat.

 

La presentació de sol·licituds per a la matrícula es podrà realitzar del 16 al 25 de juny de manera telemàtica. Per a més informació es pot contactar amb el centre d’educació.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Godella, després de reunir-se amb la Junta Local de Festes, ha acordat per unanimitat cancel·lar les festes de 2020, previstes per al mes d'agost, a conseqüència de la greu crisi sanitària provocada per la COVID-19.


La decisió s'ha pres sobre la base de que no es garanteix la normal celebració dels festejos.


Des del consistori han explicat que ha sigut una decisió difícil. “Amb la situació actual, hem de garantir la seguretat per a protegir la salut de tota la població.


A més, han enviat a tot el municipi un missatge d'esperança i il·lusió de cara a les festes de 2021, on “gaudirem més que mai dels nostres actes i tradicions”.


Part dels diners destinats a les festes d'enguany s'invertirà en ajudes socials i un pla d'ocupació.

 

Informa Nou Horta. Godella

Pàgina 1 de 1646