La proposta de concessió del premi 9 d’Octubre a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil va ser aprovada per unanimitat al ple municipal del mes de juliol celebrat ahir, 30 de juliol de 2020.


Els Premis 9 d'Octubre Ciutat de Manises es van constituir per l'Ajuntament amb la finalitat de reconéixer als homes i dones que s'han caracteritzat per la seua entrega, dedicació, suport i impuls en qualsevol dels aspectes polítics, socials, festius, solidaris, laborals i artístics de la Ciutat de Manises.


En aquest sentit, és destacable la tasca desinteressada i totalment altruista d’aquests voluntaris que, durant els mesos més crítics de la pandèmia provocada per la Covid 19, han treballat de manera incessant per ajudar i col·laborar en tot el possible amb els ciutadans i ciutadanes de Manises.


Des de l'Ajuntament de Manises volem agrair especialment tot el treball i esforç realitzat, no sols en aquesta situació de crisi sanitària, sinó en qualsevol activitat habitual en la qual es requereix de la seua col·laboració, motiu pel qual s’ha decidit concedir el guardó més important de la ciutat de Manises, el premi 9 d’Octubre.
El lliurament d’aquest premi tindrà lloc al mes d’octubre de 2020, sempre que les circumstàncies i l’evolució de la crisi sanitària de la Covid 19 ho permeten.

 

Més informació
L'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Manises naix l'any 1998. Al llarg dels seus vint-i-dos anys d'existència, el seu personal i mitjans han anat creixent considerablement, i són un referent a nivell comarcal, i nacional. Està formada per un nombrós grup de voluntaris, un cap d'agrupació i un subcap d'agrupació. Entre les seues funcions principals, l'Agrupació de Protecció Civil Manises dóna suport als cossos d'emergències (Policia Local, bombers, serveis sanitaris…) i realitza anualment més de 6.000 hores de servei, tant en serveis preventius, guàrdies o intervenció en emergències, tal com recull la Llei 13/2010, com en intervencions complementàries en emergències. En situacions de preemergència meteorològica i d'incendis forestals, s'estableixen reforços de guàrdia per a atendre possibles incidències derivades de fenòmens meteorològics adversos, i per a controlar zones amb risc d'incendi forestal. Enguany, a més a més, aquesta agrupació ha realitzat i realitza un treball excepcional per la crisi sanitària de la Covid-19, arribant a totes les cases maniseres per donar suport a les famílies més vulnerables davant dels efectes de la pandèmia. Sense la seua labor voluntària, l’ajuda als nostres veïns i veïnes hauria sigut més difícil i la corporació municipal, i tota la ciutadania, només que pot tindre paraules d’agraïment per al col·lectiu de voluntaris de Protecció Civil de Manises, un grup que ha sigut l’ambaixador i la punta de llança del voluntarisme a la nostra ciutat.

 

Informa Nou Horta. Manises

L’Ajuntament de Torrent s’ha reunit en diverses ocasions durant les últimes setmanes amb els diferents responsables de Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica, entre les competències de la qual es troben la gestió dels centres d’atenció primària i consultoris auxiliars, per a analitzar la situació actual i tractar les mesures necessàries a aplicar. D’aquestes reunions, mantingudes per la regidora de Sanitat, Marina Olivares, s’ha obtingut el compromís per part de Conselleria de la reobertura del Consultori Auxiliar de Sants Patrons, el qual tornarà a prestar servei i a funcionar com ha sigut habitual, com a la situació sanitària ho permeta.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “des de Mislata ens hem posat com a prioritat ser líders en aquesta matèria; aportar idees, experiències i treball per a fomentar la sensibilització en el respecte de l'entorn, en sostenibilitat mediambiental, però també en valors d'igualtat que garanteixen un futur millor a la ciutadania”.

 

Els ODS es van constituir al setembre de 2015, després d'un acord internacional de l'Assemblea General de les Nacions Unides. Des d'aquell dia, les administracions estatals, autonòmiques i locals han posat en marxa accions per a avançar en matèria de sostenibilitat i complir així els compromisos adquirits. Una estratègia que té un enfoc transversal entre participació, ecologia, serveis públics i accés als recursos bàsics. Ara, Mislata se sumarà a la xarxa d'entitats locals d'Agenda 2030 per a convertir-se en motor d'aqueixos canvis.

 

Entre els objectius, amb aquest projecte Mislata aspira a augmentar la promoció i sensibilització en respecte mediambiental, buscar aliances que legitimen tots els projectes que s'han posat en marxa per a incrementar-los i accelerar-los, crear un fòrum d'intercanvi amb altres governs locals o, al fil de l'actualitat, afavorir la posada en marxa d'iniciatives d'actuació per a garantir benestar social després de la crisi provocada per la covid-19.

 

Cal recordar que des de la regidoria d'Innovació i Agenda 2030 ja han posat en marxa un Pla Director que està ajudant a fer dels serveis públics una plataforma més integrada, sostenible i accessible. Un projecte que ha donat els seus primers passos, i aspira a integrar moltes idees entorn de la millora de l'espai públic, la ciutat intel·ligent, o l'extracció de noves solucions d'energia per a reduir l'impacte mediambiental del consum elèctric municipal.

 

Per al regidor d'Agenda 2030, Martín Pérez, “posarem tota l'atenció en aquesta xarxa de ciutats des de la seua fundació perquè servisca d'intercanvi d'idees, per a l'aprenentatge mutu, per a ser més determinants i ampliar una xarxa d'idees en les quals ja estem treballant, així com col·laborar en la realització d'altres projectes. Perquè és el moment de prendre decisions valentes en la cura del nostre planeta, és un assumpte d'emergència, de màxima prioritat, i hem d'afrontar-lo cooperant entre totes les administracions”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Aquest divendres ha tingut lloc a Paiporta la presentació de l’exposició 'El Museu ix al carrer'. Per quart any consecutiu, el Museu de la Rajoleria ix del seu espai físic i trau part de la seua col·lecció als carrers de Paiporta.


Enguany la mostra està pensada per fer gaudir a la població paiportina dels fons del Museu i acostar-li la cultura local i les nostres arrels. Com a principal novetat, cadascun dels 15 panells fotogràfics arreplegarà imatges sobre diferents temàtiques relacionades amb la vida del poble. Així mateix, la seua ubicació estarà relacionada amb els llocs on tenien lloc aquestes escenes i activitats: festes, vida social i pública, activitat productiva, retrats o la dona són algunes de les imatges que es podran veure.


L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín; la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, acompanyades d'altres membres de la corporació municipal, així com de la tècnica del Museu, Eva Sanz, que ha fet una breu explicació i introducció al conjunt de la mostra.


Per a l'alcaldessa, Isabel Martín, “l'exposició combina memòria col·lectiva, història, patrimoni, cultura, antropologia, urbanisme i multitud d'aspectes que ens fan reflexionar sobre les nostres arrels, i té un gran valor, tant per a la gent major, que pot recordar, com per a la gent jove, que pot aprendre la forma de viure i relacionar-se dels nostres avantpassats”.


“El Museu ix al carrer és una mirada enrere al nostre passat com a poble i societat, que ens permet agafar perspectiva de l’evolució i canvi de Paiporta”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Cultura Maribel Albalat.


Amb aquesta exposició es sobrepassen el centenar d’instantànies compartides a peu de carrer al llarg d’aquests quatre anys.


El punt de partida del recorregut, amb el primer panell i el plànol d'ubicació de la resta, es troba a l’Ajuntament. La mostra es podrà veure als carrers del poble des d’aquesta mateixa setmana i fins a la tardor.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

LABORA ha concedit a l’Ajuntament de Torrent una subvenció de 225.251,69 € gràcies al programa EMCORP 2020, destinat a la contractació de persones desocupades inscrites en LABORA i de, almenys, 30 anys d’edat, en col·laboració amb corporacions locals.

 

Per això, el mes de setembre, el consistori iniciarà diversos processos de selecció per a incorporar durant 6 mesos a jornada completa a 2 treballadors/as socials, 1 integrador/a social; 2 auxiliars administratius i 1 tècnic administratiu; 1 oficial de pintura i 2 d’obra de paleta; 1 peó d’obra i 4 de pintura.

 

Aquestes persones s’integraran en diferents departaments municipals on desenvoluparan actuacions d’interés general i social per al municipi.

 

D’altra banda, Torrent està pendent de dues noves convocatòries de subvencions que ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, perquè els consistoris valencians puguen contractar reforços per a lluitar contra el COVID-19, alhora, que es genera ocupació i es promou l’ocupabilitat de les persones beneficiàries; objectius que comparteix l’Ajuntament de Torrent pel que sol·licitarà a LABORA aquestes ajudes.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Oficina d‘Informació d’Aldaia, a l'Ajuntament, ha cobrat una especial importància des de la declaració de l'Estat d'Alarma i així es manté durant la denominada ‘nova normalitat’ amb la pandèmia provocada pel COVID-19.

 

D'esta manera, l'atenció telefònica s'ha multiplicat durant els últims cinc mesos, i s'han gestionat una mitjana de 800 telefonades en l'Oficina d'Informació d'Aldaia (OIA), formada per un equip que no ha deixat de prestar el servei en tot este temps. De fet, s'han ampliat horaris i s'han reforçat les mesures de seguretat per a continuar atenent i informant amb totes les garanties sanitàries.

 

La regidora d'Atenció a la Ciutadania, Laura Delgado, assegura sentir-se “molt orgullosa del treball que ha exercit i está exercint tot el personal de nostra OIA durant la pandèmia. Des de l'Oficina d'Informació d'Aldaia sempre s'atén els nostres veïns i veïnes amb afany d'ajudar, i amb l'afecte de qui porta mitja vida ajudant a qui necessita assessorament.”

 

La informació de la ciutadania és un pilar fonamental a Aldaia i, per tant, l'atenció des del consistori ha sigut sempre un clar objectiu. “Es tracten tot tipus de consultes, i durant el confinament la gent ha estat particularment sensible. Ha sigut molt el treball realitzat, tant de manera presencial com telemàtica. Hi havia tanta demanda que han arribat a doblegar el seu horari per a gestionar tots els mails, missatges i crides rebudes. No podem sentir-nos més orgullosos i agraïts amb l'equip que forma nostra OIA”, apunta la regidora.

 

A més del correu electrònic, o marcant el 961501500, com a quarta via de comunicació amb el consistori, existeix la denominada ‘Bústia ciutadana’ que atén personalment l'edil i que respon una mitjana de 40 consultes diàries de la ciutadania a Aldaia.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

L'Ajuntament de Benetússer, ha millorat, adequat i adaptat a la Nova Normalitat l'espai dels paellers de Monte Alto perquè els veïns i veïnes de la localitat puguen disfrutar d'aquesta zona d'oci amb totes les mitjanes de seguretat i higiene necessàries per a frenar l'expansió del COVID19.

 

"Hem posat a punt els paellers perquè els nostres veïns i veïnes puguen disfrutar d'una forma segura d'aquest espai d'oci a l'aire lliure tan important per al nostre poble. Volem que puguen fer ús d'aquest espai tenint la tranquil·litat que es respecten totes les mesures marcades pel Ministeri i la Conselleria de Sanitat", ha remarcat Eva Sanz, alcaldessa de la localitat.

 

Així doncs, com a primera mesura, l'accés està restringit baix cita prèvia i sota l'acceptació de les indicacions proporcionades per un conserge, que serà l'encarregat de realitzar el control d'accessos amb la pertinent presa de dades de contacte per a garantir la traçabilitat davant una possible infecció.

 

Aquest treballador cuidarà a més de l'espai durant la jornada, garantint la desinfecció dels espais comuns durant el seu ús i vetlarà també perquè es complisquen de totes les mesures per a frenar l'expansió del COVID19.

 

D'aquesta manera, les persones que vulguen accedir a aquest recinte hauran de demanar cita prèvia telefonant al 679855406 de dimarts a divendres de 17 a 20 hores i dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores. En aquesta crida hauran d'informar sobre el nombre de persones que faran ús de la parcel·la i sobre si desitgen fer ús dels paellers, amb la finalitat de poder incloure'ls en la llista de torns d'ús.

 

A més, s'ha parcel·lat l'espai, creant 10 parcel·les de més de 100m2 que permeten reunir-se en un mateix espai delimitat fins a 20 persones, un espai que compta amb la suficient amplitud per a garantir la distància interpersonal.

 

També s'han col·locat diversos dispensadors de gel hidroalcohòlic per a facilitar la desinfecció de mans: un a l'entrada, un altre al costat de la font, i dues en els banys. Així mateix, s'han habilitat 3 banys, un d'ells adaptat per a persones amb discapacitat.

 

L'horari dels paellers de Monte Alto serà de dimarts a divendres de 17.00 a 24:00 hores, els dissabtes de 10.00 a 01.00 hores i els diumenges de 10.00 a 18.00 hores. Els dilluns l'espai estarà tancat.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

 

 

 

Amb 4.778 autònoms registrats a 30 de juny, Paterna continua sent un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb major taxa d'autoocupació.

 

Per això, i amb l'objectiu de continuar fomentant i impulsant l'autoocupació i la creació d'activitat empresarial independent a la ciutat, l'Ajuntament de Paterna, a través del Servei d'Empresa, Indústria i Universitat que dirigeix el propi Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha tornat a convocar, per cinqué any consecutiu, el Xec Emprenedor/a 2020.

 

Tal com ha recordat el primer edil “ Paterna és pionera a la Comunitat Valenciana en la creació de programes de suport a l'emprenedor, sent el primer consistori que ha concedit ajuda econòmica a noves activitats generades en el seu terme municipal”.

 

A més, Sagredo ha assenyalat que “aquesta ajuda, que està dotada inicialment amb una partida pressupostària de 75.000 euros, és una mostra més de la ferma aposta i suport de l'Executiu socialista pel desenvolupament econòmic i l'ocupació a la nostra ciutat”.

 

El primer edil ha destacat la utilitat i el bon acolliment que aquestes ajudes a fons perdut tenen entre la ciutadania paternera i, referent a això, ha indicat que “des de la seua primera convocatòria l'any 2016, el xec Emprendedors ha permés obrir a Paterna prop de 300 nous negocis que han contribuït a la riquesa i diversitat del teixit empresarial local amb diferents activitats que van des d'un restaurant, una agència de viatges fins a un taller mecànic o una perruqueria”.

 

En aquest sentit, Juan Antonio Sagredo ha destacat que “encara que ens trobem en una etapa amb un alt component d'incertesa i risc derivat dels efectes ocasionats per la pandèmia originada per la COVID-19, l'emprenedoria i les persones emprenedores són imprescindibles per a poder desenvolupar l'activitat econòmica i eixir a poc a poc de la crisi, màximament en una situació on sabem que la pujada de la taxa de desocupació incrementarà la tendència a emprendre per necessitat”.

 

El Xec Emprenedor/a és una ajuda a fons perdut que poden sol·licitar tots aquells veïns i veïnes de Paterna desocupats/as que òbriguen un negoci en el municipi sempre que mantinguen l'activitat objecte de la subvenció un mínim de 12 mesos. La seua quantia va des dels 800 euros fins als 1.400 euros, depenent de la situació del beneficiari, si és autònom en règim general, menor de 35 anys, major de 45 anys o aturat de llarga duració, discapacitat, víctima de violència de gènere o persona en exclusió social.

 

Es tracta d'una ajuda de sol·licitud telemàtica molt senzilla a través de la seu electrònica de l'ajuntament (https://sede.paterna.es/opensiac/action/tramitesinfo?method=enter&id=409), que a més té una tramitació molt ràpida i un termini que oscil·la entre els 30 i els 45 dies per a fer efectiu el pagament als seus beneficiaris des que s'aprova la sol·licitud.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Pàgina 1 de 1703