L’alumnat dels tallers de jardineria del Centre de Formació Francesc Ferrer Martí d’Alaquàs, sota la coordinació dels Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Alaquàs i l’empresa Solivent Paisatges, ha realitzat una solta de fauna auxiliar en diferents zones de la població com ara els carrers San Ramon, Rigoberta Menchú, Pare Guillem i plaça de la Constitució per al control biològic de la plaga Macrohomotoma gladiata, més coneguda com psila del ficus, específica dels Ficus microcarpa. L’Ajuntament d’Alaquàs té previst realitzar altres soltes de reforçament en aquests punts i en altres localitzacions del municipi.

 

Abans de realitzar la solta, l’alumnat va rebre una xerrada sobre la gestió de plagues verdes que s’està realitzant al municipi d’Alaquàs i de les diferents tècniques i mètodes de control biològic que tenim a la nostra disposició a càrrec de l’assessor en Gestió Integada de Plagues (GIP) i tècnic de Solivent, José Argente.

 

Els símptomes d’aquesta plaga són fàcilment visibles per la gran quantitat de secrecions ceroses de color blanc, típic recobriment cotonós de las nimfes, que dóna als ficus l’aspecte d’estar “nevats”. Es produeix un deteriorament al fullatge de l’arbre i l’afectació a vies públiques, vehicles i mobiliari ubicat baix de les seues copes.

 

La fauna auxiliar alliberada és l’Anthocoris nemoralis, un depredador de la psila i el Cryptolaemus montrouzieri, encara que és un depredador més específic de diferents tipus de cotxinilla, també ajuda al control de la psila del ficus.

 

Aquesta activitat, de control biològic, serveix d’alternativa a l’aplicació de productes fitosanitaris, i a la mateixa vegada, aquesta minimització d’aplicacions insecticides afavoreix l’establiment de la fauna auxiliar autòctona, en una actuació més per a continuar renaturalitzant el nostre poble.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Foios destinarà 10.000 € en ajudes al sector de l'agricultura amb l'objectiu de combatre els efectes de la pandèmia. Tal com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Amparo Pérez, "l'estabilitat agrícola a Foios té un impacte mediambiental directe i indirecte sobre la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, però també sobre l'activitat econòmica del nostre municipi. Per això, aquesta subvenció, que l'hem aprovada tenint en compte una estimació de quants agricultors professionals treballen al poble, pretenen ajudar a un sector que també ha patit les conseqüències derivades de la Covid-19".

 

D'aquesta manera, podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes, les persones físiques o jurídiques del sector agrícola, que treballen les terres del terme municipal, i que complisquen els següents requisits: estar donat d'alta fiscal en el règim especial agrari o assimilat en el moment de la sol·licitud amb una antiguitat mínima d'1 any; estar donat d'alta en la Seguretat Social en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Propi Agraris o assimilat amb una antiguitat mínima d'1 any; i trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i amb l'Ajuntament de Foios.

 

El termini per a presentar les sol·licituds estarà obert durant 15 dies hàbils des de l'endemà de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València. Així, tota la documentació a presentar, juntament amb la formalització de la sol·licitud estarà disponible a la pàgina web de l'Ajuntament a través del següent enllaç: https://www.foios.es/va/pagina/ajudes-persones-agricultores-culpa-situacio-generada-covid-19

 

La quantia total d'aquesta subvenció ascendeix a 10.000 €, que es repartiran en ajudes de 100 € fins a 10 fanecades i de 200 € de 10 a 20 fanecades, més un import de 10 € per cada fanecada addicional. La quantitat màxima a percebre per una única persona beneficiària serà de 600 €.

 

Així mateix, aquestes ajudes seran compatibles amb altres subvencions provinents de qualsevol altra administració pública, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

 

Per a l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, "amb aquestes ajudes impulsem l'activitat econòmica del sector agrari que no només suposa un valor actiu per al nostre poble, sinó que, a més, genera una agricultura de proximitat en sintonia amb l'aposta per la lluita contra el canvi climàtic i l'alimentació sostenible que estem fomentant des de l'Ajuntament".

 

Informa Nou Horta. Foios

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Sedaví va acollir ahir l'acte protocol·lari de lliurament dels Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic del curs 2019-20, d'acord amb la resolució 20/01/2021 de la Direcció General d'Innovació Educativa, i que s'havia posposat a causa de la pandèmia de la COVID-19.

 

L'alumnat, acompanyat pels seus familiars, va ser rebut per l'alcalde de Sedaví José Francisco Cabanes i la regidora d'Educació Amparo Cuenca. El primer edil va posar en valor el seu treball, igual que el dels professors, directors i membres del Gabinet Psicopedagògic i la seua adaptació amb tots els problemes derivats de la pandèmia a nivell municipal i en els centres escolars, ressaltant els bons resultats obtinguts i animant-los a continuar per aquest camí al llarg de la seua vida acadèmica. Finalment els va donar una tablet i una borsa amb diferents obsequis del consistori i es van fotografiar amb els directors dels seus respectius centres Sergio Monzó, Daniela Gómez-Mansilla i Héctor Pérez.

 

Les distincions en primària van recaure a Sofia Villalón del CEIP Fernando Baixauli i en Víctor Coronado, Andrea González i Andreu Moreno del CEIP Sant Clement, mentres que en secundària Cristina Olmos, Carles Sahuquillo i Ángela Blanco, tots ells de l'IES Sedaví, van ser els premiats.

 

Informa Nou Horta. Sedaví

El Ayuntamiento de Paterna y el C.F. Casas Verdes organizan, por quinto año consecutivo, el IV Campus de Fútbol Barrio de La Coma para impulsar la integración social de los y las menores de este barrio.

 

Así lo ha explicado la concejala de Inclusión Social y Políticas de Igualdad, Isabel Segura, que ha precisado que “en este campus, los/as jóvenes de La Coma podrán disfrutar de entrenamientos y juegos para desarrollar habilidades como el trabajo en equipo, el compañerismo, el respecto y la solidaridad”.

 

El Campus, que será gratuito para los/as participantes, se celebrará del 5 al 9 de julio en horario de 9 a 14 horas en el campo de fútbol de La Coma.

 

El área de Deportes del Ayuntamiento ha cedido las instalaciones mientras que desde la de Inclusión Social se harán cargo de los monitores del material necesario para la realización de las actividades previstas.

 

El Teniente Alcalde de Modernización y Cultura del Esfuerzo, José Manuel Mora, ha destacado que “año tras año colaboramos con el CF Casas Verdes para poner en marcha esta iniciativa que supone ofrecer una alternativa deportiva a los niños y niñas del barrio, impulsando su integración social y permitiendo que disfruten de los valores del deporte”.

 

El Campus, que contará con la participación de Pepe Claramunt, ex jugador del Valencia CF, está dirigido a 45 jóvenes de entre 9 y 14 años, y los interesados pueden inscribirse a través del teléfono 678 877 562.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Veïns i veïnes de Massamagrell van participar el passat diumenge 20 de juny en la recollida de residus de la platja del municipi.

 

Aquesta activitat mediambiental va ser organitzada per la Clínica Veterinària La Graveta, situada en la localitat, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Massamagrell, i estava organitzada amb la finalitat de conscienciar a la població del manteniment i neteja de la platja de cara als mesos d’estiu, en els quals hi ha més afluència de persones.

 

L’acció es va desenvolupar a primera hora del matí, coincidint amb les hores de menys sol, i les persones voluntàries que van participar en l’activitat van recollir botelles, llandes, burilles, plàstics en general i tota mena de residus que arriben a la mar de manera voluntària o involuntària.

 

Entre aquest grup de persones es trobaven regidors i regidores de l’equip de govern i l’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, que va donar les “gràcies a tots i totes els que heu participat i col·laborat en aquesta activitat. Mantenir el nostre entorn lliure de fem és responsabilitat de tota la ciutadania, però encara continuen sent necessàries aquest tipus d’accions”.

 

Raquel Gómez, regidora de Sostenibilitat Ambiental, assenyalava que: “a través d’aquestes campanyes de conscienciació tractem de sensibilitzar, conscienciar i implicar la ciutadania en la importància de recuperar la naturalitat de la nostra platja”.

 

De manera paral·lela a aquesta activitat, els caps de setmana de juny i juliol s’està realitzant un voluntariat per a la conservació del chorlitejo patinegro en la marjal de Rafalell i Vistabella, organitzat per l’Ajuntament de València en col·laboració l’Ajuntament de Massamagrell i amb la Societat Valenciana d’Ornitilogia, Ambiens i Acció Ecologista Agró.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

L’Ajuntament de Torrent continua la campanya per a combatre les plagues de mosquit tigre. A les tasques habituals de prevenció, aquesta setmana se li ha sumat la desinfecció dels embornals interiors i exteriors del Pavelló del Vedat, espai cedit per l’Ajuntament a Sanitat per a la vacunació de la població contra la COVID-19.

 

Aquest pla de xoc, dut a terme per l’àrea de sanitat del consistori, va començar el mes de maig passat i es prolongarà fins a octubre. Les zones objectives d’aquests tractaments són, principalment, aquelles propenses a patir estancament d’aigües i els seus voltants, com els barrancs i espais adjacents, juntament amb unes altres del nucli urbà susceptible d’acollir larves d’aquests insectes, com els parcs infantils amb vegetació i zona enjardinades, així com els embornals, sistemes de desguàs o séquies de reg situats en la rodalia d’aquests recintes recreatius.

 

“Enguany la campanya de prevenció s’ha incrementat en 6.500 euros i va acompanyada d’una campanya informativa perquè la ciutadania ajude a impedir la reproducció del mosquit tigre”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Marina Olivares.

 

A més d’aquesta actuació, l’Ajuntament de Torrent ha dut a terme estudis previs i d’observació directa en zones amb el risc de plagues.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa tota una sèrie d’actuacions per a lluitar contra l’abocament d’enderrocs i residus il·legals en diferents zones del terme municipal. Així ho ha anunciat hui la tinenta alcalde de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Núria Campos, qui ha explicat que “entre aqueixes actuacions destaca el tancament d’accés de més camins, una mesura amb la qual el consistori vol evitar que proliferen punts d’abocament tant en terrenys públics com en terrenys, en els quals legalment l’Ajuntament no pot actuar fins que es complisquen els terminis administratius”.

 

En aquest sentit, Campos ha indicat que “en aquests camins es col·locaran barreres amb cadenats i monticles elevats de terra i rases, que no permetran accedir amb vehicle a les persones que no siguen propietàries d’aquest”. De la mateixa manera, ha puntualitzat que “en el cas dels terrenys privats, l’Ajuntament informarà prèviament del tancament als seus propietaris, facilitant-los a més la manera d’accedir a aquest”.

 

Referent a això, la tinenta alcalde també ha afirmat que la Policia Local juntament amb els tècnics municipals ja hi han georeferenciat les zones afectades per abocaments així com aquelles susceptibles de convertir-se en punt d’abocament incontrolat. En aquestes zones, el personal de la brigada de l’Ajuntament juntament amb el de l’empresa municipal GESPA està procedint, des de hui, al tancament d’accés rodat per a evitar així que es depositen nous abocaments.

 

Paral·lelament a aquestes actuacions, els serveis municipals estan comprovant l’existència d’aquests punts, verificant la seua titularitat (pública o privada) i realitzant una acta per a determinar qualitativament i quantitativament l’abocament, segons el tipus de residu i la quantitat. Sobre la base d’això, si es tracta de punts en terrenys municipals, el consistori procedeix a la seua neteja immediata a través d’un gestor de residus autoritzat.

 

En cas que els abocaments es troben en terrenys privats, el consistori iniciarà el procés administratiu per a instar el propietari a la neteja del mateix en un termini determinat, transcorregut el qual podran imposar-se multes coercitives si no retira els abocaments. En aqueix cas, i acollint-se als terminis legals, l’Ajuntament pot executar subsidiàriament la neteja en terrenys privats, amb càrrec al titular del terreny per no complir amb les seues obligacions.

 

En aquest sentit, des del consistori ja s’ha realitzat la retirada de residus en diversos punts del municipi, com la recentment efectuada en la Partida del Rabosar, en la qual es van recollir 90 tones d’enderrocs i deixalles.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Torrent posa en marxa un any més el Voluntariat Ambiental d’estiu, una activitat impulsada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb el Centre Ambiental El Vedat. Aquesta iniciativa, dirigida a joves d’entre 14 i 25 anys, té com a objectiu educar als seus participants en la protecció de l’entorn així com la gestió dels recursos naturals.

 

La prevenció d’incendis durant l’època estival i formació sobre el canvi climàtic seran uns altres dels aspectes abordats en les diferents activitats que es duran a terme. El programa també inclou la realització de tallers, dinàmiques i jocs, així com rutes pels paratges naturals del municipi així com es realitzaran activitats en la piscina. Els integrants del voluntariat dediquen part del seu temps a les rutes de vigilància, tant a peu com amb bicicleta o en un vehicle de motor facilitat per l’Ajuntament de Torrent.

 

Mitjançant aquestes activitats, es pretén posar en valor la conservació del paratge municipal al mateix temps que es consciencia a les noves generacions sobre la importància de treballar en la preservació del medi ambient.

 

Aquesta activitat s’iniciarà el 19 de juliol i finalitzarà el 15 d’agost. El procés d’inscripció es realitzarà per setmanes a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i 961 255 152.

  

Informa Nou Horta. Torrent

Pàgina 1 de 2079