Foios ampliarà la seua casa consistorial amb el suport de la Diputació de València

Dijous, 08 Novembre 2018 10:39 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 454 vegades

L’Ajuntament de Foios ha signat la compra de la casa contigua a l’edifici consistorial en el Carrer Dr. Millan, 4, per 170.000 €. L'adquisició d'aquest immoble, que ha visitat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcalde, Sergi Ruiz, permetrà l’ampliació de l'Ajuntament, amb una completa integració dels espais entre l'actual edifici i la casa adquirida.

La vicepresidenta ha afirmat que “és un plaer veure com gràcies al repartiment dels diners amb criteris objectius, els municipis poden portar endavant aquelles propostes i plans que necessiten per tal de millorar la vida dels veïns i veïnes, amb total autonomia”, i, tal i com ha recalcat: “l’exemple de Foios ho il·lustra a la perfecció”.

Tot i que la compra s’ha realitzat amb fons propis, per la seua part, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha assenyalat que “de no ser pel Fons de Cooperació o pels diferents programes d’inversió de la Diputació, els diners de la compra s’haurien d’haver destinat a altres coses, així que, indirectament, l’ampliació es fa possible gràcies a la distribució de les ajudes de la Diputació de València”. 

Aquesta obra permetrà ampliar la superfície destinada als serveis que es presten des de l’edifici municipal que abasten, entre d’altres, el registre i atenció ciutadana, oficines generals, gestió tributària, urbanisme, Jutjat de Pau i alcaldia, Sala de Juntes i Sala d’Actes, on es celebren els plenaris municipals i que a més serveix de sala d’exposicions.

La casa adquirida té 142 m2 de superfície de solar, amb 9 metres de façana, i coincideix plenament amb la profunditat de l’actual edifici consistorial, la qual cosa la fa molt adequada per a la integració prevista, que afegirà 300 m2 de superfície útil en dos plantes, o prop de 500 m2 si s’opta per elevar una planta segona addicional al conjunt consistorial. 

Ara s’obri un període de reflexió i anàlisi sobre l’abast de la integració dels dos edificis i de les mancances de la casa consistorial, que s’haurà de plasmar en un programa de necessitats. Una vegada definides les línies fonamentals de les actuacions, el govern municipal convocarà un concurs d’idees que desenvolupe el programa de necessitats en un projecte de construcció del nou Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Foios

Modificat el Dijous, 08 Novembre 2018 10:43

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.