El Regidor de Festes de Foios invita a gaudir de les Falles

Dilluns, 04 Març 2019 11:14 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 381 vegades

Ja és temps de Falles!

 

El mes de març no s’entendria a Foios i a altres indrets del nostre territori valencià sense una de les seues festes més representatives, les Falles.

 

Les falles no són únicament monument, ni tan sols crítica política o social, ni pólvora, ni música, ni festa, ni gastronomia, les falles són molt més que això, són la suma de totes estes característiques. Són sobre tot amistats, casal, barri i carrer.

 

Les falleres i fallers de les falles de Foios sempre s’han identificat com una gran família, pròxims als seus barris i pròxims entre els membres que les composen, sempre disposats a treballar, esforçant- se per sorprendre’ns amb les seues activitats anuals, suggerir bones idees per millorar la Cavalcada de Reis dels que són el màxim exponent, o a fer-nos disfrutar en la setmana fallera. Són estos fets els que fan de les falles de Foios unes grans falles. Este any s’ha atès una de les demandes que durant uns anys anava rondant pel cap de molts dels responsables fallers: implementar una Junta Local Fallera. S’ha aconseguit gràcies a l’obstinació de moltes i molts amant de les falles i del propi treball de la Regidoria de Festes. L’objectiu d’esta nova entitat municipal serà el de disposar d’un espai de reunió, reflexió i valoració del concepte faller, així com un lloc on establir sinèrgies per tal de posar en valor les nostres festes més internacionals, reconegudes com Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Agraïsc des d’estes línies la implicació del món de les falles locals (Màrtirs i Adjacents, La Comunitat, Avinguda-Plaça Rei En Jaume), que ha donat com ha resultat que finalment un desig s’haja complert. Enhorabona a totes i tots.

 

Vull fer una menció i record especial a “Fernando l’Herbaser”, un dels que es pot considerar pare de la Falla Màrtirs i Adjacents i que ja uns mesos que ens va deixar. Com il·lustre faller et recordarem i, allà on estigues, de segur que seguiràs atent a la teua falla i a la teua família fallera.

 

Els seus màxims representants per a l’exercici 2019 són Albert, Meritxell, Fernando i Lydia per la falla Màrtirs i Adjacents, Iker, Ruth, Jose i Vicen per la falla La Comunitat i Nahiara, Carlos i Julia per la falla Avinguda-Plaça Rei En Jaume. Tots ells són fallers i falleres que viuen la festa amb gran intensitat i que de segur representaran a la seua falla de la millor manera possible, amb afecte i ben fer.

 

Per davant queden mots dies de festa i tradició, d’emocions i sentiments, de riures i de foc, que desitge que compartiu amb el veïnat fent-lo part activa de la festa.

 

Visca Foios i visquen les seues falles.

 

#SomPatrimoni #FallesFoios #JLFFoios

 

Juanjo Civera Bendicho

Regidor de Festes, Educació i Cultura

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.