Foios prepara una setmana pel dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

Dimarts, 19 Novembre 2019 09:35 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 195 vegades

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Foios ha presentat la programació dedicada al dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, el 25 de novembre, amb set dies d’activitats, que s’iniciaran el dimarts 19, centrades principalment en l’empoderament de les dones i en l’eliminació d’una xacra tan important com és la violència de gènere.

 

Mónica Chirivella, regidora d’igualtat, ha assenyalat la importància “de celebrar aquestes activitats per reivindicar el paper de la dona i visibilitzar la violència que rebem només pel fet de ser dones i que, en massa casos, ens ha costat la vida”. Per aquest motiu, i amb l’arribada del 25 de novembre, “hem volgut preparar una setmana per a què les veïnes, i també els veïns, de Foios col·laboren en l’eliminació d’aquesta xacra que és la violència contra les dones i què hem pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de les associacions de la localitat”, ha conclòs Chirivella.

 

La programació s’encetarà hui dimarts 19 a les 18.00 hores a la Sala d’Actes de l’ajuntament amb la xerrada organitzada per l'associació de Dones de Foios amb l’associació Alanna. Continuarà el dimecres 20 amb la presentació d’un llibre escrit per Alicia Muñoz i Carmen Fabiá, qui també contaran les seues experiències, a les 18.00 hores a la Sala d’Actes.

 

Dijous 21, des de les 18.00, serà el torn del teatre infantil ‘Detectius en acció’, a la Casa de la Cultura. Mentre que divendres, la programació es trasllada a Bonrepòs i Mirambell, per a la projecció de cine ‘Proxeneta’, de Màbel Lozano, a les 17.30 hores.

 

Ja dissabte 23, a la Sala d’Actes i des de les 18.30, tindrà lloc el taller d’empoderament ‘Som deesses’. I diumenge tindrà lloc un dels actes més solemnes, la vigília per les assassinades, quan a la plaça de l’Ajuntament, a mitjanit, s’encendrà una espelma per cada una de les dones que han mort a mans de la violència masclista. La programació finalitzarà el dilluns 25 de novembre amb la manifestació i lectura del manifest a les 12.00 hores a la plaça de l’Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Foios