Foios inverteix en l’actualització de les instal·lacions esportives

Dijous, 12 Desembre 2019 10:49 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 299 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Foios continua en la seua aposta per a la millora de les instal·lacions esportives municipals, en les que s’ha invertit més de 400.000 euros en els darrers quatre anys, als que s’ha de sumar més fons provinents de subvencions de Diputació entre altres, i amb els que s’ha vist millorada la piscina, el bar o el camp de futbol.

 

A aquesta quantitat, s’han de sumar les dos pròximes actuacions al frontó i al camp de futbol. La primera d’elles consisteix en la reforma del frontó gran del poliesportiu municipal, una acció molt demandada per els usuaris últimament i que tindrà una inversió de més de 11.200 euros.

 

Per el que fa al camp de futbol, fins ara s’havia actuat en els vestidors i en la col·locació de les xarxes darrere de les porteries. La nova millora substituirà l’actual gespa, que porta instal·lada des de 2004, per una de nova. A més, durant aquest temps, les arrels dels arbres han anat fent malbé la base, i provocant que els i les esportistes sofriren lesions. També s’actuarà en aquest sentit, adequant l’actual zona afectada i creant, al voltant de la instal·lació, una rasa de formigó per a evitar que noves arrels dels arbres propers provoquen de nou problemes a la gespa.

 

El sistema de reg del camp també està dintre de la millora i serà substituït íntegrament. L’actual és un mecanisme clàssic d’aspersors i es canviarà per un model de canons més eficient, per el que no només es millora el sistema, sinó també s’actua amb consonància amb un ús més responsable de l’aigua. En total, s’invertiran 317.000 euros en l’actuació.

 

La regidora d’Esports, Mari Carmen Cabo, ha senyalat que “l’actual estat de la gespa és un problema important. En la pràctica totalitat de les hores en que les instal·lacions estan obertes, hi ha gent practicant esport, i és una demanda necessària des de fa temps i que per fi hem aconseguit la fórmula per a portar-la a terme”. Aquesta fórmula consisteix en una modalitat d’arrendament en opció de compra per 5 anys, de manera que durant aquest període, l’empresa concessionària serà la responsable del manteniment de la gespa.

 

L’Alcalde, Sergi Ruiz, també ha volgut ressenyar que “l’escola de futbol te més de 200 xiquets i xiquetes, i també és una demanda lògica dels pares i les mares. Des de l’Ajuntament, fem una aposta ferma per el benestar de tots els xiquets i xiquetes que fan esport i per això treballem en la millora i l’actualització de les instal·lacions esportives del poble”.

 

Aquestes actuacions s’uneixen a les que ja porta realitzant la corporació en els darrere quatre anys, en els que s’ha augmentat en 250 metres quadrats la zona de gespa de la piscina, on també s’han adequat els vestidors, o el bar de les instal·lacions esportives, on s’han remodelat els banys i també s’han connectat a la xarxa de sanejament.

 

 

Informa Nou Horta. Foios

Modificat el Dijous, 12 Desembre 2019 11:05