Foios ‘es queda a casa’ enfront del Covid-19

Dimecres, 25 Març 2020 12:59 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 475 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Seguint les instruccions tant del Govern d’Espanya com de la Generalitat, des de l'Ajuntament de Foios s'ha fet una crida al sentit comú en una situació excepcional com és aquest Estat d'Alarma enfront del virus del Covid-19.

 

Es prega a tot el veïnat que no isca al carrer si no és per estricta necessitat, com comprar aliments, anar a la farmàcia, als bancs, al centre de salut, l'assistència de majors i persones dependents, passejar als gossos o treballar. En aquest sentit, cal que ressenyar, que els desplaçaments s’han de fer individualment, i que l’incompliment pot comportar sancions importants.

 

Compres responsables

Per tal d’evitar el desproveïment i el malgaste d’aliments, es fa una crida per fer compres responsables, no adquirint més productes dels necessaris. També és convenient agrupar la compra i fer-la en els comerços més propers a casa, per a així estar al carrer el menys temps possible.

 

Ferramentes telemàtiques i teletreball

La tecnologia ens dóna unes ferramentes que en aquestes condicions són molt profitoses. Tant el telèfon com internet permeten treballar i comunicar-se sense haver d'eixir de casa. Així doncs, l'Ajuntament manté a més de la meitat del personal fent teletreball a casa i recomana fer totes les comunicacions i consultes amb l'administració, centre de salut... a través de les ferramentes telemàtiques. Igualment, recomana introduir el teletreball a totes aquelles persones i activitats que la seua feina els ho permeta.

 

Persones majors

La gent major és un dels grups de risc més importants a tindre en compte durant aquest període. Són persones amb les que tindre una cura especial, per això és una de les excepcions per les quals es pot eixir de casa: per a atendre-les. Però hi ha gent que no té família a prop, i per evitar que queden desproveïdes, des de Serveis Socials s'ha disposat del telèfon 961 48 00 28 per a donar suport a aquestes persones.

 

Domicilis amb positius

Entre la població pot haver-hi casos de famílies amb algun positiu per Covid-19. És important en aquest cas prendre les màximes mesures possibles i tindre especial atenció amb els residus que generen. En aquest cas, no s'ha de fer una separació selectiva per reciclar, i tot el fem ha d'anar en la mateixa bossa que s'haurà de tirar al contenidor de resta. En aquests domicilis també és important maximitzar la higiene per a intentar que no es contagien més membres de la família.

 

No són vacances

Aquest període excepcional no són dies lliures, per això és important mantindre's actiu i amb tasques a fer. Per aquest motiu, és recomanable crear-se una rutina i mantindré els horaris habituals. Ajustar la dieta i realitzar exercici també són recomanacions a tindre en compte, ja que, en canviar els hàbits, canvien les necessitats del cos. I és una bona oportunitat per a treballar l'autonomia dels més menuts, compartint amb ells tasques de la casa que puguen realitzar.

 

Mostres de solidaritat

Des de l'Ajuntament de Foios es vol agrair les mostres solidàries que des de la comunitat xinesa o les empreses Antonio Aznar Aznar, Laboratorios Herbitas i Matenva han tingut amb el consistori, per les donacions de materials com mascaretes, guants o gels de desinfecció, així com el tractaments d'espais municipals, i la posada a disposició de l'ajuntament per part d'alguns llauradors del poble de maquinària agrícola per a fer la desinfecció d'espais públics i els entorns comercials.

 

Informa Nou Horta. Foios