Foios renova dos sectors d’enllumenat amb un estalvi de 20.000 euros a l’any

Dimecres, 28 Octubre 2020 11:21 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 151 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb una inversió de 103.160,59, Foios ha tret a licitació la contractació de la millora de l'enllumenat dels sectors Sud i Regne de València que representen aproximadament una quarta part de tot l'enllumenat de Foios.

 

La tecnologia de les noves lluminàries permet una reducció del 75% en la despesa energètica dels 2 sectors, la qual cosa representarà uns 20.000 € d'estalvi a l'any.

 

Segons ha explicat l'alcalde, Sergi Ruiz, "s'ha començat per aquests sectors perquè tenen el consum més gran, però progressivament s'anirà substituint l'enllumenat de la resta de sectors. Si estan ben planificades, aquestes inversions s'amortitzen en 4 o 5 anys, i si tenim en compte que la meitat de la inversió és subvencionada, el cost que suposa per al poble s'amortitza en només 2 anys."

 

Per a fer la inversió, l'Ajuntament de Foios ha aconseguit una subvenció de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) que cobreix el 50% del cost de la inversió. Per segon any consecutiu, Foios ha aconseguit l'ajuda de l'IVACE, gràcies a la qual en el 2019 s'urbanitzà l'entrada del poble per l'Avda. del Cid.

 

Per a l'alcalde, "totes aquestes accions s'emmarquen dins de l'estratègia de col·laboració VIUHO subscrita per Foios, Albalat dels Sorells i Meliana que està guiant una bona part de les inversions i accions que estem portant a terme els tres pobles".

 

Les empreses interessades tenen fins al 12 de novembre per a presentar les seues ofertes.

 

Informa Nou Horta. Foios

Modificat el Dimecres, 28 Octubre 2020 11:22