La Diputació de València finalitza la vorera que connecta les urbanitzacions de la zona nord de Godella

Divendres, 10 Agost 2018 14:31 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 400 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València conclou les obres de la nova vorera enfront del cementeri de Godella, un camí que perllongarà l'itinerari per als vianants existent al llarg de la carretera CV-310 fins a les urbanitzacions situades en la zona nord del municipi. D'aquesta forma, des de l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí es dóna resposta a una petició veïnal que demanava incrementar la seguretat dels vianants en una carretera per la qual transiten més de 14.000 vehicles al dia.

L'actuació forma part del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal, una ambiciosa aposta impulsada per la diputació amb l'objectiu de vertebrar les comarques i municipis valencians amb la vista posada en la seguretat dels “altres” usuaris de la carretera. Un pla que preveu la creació de més de 130 quilòmetres d'itineraris i rutes ciclopeatonales en un centenar de municipis valencians i que, en la comarca de l'Horta Nord, contempla el desenvolupament de 6 actuacions que suposaran la creació de 12.900 metres de vies segures amb una inversió aproximada de 3,8 milions d'euros.

Quant a l'actuació a Godella, la primera de les tres previstes en la CV-310, les obres s'han dut a terme en el marge esquerre de la carretera, entre el quilòmetre 1,6 i l'1,9. A partir d'eixe punt, i aprofitant tant els terrenys de titularitat pública adjacents com el carril de trenat de la pròpia carretera, s'ha generat una nova vorera de 300 metres de longitud, amb un ample de 2 metres, que completa així el tram de vorera preexistent que arribava fins al cementeri.

L'obra, amb un pressupost de 49.237 euros, ha inclòs la incorporació de sistemes de drenatge, la renovació de la senyalització, tant horitzontal com a vertical, i la col·locació de vorades com a element separador que, en alguns casos, s'han completat amb una jardinera.

Així mateix, per a la incorporació a la CV-310 des de la via de servei amb sentit Godella s'ha executat, sobre el carril de trenat actual, un d'acceleració de 70 metres de longitud, amb un tascó de transició de 90 metres. Per a l'eixida al cementeri amb sentit Godella, el tascó de deceleración aconsegueix els 60 metres. La nova configuració de la plataforma es completa amb una cuneta de seguretat d'un metre d'ample en el tram posterior al cementeri, en sentit Bétera.

Després d'aquesta, les següents actuacions en matèria de mobilitat ciclopeatonal en la comarca de l'Horta Nord seran l'execució d'un itinerari segur per a ciclistes i vianants entre les glorietes de les Escoles Professionals Luis Amigó i de la urbanització Campolivar, també en la CV-310, i la connexió ciclopeatonal entre el barranc del Carraixet i el centre escolar en la CV-311, a Alboraia. Ambdues obres han sigut ja adjudicades i la seua execució es preveu per al pròxim trimestre.

 

Inform Nou Horta. Godella

Modificat el Divendres, 10 Agost 2018 14:33