S'aproven mocions a Godella per demanar una llei electoral més justa i rebutjar el macroprojecte intu Mediterrani

Dilluns, 29 Octubre 2018 10:06 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 181 vegades

El ple de l'Ajuntament de Godella, que el darrer dijous 25 va celebrar la seua sessió ordinària del mes d'octubre, va aprovar tres mocions -per una llei electoral més justa, per l'aprofitament de zones recreatives dels municipis d'interior, i per rebutjar el macroprojecte intu Mediterrani- i en va rebutjar una quarta sobre les deficiències de serveis al barri de Conxeta.

La primera d'estes mocions fou presentada conjuntament pel grup de govern i CET, que s'hi va adherir. Tal i com va explicar el regidor Joan Alonso, amb l'aprovació d'esta moció, l'Ajuntament de Godella dóna suport a la proposta de nova llei electoral valenciana presentada a les Corts, «que millora la representació de les sensibilitats democràtiques i que és més justa, més igualitària i més participativa».

En segon lloc es va aprovar, amb el suport de tots els grups excepte el PP (que es abstindre), la moció per a l'aprofitament de zones i instal·lacions recreatives dels municipis d'interior. Es tracta d'una proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per una problemàtica que pateixen els municipis d'interior, que tenien zones recreatives, refugis forestals o albergs que havien estat durant anys totalment abandonats per part de la Conselleria, com va dir la regidora Paquita Mocholí. En este acord es recolza la proposta de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient per posar en ús estos espais i afavorir així les activitats que els distints col·lectius d'estos pobles realitzen a l'àmbit rural.

Per últim, amb el suport de Compromís, EU i CET es va aprovar la moció que este últim partit va presentar per a la protecció del paratge de les Moles de Paterna i rebutjar el macroprojecte intu Mediterrani. La regidora Irene Ferre va defensar esta moció explicant que les Moles constitueix un pulmó natural que afecta a 45 municipis -entre els que es troba Godella- i 1,9 milions d'habitants de l'àrea metropolitana de València. «Des del nostre grup municipal creiem que no podem permetre'ns continuar amb polítiques basades en la destrucció del patrimoni històric i natural, sent la conservació i desenvolupament productiu dels nostres recursos la via que proposem. Pel que fa a la protecció de les Moles és una reivindicació històrica de nombrosos agents socials, veïns i associacions», va dir Ferre.

Ciutadans va presentar una quarta moció que demanava instal·lar la il·luminació necessària per al trànsit i vianants en el barri de Conxeta, escometre les obres necessàries per a connectar el clavegueram, canviar el nom del carrer i incorporar una nova numeració, contemplar una partida en els pressupostos de 2019 per a asfaltar degudament este barri, i crear una comissió especial d'estudi per a treballar sobre solucions viables al problema de les inundacions. La proposta es va rebutjar amb els vots negatius de Compromís i PSOE, i l'abstenció d'EU, PP i CET.

Pel que fa a la resta de punts de l'ordre del dia, en l'àrea econòmica es va aprovar la modificació de crèdits 8P/2018, per suplements i crèdits extraordinaris a finançar amb baixa per anul·lació, i la modificació de l'article 4, apartat 2, de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la concessió i aprofitament especial amb guals i reserva per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe.

Per unanimitat va eixir endavant l'aprovació inicial de l'ordenança de transparència, accés a la informació i reutilització. Una ferramenta que permet continuar avançant en esta matèria i de la qual el regidor de l'àrea, Joan Alonso, es va mostrar «molt orgullós».

Per últim, en l'àrea d'Urbanisme i Medi Ambient s'aprovà de forma definitiva l'estudi de detall del carrer Guillem Tatay, 3-C, així com el nomenament dels nous membres del CUMA, després de la renúncia de Rosa Pardo i Daniel Gómez.

 

Resum de les votacions

1.1. GEN-002186/2018_MODIFICACIÓ DE CRÈDITS 8P/2018, PER SUPLEMENTS I CRÈDITS EXTRAORDINARIS A FINANÇAR AMB BAIXA PER ANUL·LACIÓ - ÀREA ECONÒMICA

Favor: Compromís, PSOE, EU

Contra: PP

Abstencions: Cs, CET

1.2. GEN-002093/2018_MODIFICACIÓ Art. 4; APT. 2 ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA CONCESSIÓ I APROFITAMENT ESPECIAL AMB GUALS I RESERVA PER A APARCAMENT, CÀRREGA I DESCÀRREGA DE MERCADERIES DE QUALSEVOL CLASSE - ÀREA ECONÒMICA

Favor: Compromís, PSOE, EU, Cs, CET

Abstencions: PP

1.3. GEN-001574/2018_APROVACIÓ INICIAL ORDENANÇA DE TRANSPARÈNCIA, ACCÉS A LA INFORMACIÓ I REUTILITZACIÓ – SECRETARIA

Favor: Compromís, PSOE, EU, Cs, CET, PP

1.4. GEN-000838/2018_ED-76-2018. APROVACIÓ DEFINITIVA ESTUDI DE DETALL, C/ GUILLEN TATAY, 3-C  URBANISME, MEDI AMBIENT I CONTRACTACIÓ

Favor: Compromís, PSOE, EU, Cs, PP

Abstencions: CET

1.5. GEN-002246/2018_NOMENAMENT MEMBRES CUMA 2018 - URBANISME, MEDI AMBIENT I CONTRACTACIÓ

Favor: Compromís, PSOE, EU, CET

Contra: PP, Cs

1.6. GEN-002149/2018_MOCIÓ CONJUNTA (COMPROMÍS, PSOE, EUPV i CET) PER UNA LLEI ELECTORAL MÉS JUSTA, IGUALITÀRIA, DEMOCRÀTICA I PARTICIPATIVA – SECRETARIA

Favor: Compromís, PSOE, EU, CET

Contra: PP, Cs

1.7. GEN-002169/2018_MOCIÓ CONJUNTA (COMPROMÍS, PSOE I EUPV) APROFITAMENT DE ZONES I INSTAL·LACIONS RECREATIVES DELS MUNICIPIS D'INTERIOR – SECRETARIA

Favor: Compromís, PSOE, EU, CET, Cs

Abstencions: PP

1.8. GEN-002200/2018_MOCIÓ CET PER A LA PROTECCIÓ DEL PARATGE DE LES MOLES DE PATERNA I CONTRA EL MACROPROJECTE  INTU MEDITERRANI – SECRETARIA

Favor: Compromís, CET, EU

Abstencions: PP, PSOE, Cs

1.9. GEN-002231/2018_MOCIÓ C's DEFICIÈNCIES DE SERVEIS EN EL BARRI DE CONXETA DE GODELLA – SECRETARIA

Favor: Cs

Abstencions: PP, CET, EU

Contra: Compromís, PSOE

 

Informa Nou Horta. Godella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.