Es recullen unes 9 tones de roba usada al contenidor Cáritas de Godella durant 2018

Dimecres, 30 Gener 2019 12:38 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 143 vegades

El projecte Arropa Valencia, de Cáritas diocesana de València, ha finalitzat l’exercici de 2018 amb la recollida de 3.140 tones de roba usada en els 445 contenidors repartits entre les 118 poblacions en què està present este programa en la província de València i nord d’Alacant. D’este total, 8.923 quilos de roba pertanyen al contenidor del carrer Abadia de Godella.

 

Unes dades que confirmen el creixement del 18% en els últims cinc anys. «Arribar a estes xifres no hagués estat possible sense el gran recolzament que rebem per part de la ciutadania, que reconeix implícitament la tasca que Cáritas realitza ajudant als més necessitats», asseguren fonts de la institució.

 

També en Godella la resposta ciutadana ha estat destacada. «Com cada any, les veïnes i veïns del municipi s’involucren enormement en projectes solidaris, i este és un exemple més de la gran sensibilitat social que hi ha en este poble», ha destacat l’alcaldessa, Eva Sanchis.

 

La recollida, selecció i venda d'aquesta roba, al costat de la d'altres diòcesis,  ha permés donar treball a València, l'any 2018, a cinquanta sis operaris del col·lectiu “persones en risc d'exclusió social”, entre les empreses Abrigalla València i Koopera Mediterrània.

 

De manera addicional al programa de recollida de roba, Càritas España va traure el darrer mes d'abril el programa Moda RE, com una aposta per la integració social, l'economia circular i la sostenibilitat mediambiental. Aquest programa té com a objectius generar ocupació social en el territori, dignificar el lliurament de roba, millorar els ràtios de reutilització de la roba i el reciclatge tèxtil, impulsar la participació social, vendre roba de segona mà a bon preu, controlar la destinació ètica de les peces i cuidar el medi ambient.

 

 

Informa Nou Horta. Godella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.