El Centre Ocupacional el Renàixer de Godella presenta el seu projecte de dansa amb el suport de l'Ajuntament

Dijous, 06 Febrer 2020 11:56 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 181 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

El Centre Ocupacional el Renaixer de Godella va presentar dimarts passat l'obra de dansa contemporània “Si yo fuera” amb el suport de l'Ajuntament.

 

“Si yo fuera” és el resultat del projecte multidisciplinari " Huellas, danzar para transformar" que s'ha dut a terme amb les alumnes i alumnes del Centre Ocupacional el Renàixer de Godella. 

 

El projecte és una iniciativa que s'ha plantejat amb un doble focus d'actuació de format artístic. En primer lloc, s'ha realitzat un taller de dansa contemporània, de quatre mesos de duració, on les persones participants han experimentat amb el moviment del seu cos per a desenvolupar idees artístiques. 

 

La segona part del projecte, que ha durat dos mesos, ha tingut com a objectiu principal facilitar les eines necessàries perquè el grup poguera concretar una obra de vídeo dansa. 

 

La regidora de Serveis Socials, Eva Sanchis, ha donat suport al projecte des del principi. “Ha sigut una iniciativa preciosa. Des de l'Ajuntament de Godella estem molt implicats a donar suport a projectes d'aquest tipus per a visibilitzar la situació d'aquestes persones i per a ajudar-los al fet que tinguen oportunitats fora de l'àmbit dels centres i, a més, que descobrisquen disciplines artístiques”

 

L'autor de la iniciativa, Vicente Gisbert, ha mostrat el seu agraïment a l'Ajuntament de Godella pel seu suport i implicació amb el projecte. “El suport de les institucions en aquesta mena de projectes és fonamental. Gràcies a ells, els alumnes i alumnes s'han convertit en vertaders productors culturals, i s'han expressat amb les seues pròpies veus a través del vídeo dansa. Hem obert un espai que ha ajudat a tindre més visibilitat en la nostra societat”

 

La proposta estableix vincles entre l'educació i l'art, mons que a vegades estan en conflicte, i que no se solen relacionar. 

 

D'altra banda, el grup de dansa “Els galàctics", configurat per persones del Centre Ocupacional el Renàixer, va realitzar una actuació de dansa contemporània. 

 

El projecte, que s'està duent a terme també en el C.O Koynos Cooperativa Valenciana i continua en el Renàixer, finalitza així aquesta primera fase que s'ha pogut realitzar gràcies al Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.

 

Informa Nou Horta. Godella

Modificat el Dijous, 06 Febrer 2020 11:58