Godella inicia el programa de prevenció i control del mosquit tigre

Dimecres, 05 Mai 2021 13:03 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 92 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Godella, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha iniciat el programa de prevenció i control del mosquit tigre (Aedes albopictus) per a evitar la seua propagació en la localitat. Com recomana la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ja s'han posat en marxa tots els protocols de prevenció i control d'este mosquit.

 

Com ja s'ha realitzat en anys previs, l'equip de l'àrea de Medi Ambient ha aplicat larvicides en els embornals, fonts, basses i zones enjardinades del terme municipal. Així mateix, este tractament es complementa amb l'aplicació d'una pintura amb activitat insecticida en les zones més problemàtiques. A més, s'han instal·lat trampes per al seguiment de les poblacions i per a la captura massiva del mosquit per a reduir les seues poblacions.

 

Fernando Oliveros, regidor de Medi Ambient, ha recalcat la importància de l'ajuda ciutadana: “Des de l'Ajuntament aplicarem els tractaments necessaris per a frenar la propagació del mosquit tigre, però també és fonamental que les veïnes i veïns col·laboren amb xicotetes accions que ajuden al control de les poblacions”.

 

Des de l'Ajuntament de Godella es fa una crida a la ciutadania que, per a contribuir al control de les poblacions, s'ha de revisar els domicilis perquè els mosquits troben en l'àmbit domèstic una àmplia varietat d'espais on refugiar-se i criar. És important evitar acumulacions d'aigua i col·locar teles mosquiteres en els conductes.

 

Informa Nou Horta. Godella