L’Ajuntament de Massalfassar i els Amics del Coet mantenen viva la centenària festa de Sant Antoni

Dimarts, 28 Gener 2020 09:52 Escrit per  Publicat en Massalfassar-VAL Vist 605 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El temporal Gloria no va poder amb la festa de Sant Antoni, una de les celebracions més esteses a la comarca i, especialment, al municipi de Massalfassar, on s’organitza des del segle XVII. Malgrat que alguns actes hagueren d’ajornar-se, la foguera, les calderes i la pólvora no han faltat a la seua cita en este inici de 2020. Un any en què, degut a l’absència de festers, ha estat l’associació d’Amics del Coet, juntament amb l’Ajuntament de Massalfassar, els encarregats d’organitzar tot un seguit d’actes en torn a esta festivitat.

 

Com sempre, una setmana abans començà la tallà de l’arbre i la recollida de trastos vells per a la falla. La cordà, de mans dels coeters, fou un espectacle de llum, so i olor a pólvora que va congregar una gran quantitat de gent a l’explanada del col·legi. Una tradició històrica de més de dos-cents anys que encara avui es manté viva com a senya d’identitat de la cultura i festa del municipi.

 

Assistíren a la missa en honor a Sant Antoni i la benedicció dels animals en la mateixa plaça de l’Església. I també hi hagué un espai en què els més joves foren els protagonistes, cremant la seua falla infantil i gaudint d’una segona cordà, adaptada per a d’ells. A més, es va obrir al públic l’exposició fotogràfica de l’associació d’Amics del Coet. Per últim, esta festivitat es va tancar amb les tradicionals calderes d’arròs amb fesols i naps, que es celebraren este darrer cap de setmana, un cop passat el temporal. 

 

 

Per a l’alcalde de Massalfassar, Joan Morant, «sempre és un goig veure com el veïnat del poble es suma a esta festivitat centenària i que, gràcies a col·lectius com els Amics del Coet, es mantenen vives i signifiquen una part recognoscible i fonamental de la nostra tradició i la nostra cultura», va comentar. En nom de tot el grup de govern, Morant va agrair a esta associació la implicació que ha tingut per continuar amb la celebració de la festa de Sant Antoni en un any en què no ha hagut festers. 

 

 

Informa Nou Horta. Massalfassar