‘Un Massalfassar de llibres’, l’aposta del municipi per la literatura amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Dijous, 20 Febrer 2020 09:42 Escrit per  Publicat en Massalfassar-VAL Vist 372 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

‘Un Massalfassar de llibres. Nosaltres, les dones’. Així es diu l’ambiciosa programació cultural que, al voltant de la literatura i dins del marc del 8 de març -Dia Internacional de la Dona- s’estrenarà demà a Massalfassar.

 

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la fundació Full i l’editorial Vincle, han preparat una sèrie de xerrades i presentacions literàries que comptaran amb la participació d’importants personalitats de la nostra societat en distints àmbits. Les conferències, que tindran lloc a la sala polivalent (c/ Sant Llorenç, cantó amb c/ Poeta Xavier Casp), es complementaran amb una exposició i altres actes programats des de la regidoria d’Igualtat.

 

La primera de les cites serà el dijous 20 de febrer a les 18 h, quan s’inaugurarà la mostra ‘Literatura valenciana actual’, de la fundació Full i la Generalitat Valenciana, a través del pla valencià de foment del llibre i la lectura. L’alcalde Joan Morant, acompanyat pel secretari de la fundació Full, Manel J.M. Romero, i el poeta i comissari de l’exposició, Jaume Pérez Montaner, seran els encarregats de donar el tret d’eixida a esta exposició. Just després, a les 18:30 h, es presentarà el llibre Caratrista, de Susana Gisbert Grifo, qui oferirà la conferència ‘Aturem la violència de gènere’. Susana Gisbert és fiscal de violència de gènere i delictes d’odi de la Fiscalia provincial de València.

 

«Des de la corporació pensem que resulta fonamental que la població s’implique i participe en tots els actes que hem preparat amb motiu del 8M, doncs la dona continua vivint en una situació d’emergència a la nostra societat, i només apel·lant a l’educació podem combatre les grans lacres que són el masclisme i la violència de gènere», ha explicat l’alcalde de Massalfassar, Joan Morant. «A més, vindran al nostre municipi persones amb trajectòries professionals força interessants, la qual cosa suposa una magnífica oportunitat per aprendre de la seua experiència», ha afegit.

 

El proper acte tindrà lloc el dijous 27 de febrer, quan assistirem a la presentació del llibre Clar i ras. Parlem del càncer, a mans de l’oncòloga Àngels Royo Peiró i l’ex cap del servei d’oncologia de l’Hospital Universitari Dr. Peset de València, Daniel Almenar. Tots dos oferiran la conferència ‘Tot el que volies saber sobre el càncer i no t’atrevies a preguntar’.

 

Per últim, el dimarts 2 de març, a les 18:30 h, l’escriptora Rosa Roig i la il·lustradora Manola Roig presentaran el llibre Contem històries de dones d’ací. A les 19:30 h, s’inaugurarà la sala Carmelina Sànchez-Cutillas, en honor a l’escriptora de l’any 2020 de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. I just després, a les 20 h, es llegiran poemes de l’autora. En este acte intervindran l’alcalde Joan Morant, l’escriptor Lluís del Romero Sánchez-Cutillas i l’AVL.

 

La programació ‘Un Massalfassar de llibres’ es completarà amb un seguit d’actes organitzats des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Massalfassar, i que es succeiran ja en el mes de març. El primer d’ells, el dia 4 a les 20:30 h al centre cívic, serà la comèdia musical ‘De categoria musical’, protagonitzada per l’actriu i cantant Amparo Oltra. El divendres 6 de març a les 21 h, hi haurà un sopar al bar del poliesportiu, ambientat amb la música de Ximo DJ. El preu serà de 2 € per persona, que aniran destinats a l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer de Mama. I finalment, el dissabte 7 de març a les 19:30 h al centre cívic, gaudirem amb el concert de la companyia Gospel Gloria, que ens transportarà a les arrels del gòspel americà més autèntic.

 

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Massalfassar, Empar Martínez Zahonero, també ha fet una crida a la participació, com a excusa per reivindicar, a través de la cultura, una igualtat plena de drets entre dones i homes i la fi de la violència masclista. «Onze dones han estat assassinades per les seues parelles o ex parelles en menys de dos mesos que portem de 2020, i aquesta es una dada que hauria de fer-nos reflexionar», ha dit. «La nostra intenció és que estos dies servisquen no només per gaudir de les iniciatives culturals proposades, sinó també i sobretot per prendre consciència i construir, entre totes i tots, una societat més justa i igualitària», ha conclòs. 

 

Informa Nou Horta. Massalfassar