La Policia Local d’Alaquàs ha donat més de 200 quilograms d’aliments recaptats entre tota la plantilla. Es tracta d’una iniciativa social posada en marxa durant l’estat d’alarma per tal de contribuir amb les famílies més vulnerables del municipi en la crisi generada per la COVID-19.

 

Una representació del cos policial va portar ahir dilluns els productes alimentaris a la seu del Cullerot Societat Gastronòmica, responsables durant aquesta crisi de la recepció en el seu local de tots els aliments donats pels diferents col·lectius i persones d’Alaquàs. La distribució a les famílies més vulnerables del municipi la realitzarà el voluntariat de Coronavirus amb Cor, impulsat pel col·lectiu Alaquàs Debat, en coordinació amb l’Ajuntament d’Alaquàs a través del departament de Benestar Social, Càritas Alaquàs i Creu Roja.

 

La Policia Local d’Alaquàs ha tingut un paper clau durant aquesta crisi sanitària. A més d’aquesta acció solidària promoguda per la pròpia plantilla, el cos policial ha vingut col·laborant des dels inicis en totes les iniciatives del voluntariat social i civil d’Alaquàs.

 

Entre les accions destaquen les tasques d’ajuda logística per al repartiment de material de protecció en els diferents centres públics així com les tasques informatives per tal de resoldre els dubtes de la població tant durant el confinament com en l’actual sistema de desescalada. Han ajudat també en el repartiment de mascaretes en les parades d’autobús i han col·laborat amb els diferents sectors comercials en la reobertura dels seus negocis. Destaquen a més els actes de recolzament i ànim a la ciutadania i al personal sanitari, participant de manera activa cada dia a les 20 hores en els dies més durs del confinament.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Benetússer crearà una comissió escolar sobre la COVID-19 per a coordinar accions educatives amb els diferents centres escolars, AMPAS i els departaments d'Educació i Serveis Socials de l'Ajuntament al costat de la Policia Local.

 

"Aquesta comissió de treball, dependent del Consell Escolar Municipal, avaluarà les manques educatives i aportarà solucions comunes a tots els estudiants, famílies i centres que s'han vist afectats per l'alerta sanitària" avança la regidora d'Educació, Ana Martín Valero.

 

En les pròximes setmanes serà convocada la comissió COVID-19 per a una primera reunió mitjançant videoconferència, amb la finalitat d'analitzar el treball que s'ha estat realitzant amb cadascun dels centres escolars i planificar accions per a aquest curs i el pròxim.

 

Des de la declaració de l'estat d'alarma l'Ajuntament el de Benetússer està treballant braç a braç amb els centres educatius per a detectar problemes i ajudar-los en les necessitats que pogueren sorgir. A aquest efecte, l'Ajuntament ha reforçat el programa d'absentisme escolar, ajudant els centres escolars a localitzar a diversos estudiants que, encara que no eren considerats com a absentistes, hi havia una dificultat per a contactar amb les seues famílies.

 

"L'Ajuntament ha emprat incomptables mitjans per a localitzar a aquestes persones, a través dels tècnics d'Educació, de la Policia Local, i fins i tot contactant amb altres municipis on s'han trobat als estudiants" comenta l'edil.

 

Segons recull el Pla de Recuperació Econòmica i Social de Benetússer es reforçarà durant tot l'any aquesta línia de treball coordinada amb els centres mitjançant la creació de la comissió COVID-19 la qual treballarà en coordinació amb la Comissió d'absentisme "per a procurar atendre millor l'educació dels escolars del municipi dins de les possibilitats actuals i intentar que els afecte el menys possible en els seus estudis", finalitza l'edil.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

L'Ajuntament de Torrent ha fet un nou pas per a protegir als torrentins i torrentines enfront de la COVID-19 i ha adquirit controladors de temperatura per a les dependències municipals i un equip d'ozó per a la Policia Local, adaptant-se als nous protocols de prevenció. Així, des d'aquesta setmana es mesura la temperatura de totes les persones que accedixen al consistori, tant del personal laboral com de la ciutadania que acudix a gestionar els seus tràmits al TDIC. Amb una cambra, que se situa a una distància de seguretat, es pot detectar ràpidament qualsevol procés febril, ja que es mostra la temperatura de manera ràpida i eficaç en la mateixa pantalla amb l'objectiu d'alertar a les persones de la possibilitat de ser transmissores del coronavirus.

 

D'altra banda, la Policia Local també disposa d'un equip d'ozó amb el qual es poden eliminar tota classe de virus i bacteris dels cotxes patrulla, així com de les estades menors de 50 metres. Amb aquests aparells, els vehicles que utilitzen els i les agents poden desinfectar-se després de cada ús d'una manera ecològica. Per a l'ús d'aquests generadors s'han de seguir unes mesures de seguretat per a la correcta aplicació i, al mateix temps, respectar els temps per a deixar actuar l'ozó i sempre amb la precaució de mantenir les portes i finestres del vehicle tancades durant la tasca.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Des del dilluns 25 de maig, Quart de Poblet compta amb una Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD), un servei públic i gratuït que té per objectiu prestar una assistència integral, coordinada i especialitzada a les víctimes de delictes, donant resposta a les necessitats específiques en l'àmbit jurídic, psicològic i social.

 

Aquest organisme forma part de la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes de la Generalitat Valenciana i actua com a punt de coordinació de les Ordres de Protecció de les víctimes de violència de domèstica i de gènere.

 

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha valorat molt positivament l'obertura d'aquesta seu en el municipi. "Gràcies a la conselleria de Justícia, que lidera i ha posat en marxa aquest nou protocol d'atenció, podrem assegurar que aquelles veïnes i veïns que han sigut víctimes d'un delicte reben la protecció, la informació, el suport i l'assistència necessaris, sempre des d'un tracte professional i individualitzat", ha destacat.

 

A més d'atendre als qui hagen patit un mal o prejudici per la comissió d'una infracció o delicte, la OAVD també assisteix a fills i filles menors i a persones tutelades o en guarda de dones víctimes de violència de gènere o de persones víctimes de violència domèstica, així com a les víctimes indirectes.

 

Quart de Poblet és un dels 17 municipis valencians que compta amb una d'aquestes oficines, posant de manifest l'àmplia cartera de serveis que aquesta població posa a la disposició dels seus veïns i veïnes. Amb aquest nou model de gestió i, gràcies a la coordinació interadministrativa, les persones afectades podran rebre una atenció integral que va més enllà de la qüestió judicial de la mà de treballadors socials, psicòlegs i especialistes jurídics.

 

Per a contactar amb aquest nou servei, que es troba situat en l'avinguda Villalba de Lugo, núm. 15, 2a planta amb horari d'atenció al públic de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, es pot telefonar al 961 207 623 o enviar un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Informa Nou Horta Quart de Poblet

Dilluns que ve 1 de juny s'efectuarà l'inici del pagament de les ajudes municipals directes a pimes, autònoms i comerços locals afectats per la crisi de la COVID-19 convocades per l'Ajuntament de Torrent, amb l'objectiu de minimitzar els efectes econòmics negatius derivats per la situació d'estat d'alarma.

 

Així, només cinc dies després del tancament del termini de sol·licituds -que va véncer despús-ahir, dimarts 26 de maig-, un primer bloc de 128 ajudes seran ja abonades, de les quals 110 corresponen a ajudes a pagaments a lloguers i la resta, 28, a despeses ordinàries que han hagut de continuar realitzant per al manteniment de l'activitat, per a un total de 83.300 euros en aquest pagament inicial. La previsió és que al llarg del mes juny es tramiten i resolguen la resta de sol·licituds. Per a això, cada cas està sent estudiat en particular i compta amb l'assistència i assessorament del personal d'Idea't i del servei d'atenció ciutadana TDIC.

 

Aquestes subvencions estan incloses en el primer paquet de mesures del Pla de Xoc contra la COVID-19 i que compten amb un pressupost total de 900.000 €, partida que garantix que tots els comerciants i petites empreses que han sol·licitat l'ajuda i complisquen amb els requisits que es marcaven en les bases cobraran la subvenció de l'Ajuntament.

 

Per a promoure la recuperació econòmica a la ciutat, la prestació ascendix a 700 euros per als beneficiaris que desenvolupen activitats incloses en l'àmbit d'aplicació d'aquestes ajudes a través d'un local en règim d'arrendament i que hagueren sigut objecte de suspensió a conseqüència de les mesures establides en els articles 9 i 10 del Reial decret 463/2020, de 14 de març. D'altra banda, es concedix una subvenció de 350 euros per a la resta de beneficiaris que desenvolupen activitats incloses en l'àmbit d'aplicació d'aquestes assistències i no siga mitjançant un local en règim d'arrendament.

 

D'aquesta forma, els torrentins i torrentines que desenvolupen activitat comercial minorista i que reunisquen els requisits indicats en els criteris reguladors rebran un suport per a fer front a les despeses econòmiques que han de continuar realitzant durant el període de l'estat d'alarma relacionades amb la gestió ordinària de la seua activitat.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament ha obert el termini per a la sol·licitud del segell "Hostaleria Segura Paterna", un distintiu de garantia hostalera per a aquells establiments de la ciutat que complisquen uns protocols de seguretat i higiene que certifiquen que les seues instal·lacions estan lliures de coronavirus i són locals assegurances.

 

L'objectiu d'aquest segell és el reconeixement públic d'aquells establiments hostalers (bars, restaurants, cafeteries...) amb local a Paterna que hagen adoptat les adequades mesures de seguretat i higièniques sanitàries exigides per la Llei per a obstaculitzar la propagació de la COVID-19, garantint així la seguretat dels clients des que entren al local fins que salen, així com la del personal que desenvolupa la seua activitat en l'establiment.

 

L'Ajuntament de Paterna ha creat una comissió avaluadora per a la concessió del distintiu, integrada per personal tècnic municipal, policia local i membres de l'Associació "Paterna Gastronòmica".

 

Aquesta comissió avaluadora estudiarà les sol·licituds, comprovant in situ, en el mateix local, l'adopció de les mesures establides pel consistori i altres agents intervinents, validant a través d'aquest distintiu a aquells establiments de la localitat que complixen amb la normativa addicional associada a la COVID-19 per a cada fase de la desescalada i que, per tant, oferixen garanties de seguretat i nivells de confiança als seus clients.

 

Entre les mesures establides, més de 60, es troben les relatives a l'ús de material de protecció, a la neteja i desinfecció d'elements comuns, el protocol de rentada de tovalles i tovallons i roba de treball, el protocol d'accés als proveïdors, l'adaptació de l'aforament o el procés de seguretat alimentària associat a la normativa.

 

L'establiment que aconseguisca el segell, l'exposarà en un lloc visible del seu local i, a més, l'Ajuntament l'incorporarà al registre que es crearà amb els establiments que han obtingut la distinció. També, periòdicament, es realitzaran controls per a assegurar el manteniment de totes les mesures associades al segell.

 

Els establiments que vulguen iniciar la sol·licitud per a la concessió poden fer-ho ja de manera exclusivament telemàtica a través de sede.paterna.es, en l'apartat procediments especials COVID19.

 

Informa Nou Horta. Paterna

La biblioteca municipal ha reobert esta setmana les seues portes amb certes restriccions i la modificació en el seu horari d'atenció, que serà de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

 

Com a mesura de seguretat l'entrada a la biblioteca serà individual i es realitzarà pel carrer Manuel Tomás.

 

L'usuari haurà de complir mesures higièniques com entrar amb màscara i aplicar-se gel hidroalcohòlic a les mans, el qual tindran disponible en l'entrada de l'edifici.

 

De moment, només s'ha reactivat el servei devolució i préstec de llibres, i la lectura de premsa i revistes, l'ús d'ordinadors o l'estudi en sala no està permés, per la qual cosa els usuaris només podran romandre a la biblioteca per a realitzar la devolució o préstec de llibres.

 

Els usuaris no podran accedir lliurement a la col·lecció, sinó que hauran de sol·licitar les obres prèviament i el personal bibliotecari les proporcionarà.

 

Per seguretat, les obres consultades o retornades pels usuaris es depositaran en quarantena durant almenys 14 dies per a la seua total desinfecció.El catàleg amb els fons de la biblioteca es pot consultar en aquest enllaç: https://xlpv.gva.es/cginet-bin/abnetop?SUBC=0135&FORM=2&xindbt=

 

Informa Nou Horta. Godella

 

Com a activitat promocional d'aquest nou projecte de 'marketplace', en breus dates es posarà en marxa el sorteig de 80 bons per un valor de 300 euros cadascun entre les persones que realitzen les seues compres en el comerç local del municipi, i que serviran per a gastar en els mateixos establiments de la localitat. Així doncs, es destinarà un total de 24.000 euros sol en aquesta primera activitat de promoció dels comerços locals.

 

Segons explica l'alcalde, Guillermo Luján, "la pandèmia del Coronavirus ha accelerat el canvi de paradigma en el nostre sistema econòmic, i sobretot en la manera de comprar de tots nosaltres. Per això -indica Luján- , és necessari que el nostre teixit comercial duga a terme una revolució estructural que li permeta situar-se a l'avantguarda i competir, i per a això hem d'ajudar-los a pujar-se al carro de la venda online. Això -recorda l'alcalde- sens dubte, només serà possible sumant esforços, d'ací la importància que aquest projecte es materialitze conjuntament amb ACODA, ja que aquest col·lectiu encarna la idea d'arribar més lluny creen sinergies i sumant esforços".

 

Per part seua, des d'ACODA plantegen que l'associació del comerç local d'Aldaia "està en disposició de liderar un procés de transformació del xicotet comerç de la localitat cap a la venda electrònica, el 'ecommerce', i comptem amb el suport d'un soci de prestigi per a abordar aquest salt a la venda a través dels mitjans digitals, com és MRW, una empresa de reconeguda solvència en el món de la logística, que en aquest cas ens aporta tot aqueix coneixement, a més del suport tecnològic en màrqueting agrupat, perquè aquest projecte cresca i ens done la possibilitat d'afrontar junts els reptes de present i de futur en els nostres negocis".

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Pàgina 1 de 1639